10+1 cocktail bars που πρέπει να επισκεφθείτε

artesian-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2014

Το καλοκαίρι αναζητάμε το κάτι παραπάνω στα ποτά, με τα cocktails να συνδυάζουν αρκετά συστατικά και να απαιτούν επιδεξιότητα στη δημιουργία, αλλά και… ιδανικό περιβάλλον για την κατανάλωση. Ένα καλό cocktail bar αποτελεί διαφήμιση για μια πόλη προσελκύοντας όσους αναζητούν ένα ποτό πέρα από τα τετριμμένα.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τόκυο και το Λονδίνο, υπάρχουν cocktail bars που περιμένουν να τα ανακαλύψετε, σύμφωνα με την Telegraph. Σε περίπτωση λοιπόν, που σας φέρει ο δρόμος σε κάποια από τις παρακάτω πόλεις, ξέρετε που πρέπει να πιείτε.

Artesian, Λονδίνο
Το Artesian στο Langham του Λονδίνου είναι το μέρος που μπορείτε να περάσετε ωραίες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δεν έχει να κάνει με το τι ποτά σερβίρονται, αλλά με το πώς σερβίρονται. Τα πάντα είναι τόσο μελετημένα, ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες ώστε το προσωπικό να σας κάνει να αισθάνεστε ότι είστε το κέντρο του κόσμου.

Bar High Five, Τόκυο

Πέρα από τους σούπερ στυλιζαρισμένους θαμώνες, τα λαμπερά διαμάντια πάγου και τα υπέροχα κοκτέιλ που παρασκευάζονται με κομψές τεχνικές, θα βρείτε τον Hidetsugu Ueno, έναν μπάρμαν με σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ που θεωρείται κορυφή στο είδος του.

Ruby, Κοπεγχάγη
Το Ruby της Κοπεγχάγης αποδεικνύει ότι τα σπουδαία μπαρ εξελίσσονται και βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το κόσμημα άνοιξε τον Ιούνιο του 2007 και έκτοτε οι ιδιοκτήτες του έχουν κάνει αρκετές αλλαγές τόσο στη φιλοσοφία όσο και στην αισθητική, τοποθετώντας το σε συζητήσεις για τα καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Drink, Βοστώνη

Το Drink της Βοστώνης δείχνει και λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από οποιοδήποτε μπαρ έχετε πάει ποτέ, και αυτό είναι σίγουρα προς το καλύτερο. Μετά από πολλά χρόνια φιλοξενίας πίσω από το μπαρ ενός εστιατορίου, ο John Gertsen δημιούργησε το μπαρ των ονείρων του, αλλά και των δικών μας.

Buck and Breck, Βερολίνο
Το Buck and Breck είναι ένα εξαιρετικό κρυφό διαμάντι μακριά από θόρυβο και φασαρία, και βρίσκεται δίπλα σε ένα παλιό αστυνομικό τμήμα στη περιοχή Mitte του Βερολίνου. Το μικρό δωμάτιο καταλαμβάνεται σχεδόν πλήρως από το μεγάλο μαύρο τετράγωνο μπαρ και τα σκαμπό μπαρ γύρω από αυτό. Έχει ένα μεγάλο τραπέζι όπου όλοι κάθονται γύρω και βλέπουν τα ποτά τους να προετοιμάζονται.

Connaught Bar, Λονδίνο

Πρόκειται για ένα μπαρ ξενοδοχείου που είναι έξυπνο, εξελιγμένο και άνετο και νιώθεις ότι κάθεσαι σε κάποια γωνία, σε οποιοδήποτε σημείο του. Ο επικεφαλής μπάρμαν  Agostino Perrone είναι ένας εξαιρετικός οικοδεσπότης και τα ποτά του είναι ένα και ένα.

Hyde & Seek Gastrobar, Μπανγκόκ
Μπορεί να μην είναι και τόσο ταϊλανδέζικο, αλλά προσφέρει εξαιρετικό φαγητό και μια εκπληκτικά μεγάλη λίστα κλασικών ποτών και νέων ιδιαίτερων δημιουργιών.

Zetter Townhouse, Λονδίνο

Το Zetter Townhouse εκτός από εξαίρετα και ενδιαφέροντα ποτά, διαθέτει και μια ιδιόμορφη βρετανική αισθητική που ξεχωρίζει. Το μέρος είναι ιδανικό για να γνωρίσετε το Λονδίνο και ενδείκνυται αν θέλετε να χαλαρώσετε από το γρήγορο ρυθμό της πόλης.

MaoMaoChong, Πεκίνο
Υπάρχουν μερικά πολύ καλά μπαρ στο Πεκίνο, αλλά το MaoMaoChong δεν είναι ένα ακόμη «διεθνές» μπαρ. Βρίσκεται σε ένα τοπικό κτήριο hutong και φτιάχνει ποτά με εγχύσεις παραδοσιακών κινεζικών συστατικών.

Clover Club, Μπρούκλιν

Το Clover Club στο Μπρούκλιν είναι το πιο συνεπές cocktail bar στη Νέα Υόρκη. Άνοιξε το 2008 και είναι ένα άνετο μπαρ χωρίς τίποτα το δήθεν. Μπορείτε να πιείτε και ένα καλοφτιαγμένο πρωτότυπο ποτό αλλά και ένα ουίσκι και μια μπύρα. Το φαγητό είναι επίσης καλό, και ως σύνολο είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μπαρ της Νέας Υόρκης.

La Bicicleta, Κόρδοβα
Το La Bicicleta είναι ένα μικρό μπαρ στην Ανδαλουσία με το εσωτερικό να είναι απογυμνωμένο με εμφανείς τις σωληνώσεις. Το gin tonic φτιάχνεται με τόση φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια και σερβίρεται σε ένα μεγάλο ποτήρι κρασί με πολλά παγάκια και το tonic να περιχύνεται τόσο απαλά ώστε να μη χάσει την έντασή του. Υπάρχει και μια εντυπωσιακή επιλογή από οινοπνευματώδη ποτά πολλά από τα οποία δε θα συναντήσετε πουθενά αλλού.