Πού εμφανίζονται οι καλλιτέχνες τον χειμώνα 2014-2015;

central22
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ο χειμώνας πλησιάζει και ήδη τα πρώτα μουσικά σχήματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Νυχτερινά κέντρα και μουσικές σκηνές ανοίγουν σιγά σιγά για να υποδεχτούν μεγάλους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής και να κρατήσουν τα σκήπτρα της διασκέδασης.

Η φετινή σεζόν αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι προτάσεις είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών, τόσο του λαϊκού, όσο και του έντεχνου και εναλλακτικού ρεπερτορίου θα εμφανιστούν σε κάποιο από τα μαγαζιά της Αθήνας και οι θαυμαστές τους θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν από κοντά.

Μερικά σχήματα έχουν ήδη ξεκινήσει, άλλα αρχίζουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ κάποιοι καλλιτέχνες περιμένουν την έναρξη της νέας χρονιάς. Οι περισσότερες συνεργασίες έχουν ήδη κλείσει, με τις υπογραφές να έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Από την άλλη υπάρχουν ορισμένοι, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ανοίξει τα χαρτιά τους ή βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και ψάχνουν την ιδανικότερη πρόταση για την χειμερινή μουσική τους στέγη. Παρακάτω, θα δούμε όλους τους καλλιτέχνες και τα σχήματα που θα ανεβάσουν το θερμόμετρο στα ύψη και θα μας προσφέρουν λίγη ζεστασιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Το δίδυμο Τσαλίκης-Καλίδης θα εμφανιστεί σε ένα ολοκαίνουργιο χώρο στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, το «Central Live», το οποίο λειτουργεί για πρώτη φορά σε μορφή πίστας. Γιώργος Τσαλίκης και Πάνος Καλίδης θα κάνουν πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου.

Ακριβώς, δίπλα, στο «Club 22» θα συνεχίσει για άλλη μια χρονιά ο γνωστός για τα εκρηκτικά του live, Πάνος Κιάμος. Στο πλευρό του, θα σταθούν η Ελένη Χατζίδου και ο Stan. Ο Γιώργος Μαζωνάκης θα δοκιμαστεί στην σκηνή του Rex, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Rocky Horror Show”, η οποία θα αρχίσει στις 16 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει για ένα περίπου μήνα. Αμέσως μετά την λήξη των εμφανίσεών του στο Rex, θα μεταφερθεί στο Teatro Music Hall και έτσι το πολυαναμενόμενο σχήμα Μαζωνάκης – Πάολα – Παντελίδης θα πάρει σάρκα και οστά, δυναμιτίζοντας το κλίμα στην νυχτερινή Αθήνα.

Ο πυρετός της πόλης ανεβαίνει με ένα επίσης πολυαναμενόμενο δίδυμο. Οικονομόπουλος-Βανδή θα βρεθούν πάλι μετά από κάποια χρόνια στο νυχτερινό κέντρο Fever. Η εναρκτήρια βραδιά θα είναι η 21η Νοεμβρίου. Προς το παρόν, ο Νίκος Οικονομόπουλος συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Θεά, μαζί με την Πέγκυ Ζήνα. Μακρόπουλος – Αντύπας είναι το άλλο σχήμα που έχει ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στο «Βοτανικός».

Ώρα για ένα ακόμη επιτυχημένο ντουέτο. Αναφερόμαστε στους Μενιδιάτης-Γιαννιάς, γνώριμο σχήμα από το παρελθόν που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, θα είναι μαζί στην σκηνή του Vox, έτοιμοι να δώσουν πραγματικό νόημα στις νύχτες μας, ενώ την θέση του Χρήστου Μενιδιάτη στο Frangelico, όπου και τραγουδούσε μέχρι πρότινος, θα πάρει ο Σταμάτης Γονίδης που επιστρέφει στις πίστες.
Έτσι, Γονίδης-Χολίδης, θα μας χαρίσουν άφθονη διασκέδαση από το γνωστό στέκι της λεωφόρου Ποσειδώνος. Στο άλλο κέντρο της παραλιακής, το Ποσειδώνιο, έχουν ήδη ξεκινήσει οι Αργυρός – Μαρτάκης, μαζί με δύο όμορφες γυναικείες παρουσίες, τις Χριστίνα Σάλτη και Θωμαίς Απέργη.

Ο Νίκος Βέρτης θα επιστρέψει στο Κέντρο Αθηνών και το έτερον του ήμισυ στην πίστα, θα είναι η Ελένη Φουρέιρα. Μαγικές βραδιές υπόσχονται Καρράς και Ρόκκος, δυο τεράστιες μορφές του ελληνικού τραγουδιού από την πίστα του Έναστρον. Στο σχήμα αυτό θα συμμετέχει και ο Τάκης Ζαχαράτος. Κυανός και Αρσενίου παραμένουν στο Caramela και δίνουν τα χέρια με Δημήτρη Καραδήμο και Ειρήνη Μερκούρη.

Στο Φως (πρώην Tas stage), θα μας συγκλονίσει με τις εμφανίσεις της, η Νατάσα Θεοδωρίδου, πλαισιωμένη από τον συνθέτη της, Γιώργο Θεοφάνους. Λίγα μέτρα πιο πέρα, στο «Acro club» θα μας κρατάει παρέα ο Γιώργος Σαμπάνης με την ζεστή φωνή και τις εκπληκτικές του δημιουργίες. Στο Εμπατή North θα εμφανίζεται ο Χάρης Κωστόπουλος και η Σάσα Μπάστα, ενώ στο Gotham city έρχεται να μας θυμίσει το παρελθόν ο Τόνι Σφήνος. Στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων, βρίσκεται και το Norrum, το οποίο θα φιλοξενήσει τους Θάνο Πετρέλη και Ανδρέα Στάμο.

Ρέμος – Ζουγανέλης θα είναι σίγουρα η συνεργασία της χρονιάς, ενώ η προσθήκη της Μελίνας Ασλανίδου στο συγκεκριμένο σχήμα δίνει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα. Ο Νότης Σφακιανάκης θα τραγουδάει στο Φωταέριο, ενώ συζητήσεις γίνονται για το όνομα που θα βρίσκεται δίπλα του. Ακούγονται έντονα τα ονόματα της Πέγκυς Ζήνα ή της Καίτης Γαρμπή, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ενδεχόμενο να είναι μόνος του στη σκηνή. Ζήνα – Γαρμπή είχαν ακουστεί και για το κέντρο «Ιερά Οδός», αλλά τελικά επιτεύχθει συμφωνία με το Γιώργο Νταλάρα.. 
Η Άννα Βίσση, η οποία έρχεται δυναμικά από συναυλίες με τον Αντώνη Ρέμο, θα συνεχίσει να μας εντυπωσιάζει από το Pantheon Theater, πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Οι κήποι του Edelweiss», την οποία περιμένουμε να ανέβει τον Δεκέμβριο.

Όμως, η Αθηναϊκή νύχτα δεν είναι μόνο πίστες και μπουζούκια, αλλά και μουσικές σκηνές που φιλοξενούν καλλιτέχνες της έντεχνής και ροκ μουσικής σκηνής και έχουν αποδείξει ότι μπορούν αν κερδίσουν τα ηνία της νυχτερινής διασκέδασης. Αναλυτικά, ο Τζίμης Πανούσης θα βρίσκεται στην Ακτή Πειραιώς από τις 17 Οκτωβρίου και για 10 παραστάσεις. Αρχές του 2015, στην συγκεκριμένη σκηνή, θα έχουμε ξανά τον Διονύση Σαββόπουλο, ενώ ακούγεται και το όνομα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο Αλκίνοος Ιωανίδης θα βρίσκεται από 31 Οκτωβρίου και για λίγες εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Για μικρό χρονικό διάστημα, από 25 Οκτωβρίου θα απολαύσουμε τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Passport (από Φλεβάρη θα είναι στον Σταυρό του Νότου), ενώ μέσα στον Νοέμβρη θα εμφανιστούν εκεί και ο Πάνος Κατσιμίχας με τα Κίτρινα Ποδήλατα,τον Δεκέμβρη οι Imam Baildi και από τις αρχές του 2015, ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο Γιάννης Χαρούλης είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο «Άνοδος» για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είχε ακουστεί αρχικά για το Διογένης Studio, αλλά τελικά δεν προχώρησε η συνεργασία. Για τις Αλεξίου και Τσανακλίδου που έδωσαν μοναδικές συναυλίες το καλοκαίρι, δεν γνωρίζουμε ακόμα τις προθέσεις τους. Στον Σταυρό του Νότου που γιορτάζει τα είκοσι χρόνια λειτουργίας του, θα εμφανιστούν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες.

Συγκεκριμένα, στα 3 stages, στα οποία χωρίζεται το μαγαζί, φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γιώτα Νέγκα. Τον Νοέμβρη, θα πάρουν σειρά, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Κανά, καθώς και οι Μύρωνας Στρατής και Ησαίας Ματιάμπα και τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει ο Σωκράτης Μάλαμας. Δεν αποκλείεται, όμως, στον Σταυρό του Νότου να τραγουδήσουν και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες. Τέλος, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα συμμετάσχει στην παράσταση «Η μελωδία της ευτυχίας» στο θέατρο Παλλάς.