Πες μου την περίσταση να σου πω τι θα πιεις...

cocktails
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2014

Είτε είναι το αργό πρωινό μιας Κυριακής, είτε το πρώτο ραντεβού ή το πάρτι ενός γάμου, η περίσταση μπορεί να «σηκώνει» ένα ποτάκι. Αλλά τι ποτάκι «σηκώνει» η κάθε περίσταση;

Όταν είστε αντιμέτωποι μ’ ένα τόσο δύσκολο δίλημμα, όπως αυτό μεταξύ του gin tonic και της μπύρας, του σκέτου ή με πάγο ουίσκι, οι επιλογές μπορεί να θολώσουν την κρίση σας και τελικά να παραγγείλετε κάτι το οποίο θα μετανιώσετε με την πρώτη γουλιά.

Για να μη βρεθείτε ξανά στη δυσάρεστη αυτή θέση, συγκεντρώσαμε εδώ όλα τα σωστά ποτά για κάθε περίσταση.

Πρώτο ραντεβού
Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που συναντιέστε με το ταίρι για ποτό, ξεκινήστε με ένα απλό mixed drink, όπως ένα κλασικό gin tonic. Αν συνεχίσετε με δεύτερο, παραγγείλτε καλύτερα μια μπύρα. Σίγουρα δε θα θέλετε να το παρακάνετε, αλλά θα χρειαστείτε και λίγο αλκοόλ για να απαλύνετε την αναπόφευκτη αμηχανία. Στο επόμενο σας ραντεβού, θα πιείτε καφέ!

Παραμονή πρωτοχρονιάς
Τι άλλο αν όχι σαμπάνια; Ελαφριά, δροσιστική και ιδανική για να «έρθεις σε κέφι» χωρίς πολλά πολλά.

Κυριακάτικο brunch

Σίγουρα, ένα Bloody Mary. Το ξέρετε ότι το θέλετε ή μάλλον ότι το χρειάζεστε. Ίσως αυτές οι Μιμόζες να έμοιαζαν δελεαστικές, αλλά εξίσου ή περισσότερο δελεαστικές είναι και οι τηγανίτες στις οποίες αποκλείεται να αντισταθείτε. Οπότε, σκεφτείτε: το γλυκό σας πρέπει να συνοδεύεται από κάτι αλμυρό, όξινο και δυνατό.

Φοιτητικό πάρτι
Αν και εδώ τα πάντα επιτρέπονται, σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, εσείς προτιμήστε καλύτερα μια μπύρα σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης. Ενδείκνυται άλλωστε και για τα αλκοολούχα παιχνίδια που πιθανώς θα ακολουθήσουν…

Στα γενέθλιά σας
Αν δεν είστε σίγουροι τι θα θέλατε αυτή την ημέρα, παραγγείλτε μια Μαργαρίτα: όσο πεσμένοι κι αν νιώθετε που κλείσατε τα πρώτα -άντα, είναι μάλλον αδύνατο να μην περάσετε καλά με μια Μαργαρίτα στο χέρι. Διαλέξτε όποιο είδος σας αρέσει, σκέτη, με φράουλα ή με ό,τι φρούτο πιθανώς θα το σερβίρουν στο μπαράκι που θα πάτε και απολαύστε τη για να περάσετε καλά αυτό το βράδυ.

Bachelorette πάρτι (ή όταν ο σκοπός είναι να μεθύσετε όσο γίνεται περισσότερο)

Το πιο αποτελεσματικό κι επομένως κατάλληλο ποτό γι’ αυτή την περίσταση είναι ένα –δύο, τρία– Long Island Iced Tea. Προσοχή όμως, γιατί το συγκεκριμένο ποτό δεν αστειεύεται καθόλου. 

Στο σπίτι…
Είτε πρόκειται για μια ρομαντική νύχτα με το έτερο ήμισυ, είτε, αντίθετα, μένετε μέσα για να θρηνήσετε το χωρισμό σας, το κόκκινο κρασί είναι η καλύτερη παρέα σε όλες τις περιπτώσεις. Αξιόπιστη και χαλαρωτική, ό,τι πρέπει για μια βραδιά… εντός.

Η συγκέντρωση στο σπίτι της νύφης (ή όταν είστε κάπου που δε θέλετε να είστε)
Μιμόζες. Μέχρι τελικής πτώσης…

Το χριστουγεννιάτικο πάρτι στο γραφείο
Σόδα με λάιμ. Η ασφαλέστερη επιλογή. Κανείς δε θα καταλάβει τη διαφορά από ένα gin tonic και αποκλείεται να καταλήξετε να πηγαίνετε... μπουσουλώντας στο σπίτι, όπως πέρυσι.

Όταν πρόκειται να γνωρίσετε τους γονείς του/της
Πιείτε ό, τι πίνουν κι εκείνοι. Και μην το παρακάνετε. Αυτοί σίγουρα δεν θα το εκτιμήσουν…

Στις διακοπές

Εδώ έχετε να διαλέξετε από διαφόρων ειδών cocktails με φρούτα ή χωρίς, όπως ένα mojito ή ένα daiquiri και σε απλά σφηνάκια που πίνονται εύκολα, γρήγορα και σε απογειώνουν χωρίς πολλά πολλά...

Αν μόλις πήρατε προαγωγή
Ένα dry martini είναι η καλύτερη επιλογή. Ευθύ, σταράτο και ντόμπρο…

Αν μόλις απολυθήκατε
Δύο dry martini ίσως απαλύνουν κάπως τον πόνο σας…

Την πρώτη μέρα του καλοκαιριού
Εδώ θέλετε κάτι δροσιστικό και νόστιμο. Μια σαγκρία ή μια παγωμένη μπύρα είναι η τέλεια επιλογή!

Την πρώτη μέρα του φθινοπώρου

Μηλίτη. Και δεν εννοούμε το χυμό μήλου, αλλά το γνωστό μας cider, ιδιαίτερα αγαπητό στην Ευρώπη, που είναι ελαφρύ, εύγευστο και με λίγο αλκοόλ που θα σας ανεβάσει την κάπως πεσμένη –λόγω εποχής- διάθεση.

Στην αποφοίτηση
Ουίσκι με πάγο. Μεγάλωσες τώρα πια…