10 must πεζόδρομοι της Αθήνας για υπαίθρια ποτάκια

pezodromos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Είναι πεζοδρομημένα στενάκια, σφύζουν από ζωή - κυρίως νεολαία- και αποτελούν must για τη βραδινή σας έξοδο για ποτάκι…

Σε ολόκληρη την Αθήνα θα βρείτε όμορφα πλακόστρωτα στενά, όπου η φασαρία από τα αυτοκίνητα μοιάζει μακρινός εφιάλτης. Με νικητή -κατά κράτος- το κέντρο της Αθήνας, το clickatlife.gr σας παρουσιάζει τους πεζόδρομους που αξίζει να περπατήσετε και να πιείτε το ποτό σας, τώρα που το καλοκαίρι μας χτύπησε την πόρτα.

Πανόρμου

Ο πεζόδρομος της Αλέξη Παυλή στην Πανόρμου κρατά μια πρωταγωνιστική θέση στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Μικρός αλλά θαυματουργός, κάνει τους θαμώνες των παρακείμενων bars μια παρέα και προτείνει νόστιμα στέκια για ποτό. Ειδικά τώρα που άνοιξαν και οι ταράτσες, σίγουρα θα βρείτε ένα στέκι για το ποτό σας, όπως το Santa Botella, το Alegria και το πολύχρωμο Μπραφ.

Χάρητος

Αν και η νυχτερινή ζωή του Κολωνακίου πέρασε από 40 κύματα τελευταία, σήμερα έχει επανέλθει δυναμικά. Μέσα σε όλα, ο γνωστός πεζόδρομος της Χάρητος «ξανάνιωσε» και προτείνει μερικές αξιόλογες ιδέες για το ποτάκι σας. Δοκιμάστε ένα cocktail στο Argo bar, χορέψτε με κέφι στο Baila, πιείτε τα κρασάκια σας στο Para Siempre και αράξτε ακούγοντας jazz και soul στο Musa.

Χαλάνδρι

Το Χαλάνδρι διαθέτει αρκετά πεζοδρομημένα στενάκια στα οποία περπατώντας, θα ξετρυπώσετε ωραία μπαράκια, μικρά ή μεγαλύτερα. Στους διπλανούς πεζόδρομους της Ηρακλείου και της Θουκυδίδου θα βρείτε όμορφα στέκια, όπως το El Rey Alo Bar, το 9Βήτα, το Avant Garde, τη Μαϊμού, το Corte bar, αλλά και το Mona’s για πιο… Νew York style καταστάσεις. Στον πεζόδρομο της Χαϊμαντά επίσης, θα βρείτε διάσπαρτα μπαράκια όπως το Unplugged, το Sun Telmo και στον κάθετο της Πλάτωνος το Theory με τον όμορφο κηπάκο του. Βολτάρετε με την παρέα και καθίστε σε όποιο σας γεμίζει το μάτι ή ταιριάζει στο δικό σας στιλ. Σίγουρα θα τα βρείτε όλα εδώ.

Κουκάκι

Οι δύο παράλληλοι πεζόδρομοι στο Κουκάκι, αυτός της Γεωργίου Ολυμπίου και αυτός της Δράκου, έχουν γεμίσει τα τελευταία χρόνια με καφενεία, φαγάδικα, ρακάδικα και μπαράκια. Στην Γ. Ολυμπίου θα βρείτε το Σπιρτόκουτο όπου θα γίνετε μια παρέα με τους θαμώνες του, το συνεργατικό Παγκάκι με χαμηλές τιμές και προϊόντα από έλληνες μικροπαραγωγούς, το διαχρονικό Κουκί με τη νόστιμη τοστάδα του και τον Κηφήνα για ρακή και μεζεδάκια. Στον πεζόδρομο της Δράκου θα βρείτε την Σβούρα για έθνικ ακούσματα και τη Βύνη για παντός είδους μπύρα, ενώ λίγο παραπάνω στην οδό Φαλήρου, ένα κομμάτι της έχει μεγάλο πεζοδρόμιο και συγκεντρώνει 2-3 ωραία μπαράκια, όπως τον Μπαμπά και το Συγγρουόμενο και πολύ πολύ κόσμο κάθε μέρα.

Εξάρχεια

Τα Εξάρχεια από μόνα τους αποτελούν μια ιδιαίτερη γειτονιά της πόλης μας που πρέπει να περπατήσει κανείς. Περιπλανηθείτε στα στενάκια της και κατευθυνθείτε στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, όπου θα βρείτε το Ζάχαρη κι Αλάτι με το εσωτερικό του αίθριο, το Playhouse για επιτραπέζια με την παρέα και τους Χάρτες για καφεδάκι και μπύρα με αυθεντική ροκ. Λίγο παραδίπλα, στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου, σας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες από το πρωί το Πωλείται και το Cusco με τραπεζάκια έξω, η Μπιλια με καφέ, ποτό αλλά και πολύ καλό τσίπουρο κι ο Χασαν, πρωτεργάτης της πιάτσας στη Μεσολογγίου. Λίγο παρακάτω στον μικρούτσικο πεζόδρομο της Κιάφας θα διασκεδάσετε στο Τσιν Τσιν όπως παλιά, με πολύ χορό και καλά ποτά.

Καλαμιώτου

Το ιστορικό τρίγωνο της πόλης μας διαθέτει αρκετούς πεζόδρομους για ποτό και βόλτα. Η οδός Καλαμιώτου και η ευρύτερη πλατεία Αγίας Ειρήνης, με τις οδούς Κλειτίου, Ευαγγελιστρίας, Σκουζέ, Αιόλου, Ρόμβης και Θησέως, αποτελούν το hot spot των τελευταίων χρόνων, με πάμπολλες επιλογές για έξοδο. Διαλέξτε ανάμεσα στο Tailor Made, το Throubi και το Osterman –από τα πρώτα που έφεραν κόσμο στην Αγία Ειρήνη- το Drunk Sinatra στην Θησέως, το Dude και το Chaplin με τα super foods cocktails στην Σκουζέ, το Μαγκαζέ και το Harvest για κρασί στην Αιόλου και το Baba au Rum, το πρώτο cocktail bar με τα φοβερά ποτά στην Κλειτίου. Κι η λίστα δεν έχει τελειωμό. Μόνο μια βόλτα θα σας πείσει για τον πολυποίκιλο χαρακτήρα του κέντρου της πόλης.

Νέα Ερυθραία

www.idphotography.gr

Το Low bar έγινε ο πόλος έλξης του πεζόδρομου στο τετράγωνο της Χαριλάου Τρικούπη και της Στροφυλίου στη Νέα Ερυθραία. Με νησιώτικη αύρα, καλά ποτά και cocktails και πολύ κόσμο, σίγουρα θα σας ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά, πριν την ώρα των διακοπών σας, όπως και τα διπλανά μπαράκια.

Κηφισιά

Στην Κηφισιά που ανεβαίνει πολύ τελευταία, στον πεζόδρομο της Δροσίνη θα βρείτε το Μουστάκι, το όμορφο αυτό μπαράκι, με το πολύχρωμο βιομηχανικό ντεκόρ και τα πρωτότυπα cocktails. Λίγο παρακάτω βρίσκεται και το καφέ Αμαρυλλίς για πιο… κουλτουρέ εξόδους, ενώ στον κάθετο πεζόδρομο της Διομήδους Κυριακού θα βρείτε το ροκ στέκι Bronco, ενώ στο τέλος του πεζόδρομου, επί της Κασσαβέτη, βγαίνετε ακριβώς στο Stories by Alexi Andriotti.

Ηρακλειδών

Ο αγαπημένος πεζόδρομος της Ηρακλειδών στο Θησείο, που κάποτε ήταν στα καλύτερά του, μπορεί να μην είναι μέσα στις πρώτες μας επιλογές πια, αλλά συνεχίζει να διαθέτει μερικές όμορφες προτάσεις για την έξοδό σας. Ένα όμορφο στέκι είναι το Αλουστίνες, για καφέ ή τσίπουρο με μεζεδάκια σε ένα δροσερό σημείο για το καλοκαίρι. Όμορφα είναι και το Αψέντι, αλλά και το The Bar project, όπου θα δοκιμάσετε σπιτική λεμονάδα, θα ακούσετε ροκ και θα μιλήσετε για… ποδήλατο. Όσο για την Διονυσίου Αρεοπαγίτου,  εδώ η θέα και μόνο αξίζει έναν μεγάλο περίπατο.

Πλάκα

Και φυσικά, πώς θα γινόταν να ξεχάσουμε την υπέροχη αυτή γειτονιά της Αθήνας, την Πλάκα, που συμπυκνώνει σε λίγα μόλις δρομάκια ολόκληρη την ιστορία της ζωής ενός λαού. Η περιπλάνηση στα πεζοδρομημένα σοκάκια της θα σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και θα σας γεμίσει με ομορφιά και αισιοδοξία. Από όπου κι αν ξεκινήσετε τη βόλτα σας, το σίγουρο είναι ότι θα καταλήξετε στον πεζόδρομο της Αδριανού, με τις καφετέριες από τη μία και την Αρχαία Αγορά από την άλλη. Περπατώντας όμως, θα βρείτε υπέροχα μπαράκια σε πολλά διπλανά πλακόστρωτα της περιοχής, όπως την Κλεψύδρα στην οδό Θρασύβουλου, την καλλιτεχνική Κιμωλία στην Υπερείδου, το Γιασεμί στα σκαλάκια της Μνησικλέους, αλλά και τους πάνω Διόσκουρους στην οδό Διοσκούρων, με τα τσίγκινα τραπεζάκια καφενείου, ακριβώς κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, δίπλα στα αρχαία ερείπια της ρωμαϊκής αγοράς.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]