Tim Hecker και Treha Sektori στο Ρομάντσο

tim-hecker
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΜΑΙΟΥ 2015

Ο Καναδός Tim Hecker και ο Γάλλος Treha Sektori αυτή την Τετάρτη, 13 Μαΐου στο Ρομάντσο. Τη βραδιά θα ανοίξει ο hyDrone.

Tim Hecker

O Tim Hecker είναι Καναδός συνθέτης βραβευμένος με τα καναδέζικα βραβεία Juno. Έχει αφιερώσει την τελευταία δεκαετία στη δημιουργία ενός μοναδικού σημείου τομής μεταξύ δυσαρμονίας, θορύβου και μελωδίας.

Στα γνωστότερά του έργα ψηφιακές και οργανικές πηγές διαπλέκονται για να καταλήξουν σε έναν υβριδικό ήχο που θυμίζει ψυχεδελικό μινιμαλισμό και ηλεκτρονικό αφαιρετισμό.

Ο Hecker σκόπιμα συσκοτίζει τις σαφείς τονικές διακρίσεις των παραδοσιακών οργάνων, προτιμώντας να δημιουργήσει αινιγματικά και δύσκολα ηχοτοπία.

Treha Sektori

Η ομορφιά αλλά και η συντριπτική δύναμη του ηχητικά επεξεργασμένου του θορύβου έχει περιγραφεί ως τεκτονικές χρωματικές πλάκες και καθεδρικός ηλεκτρονικής μουσικής.Πίσω από τη σκοτεινή, έντονα μυστικιστική ατμόσφαιρα, τα τελετουργικά τύμπανα και την ακατάληπτη γλώσσα που ψιθυρίζει, είναι ο Γάλλος μουσικός υπό το όνομα Dehn Sora και τον μανδύα του Treha Sektori , που είναι επίσης μέλος των Sembler Deah με άλλα μέλη των Amenra και σταθερός συνεργάτης/μέλος της Church Of Ra.

Το Treha Sektori ερμηνεύεται ως τόπος πτώσης και δημιουργήθηκε το 2005 από ένα αίσθημα απώλειας, για να εκφράσει μέσα σε διαισθητική γλώσσα σιωπηλές ωδές πέφτοντας προς τον Ήλιο.

hyDrone

hyDrone είναι το project του Πάνου Κ. που ζει στην Αθήνα και πρωτοεμφανίστηκε το 2008. Κινείται ανάμεσα σε dark ambient και experimental μουσικά μονοπάτια με έντονα drones στοιχεία με industrial αισθητική, χρησιμοποιώντας κυρίως ήχους που δημιουργεί μέσω hardware equipment.

Πληροφορίες: Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5. Ώρα προσέλευσης: 21:00. Εισιτήρια: 15 (προπώληση) * & 18 ευρώ (ταμείο)
* Περιορισμένη προπώληση: 15 ευρώ, Περιορισμένο διπλό εισιτήριο (Tim Hecker + Ben Frost): 28 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr  και στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Iανός, Reload, Media Markt και τηλεφωνικά στο 11876, Tickethouse, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).