Τετ-α-τετ με την άστεγη πλευρά της πόλης

prodromos-tsinikoris
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Πρόσκληση σε μια περιήγηση που διαφέρει από ό,τι έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα στην πόλη, χωρίς καμιά υπερβολή στη διατύπωση. Στη μέση του δρόμου, 2-8 Ιουλίου, Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 17.00.

Ο Πρόδρομος Τσινικόρης, αφού πραγματοποίησε μια έρευνα όσον αφορά το κομμάτι εκείνο του πληθυσμού που τριγυρνά στην πόλη χωρίς εστία, προχώρησε σε μια πρόταση που φέρνει τους κατοίκους σε επαφή με την άστεγη πλευρά της κοινωνίας. Μαζί με τους συνεργάτες του λοιπόν, πραγματοποιεί ένα audio walk στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθμώνος και καλεί όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει. Η ενέργεια εντάσσεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και θα διαρκέσει το διάστημα από 2 έως 8 Ιουλίου.

Η διαδικασία προβλέπει ότι οι θεατές εξοπλισμένοι με mp3 player και ακουστικά θα μπορούν να ακούσουν τις φωνές των πιο σιωπηλών συμπολιτών τους. Τα κείμενα που θα ακούγονται ποικίλλουν και περιλαμβάνουν προσωπικές ιστορίες, αλλά και οδηγίες που θα κατευθύνουν τον εκάστοτε θεατή-ακροατή σε ένα συγκεκριμένο σημείο, πέριξ της πλατείας, όπου τελικά θα συναντά τον προσωπικό του αφηγητή.

Μέσα από τα κείμενα που θα ακούγονται, στόχος είναι να έρθουμε σε επαφή με τους άστεγους, να κατανοήσουμε πώς βιώνουν την καθημερινότητα, να ενημερωθούμε για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, κυρίως όμως να αντιληφθούμε τις συνθήκες διαβίωσης και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των πλέον αναξιοπαθούντων της πόλης. Όταν έρθει η ώρα της συνάντησης, το ενδιαφέρον πια επικεντρώνεται στο εξής: ποιές εμπειρίες θα είναι διατεθειμένη η κάθε πλευρά να μοιραστεί όταν βρεθεί ενώπιος ενωπίω;
Τα έσοδα από τη δράση αυτή θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του περιοδικού δρόμου Σχεδία.

Συντελεστές
Σύλληψη και σκηνοθεσία: Πρόδρομος Τσινικόρης
Ηχητική εγκατάσταση: Νίκος Πάστρας
Ειδική συνεργάτης για το θέατρο με ευάλωτες ομάδες: Ιωάννα Βαλσαμίδου
Έρευνα και δραματουργία: όλη η ομάδα