5 στάσεις για ποτό στη νυχτερινή Γλυφάδα

cocktail
ΤΡΙΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Νέα στέκια αναδεικνύονται συνεχώς στη νυχτερινή Αθήνα, η Γλυφάδα όμως διατηρεί την αίγλη της και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα νότια προάστια και το χειμώνα. Τα μαγαζιά είναι πολλά και αλλάζουν συχνά οπότε οι επιλογές είναι άπειρες. Εμείς λοιπόν για να σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη επιλέξαμε 5 στάσεις για ποτό, που αξίζουν την προσοχή σας.

Maddox

Το Maddox στην Κύπρου είναι από αυτά τα μαγαζιά που περνάς κατά τις 12 το βράδυ και το βλέπεις ψιλοάδειο και μετά από 2 περίπου ώρες επιστρέφεις και δε βρίσκεις θέση να κάτσεις. Από τα καινούρια cocktail bar της περιοχής, το Maddox προσφέρει μοναδικές γεύσεις που φαίνονται εξίσου όμορφες στο μάτι και στον ουρανίσκο. Από μανταρίνι με τσίπουρο μέχρι το ξεχωριστό μπλε χρώμα του βατόμουρου με εξωτικά φρούτα, αποκλείεται να μη βρείτε το συνδυασμό που θέλετε. Μουσική παίζουν εξέχοντες DJs με το bar να μετατρέπεται σε after μέχρι αργά.
Πληροφορίες: Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2108949044, www.facebook.com/MaddoxCocktailBar.

Holy Spirit

Το Holy Spirit έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο στέκι της Γλυφάδας και αυτό πέρα από τη στρατηγική του θέση, οφείλεται και στα εξαιρετικά του cocktails. Όσο ο καιρός το επιτρέπει ακόμη μπορείτε να πιείτε το ποτό σας στο πεζοδρόμιο με θέα όλη τη νυχτερινή Γλυφάδα που πηγαινοέρχεται από την Λαοδίκης. Ο κόσμος ποικίλλει, από thirtysomethings που βγήκαν για να κουβεντιάσουν μέχρι εικοσάρηδες που περίμεναν αυτή την έξοδο όλη την εβδομάδα και θέλουν να το ρίξουν έξω.
Πληροφορίες: Λαοδίκης 41, Γλυφάδα, 2108982650.

Mikro

Αν συνεχίσετε την Λαοδίκης, θα βρεθείτε στο ένα από τα δύο Mikro της Γλυφάδας. Εδώ μπορείτε να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως στριμωγμένοι στον φουτουριστικά διακοσμημένο εσωτερικό χώρο του bar στα house party με γνωστούς DJs που διεξάγονται όλη την εβδομάδα, και αν πάλι θέλετε κάτι πιο χαλαρό μπορείτε να πιείτε το ποτό σας στον εξωτερικό χώρο του bar πάνω στο πεζοδρόμιο. Εξαιρετικός και ο κατάλογος των cocktails. Είτε επιλέξετε γλυκά ή γλυκόξινα, το σίγουρο είναι ότι θα θελήσετε να τα ξαναδοκιμάσετε. Ξεχωρίζουμε το Zombie και το Passion, με τόσο δυνατές γεύσεις που σχεδόν ξεχνάς ότι πίνεις cocktail.
Πληροφορίες: Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, www.facebook.com/mikrobarofficial.

Beerock

Αν δε βλέπετε με καλό μάτι την επικράτηση του house και θέλετε να συνδυάσετε την έξοδό σας σε πιο ροκ φάση παρέα με μια μπύρα, τότε το Beerock στην πλατεία Νυμφών είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Το όνομα του μαγαζιού είναι κατατοπιστικό και συνδυάζει μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες με τη συνοδεία ροκ μουσικής. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα πετύχετε μόνο νοσταλγούς της κλασικής ροκ, αφού συχνά-πυκνά έξω από το μαγαζί την εμφάνισή της κάνει και… μια Ferrari.
Πληροφορίες: Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, 21 0898 3301, www.facebook.com/pages/Beerock/118985251633036.

Mosaiko

Το Mosaiko είναι πλέον από τα πιο γνωστά στέκια της Γλυφάδας που λόγω της διαφορετικότητάς του από τα υπόλοιπα μαγαζιά μαζεύει και κόσμο από άλλες περιοχές. Ο indie/alternative χαρακτήρας του θυμίζει τα bar στο ιστορικό κέντρο και είναι ένας από τους λόγους που έχει αγαπηθεί, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Αποπνέει μια ζεστασιά που σε κερδίζει, διοργανώνει πάρτι με τον κέφι στον κόσμο να ξεχειλίζει και έχει ένα μεγάλο κατάλογο από cocktails όπως Victoria’s Secret, Chilli mango και Honey and ginger. Αξίζει να το επισκεφθείτε, ακόμη και αν δεν έχετε ιδιαίτερη επαφή με την αισθητική του.
Πληροφορίες: Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 2108983208, www.facebook.com/mosaikobar.gr.

Γιάννης Μόσχος
[email protected]