ΠάΡοΤ: cocktails παρέα με... εξωτικά πτηνά στο Παγκράτι

parot
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ΠάΡοΤ είναι ένα καινούριο μπαράκι στο Παγκράτι, και έχοντας τις ρίζες του στο –πλέον ιστορικό- Use της Καρύτση σε συνδυασμό με μια «εξωτική» αύρα υπόσχεται να γίνει το νέο αγαπημένο σας στέκι.

Τι είναι αυτό που κάνει μια περιοχή της Αθήνας «της μόδας»; Σίγουρα τα μαγαζιά-κράχτες παίζουν το ρόλο τους και γύρω από αυτά δημιουργείται ολόκληρη η πιάτσα, είναι όμως τα πιο μικρά στέκια που κάνουν τον κόσμο να μένει εκεί και να επανέρχεται.

Τον τελευταίο καιρό συζητείται έντονα ότι η νέα περιοχή της Αθήνας που αναδύεται στη διασκέδαση είναι το Παγκράτι. Και δε μιλάμε για τα μαγαζιά της Υμηττού και την εμπορική κουλτούρα που κουβαλούν, αλλά για τα μπαράκια που ανοίγουν στους γύρω δρόμους προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση με χρώμα και άποψη. Ένα από αυτά είναι και το ΠάΡοΤ που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Τιμοθέου, και είπαμε να περάσουμε μια βόλτα για να κάνουμε ρεπορτάζ… επί τόπου.

Με το που μπαίνεις στον πεζόδρομο της Υμηττού θαρρείς πως βρίσκεσαι σε κάποιο στενό του ιστορικού τριγώνου και όχι λίγα μέτρα πιο δίπλα από την Υμηττού. Εκτός του ΠάΡοΤ υπάρχουν δίπλα και άλλα 2-3 μπαράκια δημιουργώντας μια μίνι κοινότητα, και το σκηνικό συμπληρώνει ένα… πρακτορείο ΟΠΑΠ που δίνει την απαραίτητη συνοικιακή νότα.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκα εκεί για χάρη του ΠάΡοΤ, νομίζω πως θα το επέλεγα ακόμη και αν δεν το ήξερα και το συναντούσα τυχαία για πρώτη φορά. Τέσσερα τραπεζάκια με πολύχρωμες ρετρό καρέκλες αρκούν για να σου τραβήξουν την προσοχή, και αν μπεις μέσα θα διαπιστώσεις ότι η εξωτική αισθητική συνεχίζεται στην ταπετσαρία, στην μπάρα, στις λάμπες που βρίσκονται μέσα σε εξωτικά κλουβιά, μέχρι και στις πολύ καθαρές και ευρύχωρες τουαλέτες.

Το μπαρ το δημιούργησαν και το τρέχουν μόνοι τους ο Ντίνος με την Τζένη και το μεράκι που έχουν βάλει φαίνεται με το που καθίσεις και ξεφυλλίσεις τους καταλόγους, οι οποίοι είναι γραμμένοι με χρωματιστά στυλό πάνω σε σχολικά τετράδια. Είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί και γνωρίζουν τους περισσότερους θαμώνες, όχι γιατί απαραίτητα ήταν φίλοι τους από πριν αλλά γιατί ενδιαφέρονται να τους μάθουν στην πορεία. Ο Ντίνος δούλευε στο Use που πριν από μερικά χρόνια ήταν το απόλυτο indie σημείο συνάντησης στην Καρύτση και αρκετός κόσμος που σύχναζε εκεί έχει «μετακομίσει» στο Παγκράτι.

Όσον αφορά τον κατάλογο, οι πιο δημοφιλείς επιλογές στα cocktails είναι το Μαστιχίτο και το Pinkie, το οποίο με το έντονο ροζ του χρώμα κάνει το Cosmopolitan να μοιάζει ξεπερασμένο. Κι αν αυτό που ψάχνετε είναι απλά μια μπίρα, τότε η ΖΕΟΣ με την χαρακτηριστική γλυκιά της γεύση είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Και όλα αυτά σε καλές τιμές μέχρι 7 ευρώ.

Το ΠάΡοΤ είναι ανοιχτό από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τη 1 το βράδυ και ενδείκνυται για ένα ποτό μετά τη δουλειά ή για μια χαλαρή έξοδο του Σαββατόβραδου. Οι μουσικές του έχουν άποψη και με το που μπουν τα κρύα και ο κόσμος «στριμωχτεί» μέσα θα έχει σίγουρα κάτι από την αύρα του Use, και μπορεί να μην υπάρχει κοντά σταθμός μετρό αλλά βρίσκεται μόλις λίγες στάσεις λεωφορείου ή τρόλεϊ μακριά από το κέντρο.

Ο Ντίνος και η Τζένη ονόμασαν το μπαρ ΠάΡοΤ μετά από μια επίσκεψη στον γεμάτο από παπαγάλους Εθνικό κήπο, ενώ φαντάζονταν πώς θα ήταν αν αντί για περιστέρια οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από παπαγάλους. Όλα τα μπαρ που πετυχαίνουν και αγαπιούνται από τον κόσμο βασίζονται σε ωραίες ιστορίες, και το ΠάΡοΤ έχει στηρίξει ήδη την ύπαρξή του σε μια από αυτές.

Πληροφορίες: ΠάΡοΤ, Τιμοθέου 7, Παγκράτι, ανοιχτά από τις 2 το μεσημέρι, https://www.facebook.com/pages/%CE%A0%CE%B1%CE%A1%CE%BF%CE%A4-Bar/896458003717161.

Γιάννης Μόσχος

[email protected]