Ανέξοδες, μικρές περιπλανήσεις στην πρωτεύουσα

athens
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Η ζωή συνεχίζεται κόντρα στις δυσκολίες. Kι αφού μπορούμε να κινηθούμε για τα επόμενα 24ωρα δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ας το απολαύσουμε στο έπακρο! Είναι μια διέξοδος κι αυτή, δε νομίζετε;

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης: «Δωρεάν θα είναι οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου».

Πιο αναλυτικά, η σχετική απόφαση θα αφορά το μετρό, τα αστικά λεωφορεία, τον ΗΣΑΠ και τα τρόλεϊ, αλλά όχι τον προαστιακό, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη και οι άλλες επαρχιακές πόλεις, όπου οι συγκοινωνίες εκτελούνται από ιδιωτικούς φορείς.

Το click@life δράττει την ευκαιρία και σας προτείνει να περιπλανηθείτε στην πόλη χωρίς εισιτήριο και χωρίς το άγχος των ελεγκτών, συνδυάζοντας την περιήγηση στην πόλη με τις επίσης, ανέξοδες προτάσεις για διασκέδαση. Ανακαλύψτε περιοχές που δεν είχατε μέχρι τώρα επισκεφθεί, στενά δρομάκια, παρκάκια, γήπεδα και λεωφόρους.

Πάρτε μια ανάσα δροσιάς. Ξεκνήστε από τον Εθνικό Κήπο. Μια βόλτα στα καταπράσινα δρομάκια του πάρκου, στο κέντρο της πόλης, θα σας ξαλαφρώσει και θα σας αναζωογονήσει. Εναλλακτικές επιλογές αποτελούν τα άλση που υπάρχουν σε πολλές περιοχές, όπως αυτό του Γαλατσίου με το υπαίθριο γυμναστήριο ή το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε κοντά τον ανεμόμυλο παρέα με ένα βιβλίο.

Επισκεφθείτε το Μοναστηράκι. Περιπλανηθείτε στα στενά του, απολαύστε τους οργανοπαίχτες που κατακλύζουν με reggae ή ινδιάνικους ρυθμούς την κεντρική πλατεία και θαυμάστε ανηφορίζοντας προς το Θησείο τα αρχαία μνημεία της Αθήνας.

Κατευθυνθείτε προς το Γκάζι και φωτογραφίστε με ό,τι μέσο διαθέτετε τα γκράφιτι που κοσμούν τους δρόμους και τα κτίρια.
Επιβιβαστείτε στο τραμ και κατεβείτε στα νότια προάστια, παίρνοντας αλμύρα και ιώδιο από τη θαλασσινή αύρα που προσφέρει η περιοχή.

Οι επιλογές που παρέχει η πόλη μας είναι αμέτρητες. Δεν έχετε παρά να αφεθείτε στα χέρια της, διαλέγοντας τον προορισμό σας κι απολαμβάνοντας όσα απλόχερα σας προσφέρει.
 

Mαρία Πορτοκαλάκη

[email protected]