5 αγαπημένα cocktails με τεκίλα (εκτός από τη Μαργαρίτα)

paloma
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Η Μαργαρίτα είναι ίσως, το πιο γνωστό και αγαπημένο από όλα τα cocktails με βάση την τεκίλα. Υπάρχει (κοκτεϊλική) ζωή όμως και πέρα από… τη Μαργαρίτα.

Paloma

Paloma θα πει στα ισπανικά «περιστέρι». Μοιάζει ελαφρώς με τη Μαργαρίτα, αν και περιέχει χυμό γκρέιπφρουτ. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 50 ml τεκίλα, 20 ml χυμό από lime, μια πρέζα αλάτι και χυμό (ή αναψυκτικό) γκρέιπφρουτ για να γεμίσετε το ποτήρι. Σερβίρεται ιδανικά σε λεπτό και ψηλό ποτήρι μαζί με μια φλούδα από λεμόνι.

Long Island Ice Tea

Το Long Island Ice Tea ή αλλιώς, Long Island Iced Tea, είναι ένα από τα πιο δυνατά cocktails, που χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό 4 λευκών αλκοολούχων βάσεων, της τεκίλας  με τη βότκα, το ρούμι και το τζιν. Η ιστορία θέλει το cocktail αυτό να σερβίρεται για πρώτη φορά στα τέλη του ‘70 στο Long Island της Νέας Υόρκης. Για να το φτιάξετε αρκεί να «μπλέξετε» 30 ml από κάθε ένα από τα ποτά, μαζί με λίγο χυμό πορτοκαλιού, 30 ml λικέρ πορτοκαλιού, 50 ml αναψυκτικό τύπου κόλα και 2-3 φλούδες από λεμόνι. Σερβίρετε σε μεγάλο ψηλό ποτήρι και είστε έτοιμοι για… απογείωση!

Tequila Sunrise

Εξαιρετικά καλοκαιρινό ποτό, τόσο σε χρώμα όσο και σε δροσιά. Το Tequila Sunrise συνδυάζει τον χυμό πορτοκαλιού με τεκίλα και γρεναδίνη και θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας για την παραλία. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 50 ml τεκίλα, 100 ml χυμό πορτοκαλιού και 20 ml γρεναδίνη. Στολίστε το ποτήρι σας με φλούδα πορτοκαλιού ή πολύχρωμα καλαμάκια και ομπρελίστες και έχετε το τέλειο καλτ cocktail για το καλοκαίρι.

Bloody Maria

Αντίστοιχο του Βloody Mary, αλλά με τεκίλα αντί για βότκα. Το Bloody Maria είναι ιδανικό για τους φίλους της τεκίλας αλλά και της ντομάτας. Φτιάχνεται με 70 ml χυμό ντομάτας, 30 ml τεκίλα λευκή, ένα κλωνάρι σέλερι, λίγο Tabasco, λίγο χυμό lime και μια φέτα από λεμόνι. Σερβίρετε σε μεγάλο και ψηλό ποτήρι μαζί με το σέλερι στην κορυφή.

El Diablo

Το El Diablo είναι ένα κατακόκκινο cocktail με γεύση από φραγκοστάφυλα. Η βάση του είναι η τεκίλα και το Crème de Cassis (λικέρ φραγκοστάφυλου) και φτιάχνεται αναμιγνύοντας 60 ml τεκίλα, με 40 ml χυμό lime, σιρόπι από ginger, 20 ml λικέρ Crème de Cassis και 100 ml τζιτζιμπύρα (Ginger Ale) για το τελείωμα. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι μαζί με ένα μούρο ή φλούδα από lime.