10 νόστιμα κοκτέιλ με μπύρα

beer-cocktail
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Καθώς η μπύρα και τα cocktails γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, δεν αποτελεί έκπληξη ότι έρχονται συχνά μαζί. Πλέον υπάρχουν πολλές μπύρες που συνδυάζουν αρκετά «περίεργα» υλικά, όμως τα cocktail μπύρας δεν είναι κάτι που ήρθε ξαφνικά. Ας δούμε 10 από αυτά για να εξοικειωθείτε μαζί τους.

Beer Margarita
Ενώ μερικά cocktails μπύρας είναι νέες δημιουργίες της μπύρας, αυτό εδώ έχει τις βάσεις του στα παραδοσιακά cocktails. Χρησιμοποιεί παγωμένο χυμό lime, αλλά η μπύρα έρχεται και κόβει την γλυκύτητα, χωρίς το τελικό προϊόν να έχει γεύση μπύρας.
Για να φτιάξετε αυτό το cocktail συνδυάστε σε μπλέντερ παγωμένο χυμό lime, tequila και μπύρα lager με πάγο και ανακατέψτε μέχρι το αποτέλεσμα να είναι τελείως λείο. Αν το επιθυμείτε, προσθέστε και μια φέτα lime στο ποτήρι.

Black Velvet
Αυτό το cocktail γίνεται με stout, συνήθως Guinness και λευκό αφρώδες κρασί, συνήθως σαμπάνια, με τα δύο συστατικά να ρίχνονται προσεκτικά σε ένα ψηλό ποτήρι σαμπάνιας. Η stout περιχύνεται προσεκτικά με τη χρήση μεζούρας πάνω από την σαμπάνια ώστε τα δύο υγρά να έχουν διαφορετικά στρώματα.
Το ποτό δημιουργήθηκε το 1861 από τον bartender του Brooks Club στο Λονδίνο με αφορμή το πένθος για το θάνατο του Πρίγκιπα Αλβέρτου και έχει ως στόχο να αντικατοπτρίζει τα μαύρα περιβραχιόνια που φορέθηκαν από τους πενθούντες. Μια παραλλαγή του χρησιμοποιεί μηλίτη αντί για σαμπάνια.

Hangman’s Blood
Αυτό το cocktail επινοήθηκε τη δεκαετία του 1960 από τον συγγραφέα Anthony Burgess ο οποίος είναι γνωστός για το «A Clockwork Orange». Δεν είναι ένα cocktail για όσους δεν αντέχουν το πολύ αλκοόλ, αφού περιέχει διπλή δόση από gin, ρούμι, ουίσκι, κονιάκ και Port, όλα σε ένα ποτήρι μπύρας. Προσθέστε λίγη σαμπάνια και μετά ολοκληρώστε με Guinness.

Raspberry Beer Cocktail

Πρόκειται για ένα δροσιστικό καλοκαιρινό cocktail, τέλειο για πάρτι δίπλα στην πισίνα. Περιέχει κατεψυγμένα βατόμουρα, παγωμένη μπύρα, ένα μπουκάλι παγωμένης λεμονάδας και μισό φλιτζάνι βότκα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά, γαρνίρετε με φέτες λεμόνι και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Caipbeerinha
Η Caipbeerinha αποτελεί δημιούργημα του λάτρη της μπύρας Ezra Johnson-Greenough. Όπως με την Beer Margarita, αυτό εδώ το cocktail με το ευφάνταστο όνομα έχει τις ρίζες του στα παραδοσιακά cocktails. Ο ρόλος της μπύρας είναι ως προσθήκη για να δώσει μια νότα πικράδας, και μόνο σε μικρές δόσεις γιατί χρησιμοποιώντας περισσότερη μπύρα μπορεί να καταστρέψετε την ισορροπία.

Shock Me
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την προέλευση του ονόματος του cocktail, αλλά μάλλον θα σχετίζεται με το συνδυασμό των συστατικών του. Χρειάζεστε ¼ φλιτζάνι οποιασδήποτε brown ale, bourbon, Southern Comfort και ένα κουταλάκι του γλυκού maple syrup. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για 10 δευτερόλεπτα σε ένα shaker μαζί με πάγο και έπειτα σερβίρετε στο ποτήρι.

The Red Eye
Πρόκειται για ένα cocktail που εμφανίστηκε στην ταινία «Cocktail» με τον Tom Cruise ως θεραπευτικό του hangover. Είναι ένα ποτό που μοιάζει με το Bloody Mary περιέχοντας βότκα, χυμό ντομάτας, lager, χυμό λεμονιού και ένα ωμό αυγό. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε καυτερή σάλτσα και… καλή σας τύχη.

Diesel

Αυτό εδώ δεν είναι ένα cocktail που απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα από τον bartender. Σερβίρεται σε ένα ποτήρι μπύρας, περιέχοντας μισό ποτήρι lager και μισό μηλίτη με μια δόση φραγκοστάφυλου.

Lambic Sangria
Ένα ακόμη cocktail που είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης στη γεύση της μπύρας. Διορθώνει το πρόβλημα της έλλειψης μπύρας που έχει η sangria, χρησιμοποιώντας μπύρα φρούτων. Το «Lambic» αναφέρεται σε μπύρες που έχουν παραχθεί στην περιοχή Pajottenland του Βελγίου και περιέχουν μια ξηρή γεύση με μια ξινή αίσθηση στο τέλος.

The Stout Diplomat
Αυτό το cocktail δημιουργήθηκε από τον Yanni Kehagiaras του εστιατορίου Nopa στο San Francisco σαν ένα cocktail μπύρας που να μπορεί να επιλεχθεί ως επιδόρπιο και έπρεπε να είναι αρκετά γλυκό για να ικανοποιήσει τους περισσότερους στο τέλος ενός γεύματος. Αποτελείται από σκούρο ρούμι, Pedro Ximenez sherry και σοκολατένια stout, και όλα τα υλικά πρέπει να είναι παγωμένα.