Tesla bar: το Bios άλλαξε και μας φέρνει το νέο στέκι της πόλης

tesla-6
ΤΡΙΤΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ισόγειο του Bios ανακαινίστηκε και μας συστήνεται ως Tesla bar και το clickatlife.gr βρέθηκε εκεί για την απαραίτητη «αυτοψία».

Φωτογραφίες: Chrysafenia Moschou

Για τον χώρο του Bios δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο συνάντησης για την indie (πες το και hipster) κοινότητα της Αθήνας, μετατρέποντας την Πειραιώς 84 σε ακρογωνιαίο λίθο της διασκέδασης όσων δεν καλύπτονται από την mainstream πλευρά της πόλης. Η αλήθεια είναι όμως πως τον τελευταίο καιρό το Bios θεωρούνταν περισσότερο συναυλιακός χώρος που πηγαίνεις, παρακολουθείς την μπάντα που σου αρέσει και μετά φεύγεις χωρίς να μένεις στο bar. Αυτό αλλάζει από φέτος με το Tesla bar.

Καταρχάς το Bios επεκτείνεται και «νοικοκυρεύεται», αφού οι συναυλίες του θα πραγματοποιούνται πλέον στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5). Το ισόγειο όπως το ξέραμε στην Πειραιώς 84 άλλαξε, ανακαινίστηκε και μας συστήνεται πια ως Tesla. Και αν και ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο χώρο, μοιάζει τόσο διαφορετικός και με άποψη. Στην προηγούμενη διακόσμηση ξεχώριζαν η ουδέτερη λιτότητα και τα ψυχρά χρώματα και μετά την αλλαγή θαρρείς πως ο χώρος ξαφνικά φωτίστηκε.

Ένα πλατύ έπιπλο με συρτάρια που έχει αντικαταστήσει την μπάρα κάνει τη διαφορά, ενώ στον όροφο δεσπόζει μια πινακίδα της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot, με αισθητική που φέρνει στο νου την Αθήνα της εποχής του Μινιόν. Λίγο πιο δίπλα υπάρχει μια μεγάλη πινακίδα με το όνομα Tesla που ήρθε από την Ολλανδία και ανήκει στην αμερικανική αυτοβιομηχανία Tesla Motors. Φυσικά και το όνομα του bar δεν ανήκει σε αυτή, αλλά στον Σέρβο εφευρέτη Νικολά Τέσλα για τον οποίο τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση οι άνθρωποι που τρέχουν το μαγαζί.

Όπως καταλαβαίνεις κανείς, το Tesla bar αποτελεί ένα σταυροδρόμι αστικών προδιαγραφών με μια vintage και DIY αισθητική που συμβαδίζει με την εποχή και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από hip μπαράκια της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου ή του Βερολίνου. Αυτή η αλληλουχία πολιτισμών παρατηρείται και στο μενού, το οποίο συνθέτει μια μίξη δυτικών και ανατολίτικων επιλογών. Καθώς είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, στο μενού του Tesla θα βρείτε καφέδες, τσάι και απεριτίφ, ιδιαίτερα finger foods που συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις και τους δίνουν νέα υπόσταση και αξίζει να τις δοκιμάσετε, και 8 cocktails για το φθινόπωρο που δε θα βρείτε πουθενά αλλού, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 9 ευρώ.

Στο Tesla θα γίνονται και διάφορα events, όπως για παράδειγμα το πάρτι της ψυχεδελικής δισκογραφικής εταιρείας Fortuna Records στα εγκαίνια, με την προσπάθεια να είναι με ελεύθερη είσοδο ή με την τιμή του εισιτηρίου στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Θα μας συστήσει νέα επίκαιρα ονόματα με μια μοντέρνα έθνικ νότα, και η δωρεάν είσοδος είναι η πιο σωστή απόφαση για την κίνηση του bar και να μη μετατραπεί ξανά ο χώρος στη συνείδησή μας ως συναυλιακό gig space.

Το Tesla bar δεν είναι μια απλή αλλαγή στο ισόγειο του Bios, αλλά μια νέα άφιξη στη διασκέδαση της Αθήνας. Μπορείς να καθίσεις για καφέ στον ευήλιο και ευάερο χώρο με τα τραπεζάκια τη μέρα, να πιεις ένα ποτό περιμένοντας να ξεκινήσει μια παράσταση στο χώρο του θεάτρου, και να το επιλέξεις ως νυχτερινή έξοδο ακόμη και όταν δεν έχει κάποιο event για να δοκιμάσεις τον κατάλογο των cocktails και των finger foods.

Η ομάδα του Bios επέλεξε το σωστό timing για να κρατήσει την Πειραιώς 84 στην κορυφή των προτιμήσεων του indie αθηναϊκού κοινού και αναμένεται να μας προσφέρει έναν εκρηκτικό χειμώνα. Δηλώνουμε «παρών».

Γιάννης Μόσχος

[email protected]