«Φεύγουμε κι ας μένουμε»: ψηφιακή περιήγηση στο Δουργούτι

dourgouti-island-hotel-project
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ταξιδεύοντας στο Δουργούτι Νέου Κόσμου. Ο τίτλος αφορά σε μια δράση που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ψηφιακή περιήγηση στη συνοικία των προσφυγικών πολυκατοικιών Νέου Κόσμου. Τετάρτη, 1 Ιουλίου στις 18.30.

Το Dourgouti Island Hotel Project αποτελεί την αφορμή για μια περιήγηση στην ιστορική γειτονιά του Νέου Κόσμου. Το απόγευμα της Τετάρτης μάς δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε ένα εικονικό ταξίδι στις τέσσερις διαστάσεις του Δουργουτίου, χάρη στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:
18:30-20:30 Περιήγηση στο Δουργούτι με το κινητό σου: Ταξίδι off-road στο χώρο και το χρόνο
(Μετρό Συγγρού Φιξ. Περιοχή Intercontinental)
Oι ClioMuse, με τις ομάδες ΑΣΤΥ και όχι παίζουμε | UrbanDig Project και με υλικό από την Ομάδα Ιστορικής Χαρτογράφησης Δουργουτίου, την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Δουργουτίου και την Ομάδα Αισθητηριακής Χαρτογράφησης, θα πραγματοποιήσουν την πρώτη ψηφιακή διαδρομή στο χώρο και στο χρόνο του Δουργουτίου. Με αφετηρία τη στάση μετρό Συγγρού/Φιξ, ο επισκέπτης οδηγείται «off-road», εκτός της πολύβουης λεωφόρου, σε μια μαγική διαδρομή αντάξια της «μαγικής πόλης», όπως κάποτε χαρακτήρισε ο Νίκος Κούνδουρος τη γειτονιά. Θα γνωρίσει μυστικά της αγωνιστικής, προσφυγικής και καλλιτεχνικής ιστορίας της, καταλήγοντας στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται το ξενοδοχείο Intercontinental– ιστορικό τοπόσημο από την Κατοχή έως σήμερα.

Τι θα χρειαστείτε να κάνετε από το σπίτι:
1. Κατεβάστε την εφαρμογή στο smartphone σας: http://bit.ly/cliomuse
2. Κρατήστε λίγο 3G για να περιηγηθείτε την ημέρα της γιορτής!

Από τις 18:30 έως και τις 20:30 οι παραπάνω ομάδες θα βρίσκονται στην αφετηρία της διαδρομής, στη στάση μετρό Συγγρού Φιξ, όπου θα καλωσορίζουν τους επισκέπτες στην εμπειρία.

19:30-20:30 WorldCafé στην πλατεία: Εσύ πώς «ταξιδεύεις» στην καθημερινότητα της πόλης;
(Πλατεία Θυμάτων Καλαβρύτων. Σφιγγός & Φανοσθένους)
Οι ProcessMakers, με «τραπεζάκια έξω» στην πλατεία Θυμάτων Καλαβρύτων, θα πραγματοποιήσουν σε μια ομαδική συζήτηση, μέσω της σύγχρονης συμμετοχικής μεθοδολογίας που εξασκούν και μεταλαμπαδεύουν αναζητώντας μέσα από την έκφραση των επισκεπτών και των περιοίκων το πώς η πόλη γίνεται έμπνευση στην καθημερινότητά τους, καθώς και τις εντυπώσεις από την προηγούμενη περιήγηση του Δουργουτίου.

20:30-23:00 Συναυλία στη πλατεία: Ταξιδεύοντας στο Δουργούτι
(Πλατεία Μπλόκου Δουργουτίου. Σφιγγός & Κασομούλη)