Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, η συμμετοχή της Ναυτεμπορικής και ένα παιχνίδι

respot
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Η Ναυτεμπορική συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «The Magellan Project» το οποίο στοχεύει στη δημιουργία μίας πλατφόρμας που θα αξιοποιεί νέες τεχνολογίες και θα γίνει διαθέσιμη στο ευρύτερο κοινό στα τέλη του προγράμματος, το 2017.

Τι είναι το «The Magellan Project»
Το «The Magellan Project» έχει ως όραμα να ενισχύσει τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών παιχνιδιών, μέσω μίας πλατφόρμας σχεδιασμού, ανάπτυξης κι διάθεσης παιχνιδιών με βάση τη χωρο-ευαισθησία (geo-location). Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη τόσο στους σχεδιαστές παιχνιδιών, όσο και σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με τη δημιουργία του δικού τους παιχνιδιού για έξυπνα κινητά και ταμπλέτες!
Στο «The Magellan Project», το οποίο χρηματοδοτείται από το 7ο πλαίσιο κοινοτικής στήριξης, συμμετέχουν συνολικά 13 εταίροι από την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Τσεχία. Μεταξύ άλλων, οι εταίροι που συμμετέχουν προέρχονται από Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών και λογισμικού, καθώς και Δημιουργικά Γραφεία και Εκδοτικούς Οργανισμούς.

Ποιος είναι ο ρόλος της Ναυτεμπορικής
Η Ναυτεμπορική επιλέχθηκε για να συμμετέχει στο «The Magellan Project» ως ένας από τους εταίρους που ρόλος τους είναι να δοκιμάζουν, να αξιολογούν και να εξελίσσουν την εμπειρία του χρήστη μέσα στην πλατφόρμα. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Νέων Μέσων συμμετέχει στην ομάδα που σχεδιάζει, ερευνά, πραγματοποιεί αποσφαλμάτωση και έλεγχο ποιότητας παρέχοντας έτσι συμβουλευτικές υπηρεσίες στην τεχνική ομάδα που αναπτύσσει την πλατφόρμα, προκειμένου το τελικό προϊόν να είναι λειτουργικό και φιλικό προς τον οποιονδήποτε χρήστη.

Ένα καινοτόμο παιχνίδι
Στα πλαίσια της συμμετοχής στο «The Magellan Project», το τμήμα των Νέων Μέσων της Ναυτεμπορικής βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης του δικού της παιχνιδιού, με το όνομα «respot». Πρόκειται για ένα «κυνήγι θησαυρού» που πραγματοποιείται μέσα στην πόλη και έχει σκοπό την ξενάγηση στην Αθήνα μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες, τόσο εικονικές όσο και πραγματικές. Στο τέλος της κάθε φάσης του παιχνιδιού, οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν έπαθλα, όπως κουπόνια εκπτώσεων και δωρεάν εισιτήρια για θεάματα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του «The Magellan Project»