Η εβδομάδα με ένα click(atlife)

elpida

"Η ζωή αρχίζει στην άλλη πλευρά της απελπισίας", Jean-Paul Sartre

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Το clickatlife.gr επιλέγει από τις εναπομείνασες προτάσεις για το σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα με την ευχή ο κλονισμένος πολιτισμός να τα καταφέρει.

Σε περιόδους κρίσεων και αναταραχών, όπως αυτή που διανύουμε, ο πολιτισμός δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα, κάτι που η ομάδα του clickatlife.gr διαπιστώνει καθημερινά τις τελευταίες ημέρες. Η μια αναβολή παράστασης διαδέχεται την άλλη, οι ακυρώσεις σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα πυρπολούν το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, οι μουσικές προσωρινά σιγάζουν στην πόλη, τα θεάματα ντύνονται πέπλο σκοτεινό. Η τηλεόραση μένει να προκαλεί θόρυβο στα αυτιά μας με την τρομολαγνεία να επικρατεί, το λαϊκισμό να πρυτανεύει, τον παραλογισμό να στρογγυλοκάθεται μαζί μας στους καναπέδες και εμείς να τον τρατάρουμε τη διάθεσή μας.

Κόντρα στο ζοφερό κλίμα, ως ομάδα σκεφτήκαμε και καταλήξαμε πως αυτές τις ημέρες θα συνεχίσουμε να δίνουμε βήμα στους εκπροσώπους της τέχνης και στα πολιτιστικά δρώμενα που έχουν τα μέσα και τη δυνατότητα να προχωρήσουν προς την υλοποίηση και να την κατακτούν.

"Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στις αναμνήσεις και στις ελπίδες",
Γεώργιος Δροσίνης

Έτσι, και αυτή τη βδομάδα αναρτήσαμε την από μέρες ειλημμένη συνέντευξη της Ιόλης Ανδρεάδη στον Γιάννη Μόσχο, αλλά και την κριτική της παράστασης “Go down, Moses”. Χαρήκαμε με την είδηση ότι η παράσταση «Τρωάδες» θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην Επίδαυρο και πως ο «Ερωτόκριτος» θα κάνει περιοδεία.

Στην ενότητα του κινηματογράφου, ωστόσο, τα πράγματα ήταν φτωχά, σε βαθμό αναμενόμενο, για αυτό όμως όχι λιγότερο λυπηρά για όσους αγαπούν τις ταινίες και συμπονούν τα έρημα από θεατές θερινά που μοιάζει να «έκλεισαν» πριν καν ανοίξουν. Ο Γιάννης Μόσχος επέλεξε τα αφιερώματα για αυτή την εβδομάδα, έτσι μας θυμίζει τις καλύτερες ερμηνείες του Michael Fassbender και σχολιάζει το δεύτερο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του True Detective.
Στη μουσική, η Βάλια Κανελλοπούλου μας έφερε πολλά νέα από το εξωτερικό, για τα καλύτερα singles της χιλιετίας, τις αντιδράσεις στη κρεατοφαγία του Morrissey, την επερχόμενη έκθεση εφ΄όλης της καριέρας των Rolling Stones, μας αποκάλυψε το διάσημο μουσικό πίσω από το τραγούδι του True Detective και τα πλάνα των Beatles. Η Ροζίνα Αράπη άκουσε το νέο cd της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και μας μεταφέρει εντυπώσεις και συναισθήματα.

"Η ελπίδα δεν σηκώνει σκόνη", Paul Eluard

Μετά πήγαμε μια βόλτα στην Αθήνα και, αναζητώντας παρηγοριά στην αρχιτεκτονική, χαζέψαμε τα έργα του Τσίλλερ στην πόλη, ενώ μιλήσαμε με το Χάρη Γιακουμή για τα μικρά, αναπάντεχα θαύματα της πρωτεύουσας.

Στη στήλη του βιβλίου, παρουσιάσαμε νέα βιβλία που ευτυχώς κυκλοφορούν στην αγορά από τις ελληνικές εκδόσεις και μιλούν για τον έρωτα, καταγράφουν τα ακραία φαινόμενα που συμβαίνουν σε ακραίους καιρούς και προβάλλουν ως ασπίδα την ελληνική φιλοσοφία, τελεσιγραφική απάντηση σε όσα μας ταλαιπωρούν. Η Αγγέλα Γαβρίλη και ο Δημήτρης Μαμαλούκας απάντησαν στο writest.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσκολίες της κατάστασης στη χώρα, με επικρατούσα την οικονομική, προσπαθήσαμε να δώσουμε μια χρηστική χροιά στο περιεχόμενο του clickatlife με άρθρα όπως αυτά που ακολουθούν:

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη αυτή την εβδομάδα
Ανέξοδες, μικρές περιπλανήσεις στην πρωτεύουσα
6 τρόποι να ταξιδεύετε, όχι low, αλλά no budget
4 αθηναϊκά στέκια με πραγματικά οικονομικές προτάσεις για φαγητό

"Η ζωή αρχίζει στην άλλη πλευρά της απελπισίας", Jean-Paul Sartre

Σε χαλεπούς καιρούς, η υγεία, ψυχική και σωματική, θέλουν μεγαλύτερη φροντίδα, για αυτό η Λιλή Καρακώστα μας εφιστά την προσοχή σε θέματα υγείας:

Διώξτε τις αρνητικές σκέψεις με απλά βήματα
Τι κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι;
Πώς θα ζήσουμε μια ζωή χωρίς φόβο

Η Τζούλια Τασώνη επιμένει διατροφικά και μας συστήνει τις υπερτροφές για φέτος, εξηγεί γιατί πρέπει να τρώμε περισσότερο ψάρι και ποιοι λόγοι επιβάλλουν την καθημερινή κατανάλωση τζίντζερ.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η «έξοδος» από τη μουσική, τα θεάματα, τη λογοτεχνία, την καλλιτεχνική δημιουργία και όλα αυτά που ως μέσο αγαπάμε και υποστηρίζουμε, δεν θα γίνει μονόδρομος και πως πολύ σύντομα οι ηλεκτρονικές μας σελίδες θα γεμίσουν προτάσεις και προσκλήσεις, χρώμα και νόημα, εν τέλει ελπίδα, πρόοδο, ζωή.

Υπομονή και ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Χριστίνα Χρυσανθοπούλου
[email protected]