Τα καλύτερα αθηναϊκά roof garden για θέα... αφ’ υψηλού

ta-kalutera-athinaika-roof-garden-gia-thea-af-upsilou

GB Corner Roof

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Οι πιο τυχεροί αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κάποιο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου, κάνοντας μακροβούτια. Αν δεν ανήκετε σε αυτούς -αντί να καταριέστε τη μοίρα σας- μπορείτε να ζήσετε κι εσείς μερικές στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης κοιτώντας την Αθήνα… αφ’ υψηλού.

Σαν παιδιά, πολλές φορές ενδεχομένως να ανεβαίνατε στην ταράτσα της πολυκατοικίας σας για να κάνετε ηλιοθεραπεία ή να απολαύσετε λίγο τη θέα από ψηλά, την ώρα που η μαμά σας άπλωνε τα ρούχα, προκειμένου να γλιτώσετε λίγο από το διάβασμα και τις εργασίες που σας περίμεναν πάντα στο γραφείο σας.

Τώρα, ως ενήλικες, μπορείτε να ξεχάσετε τα αγχωτικά project στη δουλειά, το γεγονός ότι δεν μπορέσατε να πάρετε άδεια, να πάτε διακοπές ή ό,τι άλλο σας απασχολεί, κάνοντας κάτι παρόμοιο: πίνοντας ένα καφέ ή γευματίζοντας στα καλύτερα roof garden της Αθήνας. Θα απολαύσετε σίγουρα καλύτερη θέα από αυτή που είχατε στην ταράτσα του σπιτιού σας, θα βρεθείτε σε φιλόξενο περιβάλλον που δεν θα θυμίζει κέντρο πόλης και θα ευχαριστηθείτε μια διαφορετική ατμόσφαιρα, που θα πάρει το μυαλό σας από πάσης φύσεως αρνητική σκέψη.

Το click@Life συγκέντρωσε για εσάς τα καλύτερα roof garden της πόλης, έτσι ώστε να προσανατολιστείτε προς το κοντινότερο σε εσάς ή αυτό που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας και να πάρετε μια ανάσα ξεκούρασης.

GB Corner Roof, Grande Bretagne: στην καρδιά του κέντρου

Παρθενώνας ή Καλλιμάρμαρο; Καθισμένοι πάνω σε αναπαυτικά μαξιλάρια, στις καρέκλες ή στους πάγκους, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα των ιστορικών μνημείων της πόλης, στο roof garden του ξενοδοχείου Grande Bretagne από το μεσημέρι στις 13.00, επιλέγοντας από την ποικιλία κρύων και ζεστών πιάτων, φρέσκων γλυκών από το αρτοποιείο του ξενοδοχείου, φρεσκοστιμμένων χυμών, τσαγιών και μυρωδάτων καφέδων.

Αν επιθυμείτε να γευματίσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε τις λαχταριστές γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας που προσφέρει το GB Corner Roof κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον με ατμόσφαιρα που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεται πάνω από το Σύνταγμα. Τις βραδινές ώρες, η φωτισμένη πόλη θα σας χαρίσει ρομαντική διάθεση μέχρι τη 1 π.μ., όπου και παραμένει ανοιχτό το roof garden. Πληροφορίες: Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, 210 3330766, http://www.grandebretagne.gr/gr/GBRoofGarden_gr .

Galaxy bar, Hilton: με την Αθήνα –κι όχι μόνο– στο πιάτο

Αν ανεβείτε στον 13ο όροφο του Hilton Αθηνών, θα βρεθείτε σε ένα από τα 10 καλύτερα bar του κόσμου, όπου θα μπορέσετε μαζί με το κοκτέιλ σας να απολαύσετε τη θέα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, μέχρι τον Υμηττό και τη θάλασσα του Πειραιά – τις καθαρές μάλιστα ημέρες, λέγεται ότι ίσως μπορέσετε να διακρίνετε ακόμη και την Αίγινα.

Galaxy bar

Στο Galaxy Restaurant μπορείτε να δοκιμάσετε μεσογειακές γεύσεις δια χειρός του executive chef, Γιάννη Μανίκη και στη συνέχεια να περάσετε στα… κοκτέιλ και να διασκεδάσετε με τις μουσικές επιλογές στο bar. Από τις 18.00 καθημερινά (και από τις 19.30 το restaurant), ο χώρος βρίσκεται στη διάθεσή σας! Πληροφορίες: Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, 210 7281000, http://www.hiltonathens.gr/en/press_releases/galaxy-bar-restaurant-athens-from-above.html.

Air lounge bar, Fresh Hotel: lounge καταστάσεις με θέα την Ακρόπολη

Air lounge bar, φωτογραφία: http://www.freshhotel.gr/

Μετά από 9 ορόφους στο… πολύχρωμο ξενοδοχείο Fresh, θα βρεθείτε στο Air lounge bar, απ’ όπου οι θόρυβοι του κέντρου αντικαθίστανται από lounge μουσική, που συνοδεύει τον καφέ, το κοκτέιλ, το γεύμα και την χαλάρωσή σας.

Είναι αλήθεια ότι μπορεί 1 λεπτό πριν να βρίσκεστε στην τσιμεντένια πλατεία Ομονοίας κι αμέσως μετά, να σας περιμένει ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, πρόθυμο να σας προσφέρει αρωματικούς συνδυασμούς ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας, αλλά και διάφορα events, όλα με θέα την Ακρόπολη, καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 2 π.μ. Πληροφορίες: Σοφοκλέους 26, Αθήνα, 210 5248511, http://www.freshhotel.gr/index.cfm?action=content&id=3&subid=7 .

Acropolis Secret, Divani Palace Acropolis: ένα «μυστικό» που… δεν θα μείνει μεταξύ μας

Ο καθαρός ουρανός και το φόντο της Ακρόπολης είναι μερικά μόνο από τα βασικά συστατικά του «μυστικού» ενός από τους πιο ατμοσφαιρικούς χώρους της Αθήνας. Το Acropolis Secret, ανεβάζει την ποιότητα στα… ύψη και προσφέρει επιλεγμένα κρασιά, υπέροχα κοκτέιλ και γεύσεις από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, που θα αποτελέσουν το αλατοπίπερο του μυστικού συνδυασμού. Εσείς θα τον μοιραστείτε; Πληροφορίες: Παρθενώνος 19-25, Αθήνα, 210 9280100, http://www.divanis.com/acropolis/foodanddrink-gr.html .

Acropolis Secret, φωτογραφία: http://www.divanis.com/acropolis/

Roof Garden, Crystal City Hotel: δείτε την πόλη να ξυπνά

Στα 500 μέτρα από την πλατεία Ομονοίας, σπρώχνοντας την πόρτα του Crystal City Hotel και ανεβαίνοντας στο τελευταίο του πάτωμα, θα βρεθείτε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Από το roof garden του ξενοδοχείου μπορείτε να παρακολουθήσετε για λίγο από απόσταση τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης πίνοντας τον καφέ σας, δοκιμάζοντας πρωτότυπα κοκτέιλ ή ικανοποιώντας τον ουρανίσκο σας με μοναδικές γεύσεις.

Roof Garden, Crystal City Hotel, φωτογραφία: http://www.crystalcityhotel.gr/

Φυσικά, ο Λυκαβηττός και η Ακρόπολη θα χαρίσουν λίγο από το μεγαλείο τους στο οπτικό σας πεδίο, μέχρι να προσγειωθείτε ξανά κι εσείς στην πραγματικότητα και να επανεισαχθείτε στους ρυθμούς της πόλης. Πληροφορίες: Αχιλλέως 4, πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα, 210 5205145, http://www.crystalcityhotel.gr/documents/75.html .

Electra Roof Garden, Electra Palace Hotel: με ατμόσφαιρα που θα σας ηλεκτρίσει

Electra Roof Garden, φωτογραφία: http://www.electrahotels.gr/

Στην παλιά πόλη της αρχοντικής Πλάκας, το ανακαινισμένο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς κρύβει μια… πεντάστερη έκπληξη στον τελευταίο του όροφο: το restaurant-bar «Electra» με ιδιαίτερη ελληνική κουζίνα και ακόμα πιο ιδιαίτερη θέα στην Ακρόπολη και την Πλάκα.

Το εστιατόριο έχει διακριθεί με τα βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι» και «Gourmet» δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε ένα δείπνο… πολλών αστέρων, από τις 7 μ.μ. ως τα μεσάνυχτα. Πληροφορίες: Ν. Νικοδήμου 18-20, 210 3370000, http://www.electrahotels.gr/electra-palace-athens/gr/dining-electra-roof-garden.php .

Le Grand Balcon, St. George Lycabettus: μπαλκόνι με θέα

Σε απόσταση αναπνοής από το Σύνταγμα, τη Βουλή και σε μια από τις πιο ακριβές συνοικίες της Αθήνας, το Μεγάλο Μπαλκόνι του St. George Lycabettus στον 6ο όροφο ενδείκνυται για απολαυστικές βραδιές με πρωταγωνιστές τα φώτα της πόλης και τις gourmet γεύσεις της ελληνικής κουζίνας από τον chef Βασίλη Μήλιο. Χαλαρώστε, γευτείτε, απολαύστε και ταξιδέψτε, χωρίς να χρειαστεί να πάτε μακριά… Πληροφορίες: Κλεομένους 2, Κολωνάκι, Αθήνα, 210 7290712, http://www.sglycabettus.gr/le-grand-balcon-,dining_viewItem_4-en.html .

Le Grand Balcon

ΥΚ roof bar-restaurant, Elefsina Hotel: έναστρη θέα μακριά από το κέντρο

Και λίγο πιο έξω από την Αθήνα, στον 4ο όροφο του τετράστερου Elefsina Hotel στην Ελευσίνα, θα βρείτε το ΥΚ roof bar-restaurant, σε ένα minimal χώρο με καθόλου minimal… θέα. Ειδικά στη δύση του ήλιου, το λευκό που επικρατεί στον χώρο και ο ανάλογος φωτισμός συνδυάζονται απόλυτα με τα χρώματα στον ουρανό κι εσείς μπορείτε να παρατηρήσετε όλους τους παραπάνω χρωματικούς συνδυασμούς καθώς θα δοκιμάζετε ελληνικά και μεσογειακά πιάτα ή περίεργα κοκτέιλ από έμπειρους bartenders, καθημερινά από τις 19.00 και μετά. Πληροφορίες: Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, Ελευσίνα, 210 5589700, http://www.elefsinahotel.gr/dining.php?p_id=402 .

ΥΚ roof bar-restaurant

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ