Πλήθος εκδηλώσεων από το Γαλλικό Ινστιτούτο

gallia
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Πολτιστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις, προκηρύξεις επιχορήγησης θέσεων πρακτικής άσκησης στη Γαλλία και θερινά τμήματα γαλλικών για όλες τις ηλικίες, διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο της χώρας.

Νέο τσίρκο του Βιετνάμ «À Ố Làng Phô» - Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - 1 & 2/7/2015, 21.00’ | Πειραιώς 260, Κτίριο Δ

Εικόνες μιας ζωντανής τοιχογραφίας υφαίνει επί σκηνής το τσίρκο από το Βιετνάμ, σε ένα ιδιότυπο θέαμα που παντρεύει μουσική, χορό και ακροβατικά, συγγενεύοντας αισθητικά με το νέο γαλλικό τσίρκο.
- Πληροφορίες για τα εισιτήρια στη σχετική σελίδα

Ludovic Lagarde «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου - Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου -08/07/2015, 21.00’ | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος - Ταράτσα

Με αφορμή την κυκλοφορία της ανθολογίας δέκα θεατρικών έργων του νεοελληνικού ρεπερτορίου στα γαλλικά, σε επιμέλεια του Olivier Descotes (Panorama des écritures théâtrales de la Grèce moderne, 1830-1958, εκδόσεις L’Espace d’un instant), ο Ludovic Lagarde, διευθυντής της Comédie de Reims, σκηνοθετεί την ανάγνωση της Αγγέλας με Έλληνες γαλλόφωνους ηθοποιούς. Στη δεκαετία του 1950, η Αγγέλα εγκαταλείπει το χωριό της για να εργαστεί ως υπηρέτρια σε μια μεγάλη αθηναϊκή οικογένεια. Γνωρίζει άλλες νεαρές γυναίκες με τις οποίες μοιράζεται τις ελπίδες της για μια καλύτερη ζωή. Στο έργο αυτό σκιαγραφείται ένα συγκλονιστικό πορτρέτο της Ελλάδας μετά τον εμφύλιο.

Είσοδος ελεύθερη με κουπόνια προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Τα κουπόνια θα είναι διαθέσιμα την ημέρα της εκδήλωσης από τις 19.00’ στην υποδοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου.

«Αντιγόνες» Αναγνώσεις -Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου -9 Ιουλίου 2015, 21.00 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στην προσπάθεια να αναδειχθεί η διαμεσολαβητική παρουσία της μετάφρασης, διασταυρώνοντας επί σκηνής, την αρχαιόμυθη μορφή της Αντιγόνης του Σοφοκλή με τις μεταγενέστερες θεατρικές πραγματώσεις της στον προγραμματικά διακειμενικό λόγο του Ανούιγκαι του Μπρεχτ, αναδεικνύεται η ίδια η τέχνη του μεταφραστή. ΟΔημήτρης Μαρωνίτης, ο Στρατής Πασχάλης, η Ελένη Βαροπούλου και ηθοποιοί θα διαβάσουν αποσπάσματα από τις εκδοχές της Αντιγόνης, που κυκλοφορούν οι Εκδόσεις Γκόνη στη σειρά«Μεταποιήσεις».

Με τους ηθοποιούς Θέμης Μπαζάκα, Λυδία Φωτοπούλου, Εύη Σαουλίδου, Δημήτρη Κουτρουβιδέα
Είσοδος ελεύθερη με κουπόνια προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Τα κουπόνια θα είναι διαθέσιμα την ημέρα της εκδήλωσης από τις 19.00’ στην υποδοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Προκήρυξη επιχορήγησης 9 θέσεων πρακτικής άσκησης στη Γαλλία - Προθεσμία υποβολής: 17/7/2015

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα προκηρύσσει την επιχορήγηση 9 θέσεων για πρακτική άσκηση διάρκειας 4 με 6 μηνών. Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015.
- Αναλυτικά όλες οι θέσεις στη σχετική σελίδα

Έκθεση: fresh painting - french painting / Η νέα γενιά της ζωγραφικής στη Γαλλία - 28/05-31/07/2015 | Γκαλερί The Breeder, Ιάσονος 45, Αθήνα

Η Γκαλερί Breeder παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Fresh Painting – French Painting. Την έκθεση επιμελείται ο Frédéric Bonnet, ανεξάρτητος επιμελητής και κριτικός τέχνης με έδρα το Παρίσι. Η έκθεση διερευνά τη σύγχρονη έννοια της ζωγραφικής, το θέμα της επιφάνειας και τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίζονται οι καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν μια οπτική ή εγκεφαλική εικόνα.

Επιμελητής της έκθεσης: Frédéric Bonnet
Με τα έργα των καλλιτεχνών: Nicolas Chardon, Isabelle Cornaro, Bertrand Lavier, Olivier Millagou, Pascal Pinaud, Jérôme Robbe, Julien Tiberi, We Are The Painters

Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται για τα Θερινά τμήματα γαλλικών, που αφορούν σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, θα βρείτε λεπτομερώς καταγεγραμμένα τα προγράμματα και το κόστος παρακολούθησης των μαθημάτων στη σελίδα του Institut Français Grèce.

Από 22 Ιουνίου εως 24 Ιουλίου και από 24 έως 28 Αυγούστου το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος θα είναι ανοιχτό στο κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή απο τις 9:00 εως τις 16:00 (βιβλιοθήκη από τις 10:00 έως 16:00).
Από 27 Ιουλίου έως 21 Αυγούστου 2015, το IFG θα παραμείνει κλειστό.