Κύριος Χου: ένας κύριος με τα όλα του στα Πετράλωνα

kirios-xou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Η γειτονιά των Πετραλώνων ανεβαίνει εδώ και καιρό και συνεχίζει να το κάνει ακάθεκτη. Τον περασμένο Μάιο έκανε την εμφάνισή του ο Κύριος Χου και έκτοτε είναι καθημερινά γεμάτος…

Ο Κύριος Χου άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη του περασμένου Μαΐου, σε μια κλασική μονοκατοικία, εκεί που χτυπά η καρδιά των Πετραλώνων, στην οδό Δημοφώντος. 

Με ένα υπέροχο εσωτερικό χώρο, που δεν έχει χάσει τίποτα από τη γοητεία και την αρχοντιά των παλιών μονοκατοικιών της περιοχής, σε καλωσορίζει με το πανέμορφο παλιακό πλακάκι του και την old fashioned αισθητική του.

Τα μαρμάρινα τραπεζάκια με τις ξύλινες καρέκλες ενδυναμώνουν αυτό το ύφος, ενώ η μπάρα του διατηρεί κι αυτή την παλιομοδίτικη ομορφιά της.

Το highlight του χώρου όμως, είναι η υπέροχη, ελαφρώς υπερυψωμένη βεράντα, με το δίχρωμο πλακάκι και τη μεγάλη σιδερένια καγκελόπορτα, όπως αυτή στο σπίτι της γιαγιάς. Τα μικρά τσίγκινα τραπεζοκαθίσματα και οι σειρές από λαμπιόνια που αιωρούνται από πάνω μας, έχουν κάτι από τα καφενεία αλλοτινών εποχών.

Εδώ θα απολαύσετε καφέ και σνακ από το πρωί κάτω από τη μεγάλη κίτρινη ομπρέλα ή εξαιρετικά καλοφτιαγμένα cocktails σερβιρισμένα, όπως τους αρμόζει, σε μεγάλα ιδιαίτερα ποτήρια, από εμαγιέ φλιτζάνια μέχρι παραδοσιακό κατρούτσο.

Εδώ σίγουρα θα νιώσετε σα στο σπίτι σας κι αν αγαπάτε τη γειτονιά των Πετραλώνων, τότε πολύ πιθανόν, ο Κύριος Χου να γίνει το στέκι σας…

Πληροφορίες: Κύριος Χου, Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, 210 3423972, www.facebook.com/kyriosxou.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]