Τα καλύτερα στέκια για τις φοιτητοπαρέες της Αθήνας

exwstrefis
ΤΡΙΤΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική και φοιτητική χρονιά, οι φοιτητές αναζητούν στέγη και φυσικά ωραία στέκια με φθηνά ποτά για τις ατέλειωτες νύχτες αμπελοφιλοσοφίας με τους φίλους. Το clickatlife.gr συγκέντρωσε τα καλύτερα στέκια της πόλης για τους νέους –αλλά και τους «αιώνιους»- φοιτητές.

Εξωστρεφής

Φυσικά και τα Εξάρχεια αποτελούν έτσι κι αλλιώς το στέκι των φοιτητών, τόσο του Κάτω Πολυτεχνείου όσο και της Πανεπιστημιούπολης, θα μας επιτρέψετε να  προτείνουμε όμως, ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια. Όσο ο καιρός είναι καλός και η «ταράτσα» του Εξωστρεφή παραμένει ανοιχτή, εδώ θα βρείτε σίγουρα πολλούς από τους συμφοιτητές και φίλους. Η πρασινάδα που κατεβαίνει από τον λόφο του Στρέφη θα σε δροσίσει κι έτσι η ρακή θα «κατεβαίνει» πιο εύκολα. Πλήθος από μεζεκλίκια συνοδεύουν το ποτό, ενώ η θέα της Αθήνας από ψηλά είναι άλλο πράμα. Το χειμώνα τα κεφάλια «μπαίνουν μέσα» στην πλατεία Εξαρχείων. Πληροφορίες: Λόφος Στρέφη, www.facebook.com/Exostrefisdownstairs.

Τηνιακό

Βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, απέναντι από το Πεδίο του Άρεως και στο μεγάλο μπαλκόνι του φιλοξενεί κάθε χρόνο κατά κύριο λόγο φοιτητές της πόλης μας, αλλά όχι μόνο. Όποιο φοίτησαν στην πόλης μας, μάλλον έχουν περάσει πολλές βραδιές εκεί, με άφθονη μπύρα (αφού κοστίζει μόνο 1.60€) και θρυλικές ποικιλίες. Πληροφορίες: Λ. Αλεξάνδρας 50, Πεδίο Άρεως, www.facebook.com/Tiniako.

Περιβολάκι

Τα Πετάλωνα, η γειτονιά που αγαπήθηκε παράφορα φέτος το καλοκαίρι, παραμένει δυνατή όλο το χειμώνα, με εξαιρετικές οικονομικές προτάσεις για ποτό και μεζέδες. Στα Άνω ή στα Κάτω Πετράλωνα, οι επιλογές είναι πολλές. Εμείς ξεχωρίσαμε το Περιβολάκι, ένα  καφενείο-κολεκτίβα, που αγαπά τα ελληνικά προϊόντα και τις αυθεντικές γεύσεις. Πάρτε μια παγωμένη ελληνική μπύρα και συνοδεύσετε τη με λίγο κρητικό απάκι και μεζέδες της ημέρας και δε θα χάσετε. Πληροφορίες: Αθηναίου 7 και Πλατεία Ηούς, Κάτω Πετράλωνα, www.facebook.com/kafeneioperivolaki.

Άνθρωπος

Ένα υπεραπλό μπαράκι στον πεζόδρομο της Γιατράκου στο Μεταξουργείο, έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια στέγη σε πολλούς φοιτητές που αγαπούν τη διασκέδαση αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα για αυτή. Τα έντονα χρώματα της διακόσμησής του, οι ετερόκλητες μουσικές επιλογές και οι εξαιρετικές καλλιτεχνικές πινελιές, μαζί με τις χαμηλές του τιμές (μπύρα από 3€) κάνουν τον Άνθρωπο ένα από τα ιδανικότερα freestyle bars για φοιτητές στην Αθήνα. Πληροφορίες: Γιατράκου 19 & Μ. Αλεξάνδρου, Μεταξουργείο, 6993128869, www.facebook.com/pages/giatrakou19/186783288067983.

Τρεις κι ο Κούκος

Μέσα στο πολύβουο Χαλάνδρι υπάρχουν μέρη για να απολαύσετε με τη φοιτητοπαρέα σας μεζέδες και ποτό φθηνά και καλά. Το Τρεις κι ο Κούκος είναι ένα από αυτά τα μέρη. Μέσα στον κουκλίστικο χώρο του θα ακούσετε Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου και Χαϊνηδες, θα απολαύσετε παγωμένη μπύρα και πρώτης τάξεως ρακή και θα δοκιμάσετε μερικούς εξαιρετικούς μεζέδες «της μαμάς» που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Πληροφορίες: Γρηγορίου Γυφτοπούλου 3, Χαλάνδρι, 6938241750, www.facebook.com/treis.k.okoukos?fref=ts.

Παγκάκι

Ακόμα μια αγαπημένη φοιτητογειτονιά είναι και το Κουκάκι. Άφθονες προτάσεις για φθηνά ποτά και καλούς μεζέδες θα βρείτε στην περιοχή. Εμείς διαλέξαμε για εσάς το Παγκάκι, μια κολεκτίβα-καφενείο στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου. Είναι το εγχείρημα μιας παρέας νέων ανθρώπων που επιμένει στη συλλογικότητα. Εδώ θα βρείτε προϊόντα αλληλέγγυου εμπορίου, βότανα, καφέ, ελληνικές μπύρες και ούζο ή ρακή, μαζί με ελληνικά μεζεδάκια της ημέρας. Πληροφορίες: Γ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι, 213 0009927, http://pagkaki.org/.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]