Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη αυτή την εβδομάδα

low-budget
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Τα τεκταινόμενα επιβαρύνουν όλο και πιο πολύ την ψυχολογία μας τα τελευταία 24ωρα. Γι αυτό, το click@life είναι εδώ, με προτάσεις ψυχαγωγίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.


"Στη φωλιά του χρόνου" - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Ταύρος - Ρούφ

Στην Ελλάδα, σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων η ταυτότητα μιας ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με μια άλλη. Εκείνη της κρίσης. Της κρίσης της οικονομικής της κοινωνιολογικής, της περιβαλλοντικής. Σήμερα ένα σύστημα επιθυμιών που αποδείχτηκαν πλαστές καταρρέει και η κοινωνία αμήχανη και ίσως πανικόβλητη ψάχνει να δώσει ταυτότητα στην επιθυμία και στην πραγματική αξία.
Στο ντοκιμαντέρ «Στη φωλιά του χρόνου» διάρκειας 70’, παρουσιάζεται η διαδρομή, η δράση, τα κίνητρα για τις επιλογές τριών νέων ανθρώπων, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας που ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο για την ανάπτυξη και την ζωή τους, οι μικρές και μεγάλες στιγμές τους, ενώ οι ίδιοι σήμερα δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτεροι απαντούν στο ερώτημα, τι είναι αληθινή ζωή και τι πραγματική επιθυμία.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης: 20:30
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Συναντήσεις Κορυφής στο Cafe του Ianou: Γιώργος Καραμπελιάς, Σταδίου 24 Κέντρο

H τελευταία Συνάντηση Κορυφής στο cafe του Ianos με τον Γιώργο Καραμπελιά για αυτή την περίοδο, θα γίνει με θέμα "50 χρόνια από τα Ιουλιανά του 65’. Από τον εκσυγχρονισμό της παράδοσης στον παρασιτικό εκσυγχρονισμό" και συνομιλητή τον Θεόδωρο Ζιάκα.

Ώρα έναρξης: 20:30

Παρουσίαση του βιβλίου της Χηθ Κάμποτ, «On the Doorstep of Europe: Asylum and Citizenship in Greece», Floral, Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια

Ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, ένα άλλο πολιτικό, οικονομικό και ηθικό πρόβλημα ταλανίζει την ελληνική κοινωνία: το θέμα των μεταναστών και οι σχετικές πολιτικές που ακολουθούνται. Το βιβλίο της ανθρωπολόγου Heath Cabot είναι μια εθνογραφική μελέτη της λειτουργίας του ασύλου στην Ελλάδα.
Η Cabot επικεντρώνει στο έργο μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης στην Αθήνα που βοηθά μετανάστες, ερευνώντας πώς οι εργαζόμενοι και οι αιτούντες άσυλο αντιμετωπίζουν τις ενδημικές δυσκολίες στη διαδικασία εξευρωπαϊσμού και της προστασίας των δικαιωμάτων.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για το θέμα του ασύλου και της μεταναστευτικής πολιτικής.

Δευτέρα 29 Ιουνίου
Στις 20:00

Park Festival - Last Day, Πευκώνας Αγίων Αναργύρων, Λ. Δημοκρατίας & Κορωναίου Νικ.

Την τελευταία ημέρα του open air festival στη σκηνή θα εμφανιστούν οι Αδικαιολογήτως Απών, Ενέδρα, Τρύπια Καπέλα, Innervoice και Σρίμανση. Στον Πευκώνα θα συγκεντρωθούν επίσης, τρόφιμα και χρήσιμα αντικείμενα για άπορους συνανθρώπους μας!

Δευτέρα 29 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 18.00

Athens Swing Cats Outdoors Party – Λόφος Στρέφη, Εξάρχεια

Οι Athens Swing Cats, καλεσμένοι του Δήμου Αθηναίων, ξεσηκώνουν τους πάντες με τον χορό τους στο Θεατράκι του Λόφου του Στρέφη .
Δευτέρα 29 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 20:00

Athens Fringe Festival - Η Αθήνα μας ανήκει, ΒΡΥΣΑΚΙ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΔΡΑΣΗΣ - Βρυσακίου 17 Μοναστηράκι

Έργα από πολλά διαφορετικά είδη τεχνών όπως φωτογραφία, γραφιστική, ζωγραφική, αγιογραφία, κατασκευές, χειροποίητες δημιουργίες σε κόσμημα και ύφασμα συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση
Καθημερινά, 12:00-20:00

Κινηματογραφικό Διήμερο από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Ερμού 134-136, Θησείο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, το θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ Διάβαση, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, προβάλλει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβευμένες ελληνικές ταινίες στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 29
21.00: Προβολή ταινιών μεσαίου και μικρού μήκους: Sam Roma - We are Gypsies (Μαρίνα Δανέζη, 2014 ) / Η Προσευχή (Θανάσης Νεοφώτιστου, 2014 ) / JAFAR (Νάνσυ Σπετσιώτη, 2014 ) / Βόλτα (Στέλλα Κυριακοπούλου )
Τρίτη 30
21.00: Οι Ακροβάτες του Κήπου (Σταύρος Δήμας, 2002 )

Reboot Showcase – Βοοze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Μοναστηράκι

Πρόκειται για μίξη εικόνων, μουσικής και βίντεο, ένα «πάντρεμα» αισθητικής και τεχνολογίας. Συμπεριλαμβάνει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Κασκαρίκα με την οποία, η ίδια επιχειρεί να αναδείξει την προοπτική μιας αστικής επανεκκίνησης εφόσον και επαναπροσδιορίζει την έως τώρα φωτογραφική της πορεία και την οπτική της σχέση με την πόλη. Συλλέγει φωτογραφικά στιγμιότυπα ενός κατακερματισμένου αστικού χώρου με έντονη αναφορά στους βιομηχανικούς τόπους, αναζητώντας μια ζωτική έξοδο για τα πρόσωπα που δεν απεικονίζει μέσα από τις γεωμετρικές φόρμες που χρησιμοποιεί και που θυμίζουν αρχιτεκτονικά προοπτικά πλάνα. Στην έκθεση παρουσιάζεται μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες που υποβάλλουν τον θεατή σ’ ένα μελαγχολικό κλίμα περιδιάβασης σε ένα τοπίο που αποτυπώνεται με έντονες αντιθέσεις φωτός και σκιάς.
Έως και τις 12 Ιουλίου.

8ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Για όγδοη χρονιά, το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής συνεχίζει άοκνα τον δρόμο του, κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που πλήττουν τον τόπο μας. Οι διαφόρων ειδών κρίσεις φαίνεται να τροφοδοτούν πνευματικά κάποιους ανθρώπους, να τους οπλίζουν με πείσμα και επιμονή, να τους ωθούν να εκφραστούν μέσα από την Τέχνη.

Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις»,  Ντίνου Σπυρόπουλου,  «Γκόλφω for ever».  Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» (Λεωφόρος Δημοκρατίας-Ίλιον) 

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015
Ώρα Έναρξης: 21.00

Δημοτική Κοινότητα Ταύρου - Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Μασκώτ», Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντινουπόλεως 2
Θεατρική Ομάδα Δήμου Διονύσου,  Λ. Πιραντέλλο, «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε».

Τρίτη 30 Ιουνίου
Ώρα έναρξης : 21.00

Free Classic Cinema στις γειτονιές της Καλλιθέας
Ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει ανοιχτές προβολές κλασικών ταινιών του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου σε κεντρικές πλατείες του δήμου.

Πλατεία Τζιτζιφιών
3 Ιουλίου : ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ του Γούντι Αλέν
4 Ιουλίου: Η Διακριτική γοητεία της Μπουρζουαζίας του Λουίς Μπουνιουέλ

Ώρα Έναρξης: 21.00

«Ευριπίδη Τρωάδες» - Δημοτικό θέατρο «Βασίλης Τσάγκλος» στον Μαραθώνα

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα θα παρουσιάσει φέτος το κορυφαίο αντιπολεμικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη και σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη. Ξεκινώντας από το δημοτικό θέατρο του Μαραθώνα, η θεατρική ομάδα θα περιοδεύσει στην πορεία σε Κόρινθο, Δίστομο, Ζωγράφου, Ιεράπετρα και Καρδίτσα.

3,4 & 5 Ιουλίου , Δημοτικό θέατρο «Βασίλης Τσάγκλος»
Ώρα Έναρξης: 21.00

«Πάω να πω στο σύννεφο» - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ Ιωαννίνων & Καπανέως Κολωνός

Η Χορωδία του Οργανισμού με μαέστρο το Σταύρο Μπερή υποδέχεται τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον πιανίστα Γιώργο Δούση στη συναυλία «Πάω να πω στο σύννεφο» με τραγούδια Ελλήνων συνθετών, διασκεδάζοντας το κοινό σε ένα γεμάτο εκπλήξεις “crossover” μουσικό πρόγραμμα.

Τρίτη 30 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Flava in ya Ear - POP UP BAR & BACKSTAGE - 25ης Mαρτίου 13 Νέα Σμύρνη

Οι Tania Kaiu Michiru & Boo σε ένα καλοκαιρινό σετ με hip hop, dancehall & old school αγαπημένα κομμάτια.
Τρίτη 30 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:00

«Ο Καβάφης πάει σχολείο» - ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ - Λεωφόρος Συγγρού 107-109

Το Αρχείο Καβάφη και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μπήκαν στα σχολεία με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Αλεξανδρινό ποιητή, μιλώντας στη γλώσσα των μαθητών, και έφεραν την καβαφική ποίηση στα θρανία με τον πλέον βιωματικό τρόπο. Θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα της δουλειάς τους; Κόμικς, ψηφιακά έργα, χιπ χοπ τραγούδια, στις 30 Ιουνίου στις 18.00, στον 3ο και στον 4ο όροφο της Στέγης.

Τρίτη 30 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 18:00

Αντώνης Βολανάκης «The Holy Bachelorette in the Wedding Cave» - Πειραιώς 260 Ταύρος ,  Κτίριο Α

Ο εικαστικός Αντώνης Βολανάκης ζητά από γυναίκες να ρωτήσουν κάποιες άλλες, άγνωστές τους γυναίκες για θέματα που τις αφορούν προσωπικά. Η πρωτότυπη αυτή βίντεο-εγκατάσταση παντρεύει το ντοκιμαντέρ με τα εικαστικά και σχετίζεται ιδιαίτερα με την Πηνελοπιάδα της βραβευμένης συγγραφέως Μάργκαρετ Άτγουντ. Ανάμεσα σε έναν αργαλειό, που δημιουργεί ένα νέο ύφασμα από παλιά νυφικά, και επτά στήλες από μεταχειρισμένες λευκές γαμήλιες ενδυμασίες, που φέρουν προσωπικές ιστορίες, προβάλλονται βίντεο γυναικών από την Ελλάδα και τη Νέα Υόρκη, οι οποίες μιλούν για θέματα ισότητας, μητρότητας και συντροφικότητας.

01/07/2015-31/07/2015
Ώρα έναρξης: 19:30

Trition, Plastered Puppet, Chew Gravel, Anima Triste - Πάρκο Γουδή

Η «δυναμική» μουσική συντροφιά της πόλης μας, με τις προσωπικές συνθέσεις και τις πρώτες τους ηχογραφήσεις, τις ζωντανές εμφανίσεις τους σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, με στόχο την έρευνα στον ήχο και στο ύφος της «old school heavy metal», «darkwave post-punk», «stoner rock», «southern hard rock» και όπως λένε και οι ίδιοι «Να περνάμε καλά όλοι μαζί».

Τετάρτη 1 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Rehab «Your music Rehabilitation» - FLORAL Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια

Αν οι Black Keys σας άνοιξαν την όρεξη και ο Robbie Williams σας απογείωσε, ελάτε το Σάββατο 4 Ιουλίου στο Floral στην πλατεία Εξαρχείων, για ένα back to the roots rock n'roll party. Οι Rehab στην παρθενική τους live εμφάνιση θα παρουσιάσουν τραγούδια των χρυσών δεκαετιών της rock και υπόσχονται να σας "φτιάξουν" μουσικά.

Στις 22:00

Τέλος, σας παρουσιάζουμε ακόμα δύο εκδηλώσεις, το αντίτιμο των οποίων είναι 3 ευρώ, έκαστη:

Ορχήστρα Smyrna «Θα τραγουδήσω αγαληνά» - ΑΛΙΚΟ
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή

Η Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν, τραγούδι), η Κάλη Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι), η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι), η Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι, τραγούδι) και η Χρυσάνθη Τζοβάνη (κρουστά, τραγούδι), ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο, μουσική που μας μεταφέρει πίσω στις ρίζες μας και μας τη συστήνουν εκ νέου με την δική τους νεανική ματιά.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και σμυρνιών συνθετών, θα μας παρασύρουν όπως κάθε φορά να γλεντήσουμε σαν μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσουμε, από «Ανάθεμα τον αίτιο» της Μυτιλήνης, ως την «Τρυγώνα» και «Μη με κοιτάς στα μάτια» της Ηπείρου, απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας και τη «Ρουμπαλιά γαρουφαλλιά» από τη Μικρά Ασία.
Η νέα γενιά, λοιπόν, συναντά την παραδοσιακή μουσική  και όλο αυτό εξελίσσεται σε καθαρά γυναικεία υπόθεση!

Ώρα έναρξης: 21.30

1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος - Σπύρου Πάτση & Μαραθωνομάχων 8, Βοτανικός

Το Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος διοργανώνει, υπό την Αιγίδα του ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων, το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη», στήνοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του. Ένα μεγάλο ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία ξεκινάει με αφορμή κυρίως το ελληνικό και παγκόσμιο παραμύθι και τη σπουδαιότητα και τη συμβολή του στην ένταξη του παιδιού στον πολιτισμό.

Έως και 5 Ιουλίου

 

Μαρία Πορτοκαλάκη

[email protected]