Ο πολυσχιδής Βρετανός Andrew Weatherall στο six dogs

andrew-weatherall
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου το six d.o.g.s. υποδέχεται τον πολυσχιδή Βρετανό dj Andrew Weatherall, με μια μακρά πορεία στην underground λονδρέζικη σκηνή και επιρροές από acid house, balearic ήχους, minimal techno αλλά και pop & rock.

Η ιστορία του ξεκινά λίγο πριν την έκρηξη του acid house στην Αγγλία-στα τέλη των ‘80s, τo breakthrough του όμως γίνεται με την παραγωγή του στο διάσημο "Screamadelica" των Primal Scream το 1991. Αν στις μέρες μας η μίξη του rock με την dance μοιάζει αυτονόητη, τότε δεν ήταν καθόλου. Ο Weatherall ήταν ο πρώτος που την τόλμησε, γράφοντας μουσική ιστορία.

Ακολούθησαν πολλά projects, όπως αυτά των Sabres of Paradise και Two Lone Swordsmen, που κοινό χαρακτηριστικό είχαν τα σκοτεινά, περιπετειώδη και πειραματικά στοιχεία. H μουσική που έγραψε και γράφει, μόνος του ή σε συνεργασίες, δεν μπορεί εύκολα να κατηγοριοποιηθεί, καθώς με την ίδια άνεση κυκλοφορεί - και παίζει - dubby Balearic και deep house, electro και φουτουριστικό rock.

Μαζί του στα decks θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες του label της Lurid Music, Alex Hobson και Kasseta Records καθώς και ο resident dj του six d.o.g.s, Chevy.

Πληροφορίες: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο six dogs, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα. Ώρα έναρξης: 00:00. Είσοδος: 15 ευρώ / Προπώληση @ viva.gr: 12 ευρώ.