5th SciFY Academy με θέμα “Business Model Canvas για ΜΚΟ”

scify
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 19:00, η μη-κερδοσκοπική SciFY και το INNOVATHENS -Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- συνδιοργανώνουν την 5th SciFY Academy με θέμα “Business Model Canvas για ΜΚΟ”. Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά παρουσιάσεων για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ΜΚΟ, με σκοπό την ενίσχυση της προοπτικής βιωσιμότητάς τους.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Δημήτρη Παξιμάδη, μέλος του ΚΕΜΕΛ, τ. Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της OgilvyOne και τ. Γενικό Δ/ντή της BBDO Advertising. Θα γίνει αναφορά στην εξέλιξη του Marketing και πώς το σύγχρονο μοντέλο, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μπορεί να αξιοποιηθεί από τους ΜΚΟ. Επίσης, θα γίνει ανάλυση του Business Model Canvas (BMC), της δυνατότητας χρήσης του από ΜΚΟ και των αναμενόμενων θετικών αποτελεσμάτων της.

Θα παρουσιαστούν, επίσης, πρακτικές περιπτώσεις εφαρμογής του BMC σε ΜΚΟ και θα μιλήσουμε για καινοτόμες προσεγγίσεις στο fundraising, με μελέτη παραδείγματος της σύγχρονης καμπάνιας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μετά την παρουσίαση και την ανοιχτή συζήτηση (Q&A), θα συνεργαστούμε όλοι για το σχεδιασμό του BMC ενός ελληνικού ΜΚΟ.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε στελέχη, εργαζόμενους και εθελοντές κάθε ΜΚΟ καθώς και σε σπουδαστές σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, marketing και οικονομικών σχολών. Φυσικά, είναι ευπρόσδεκτοι και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν αλλά και να εφαρμόσουν ένα στρατηγικό εργαλείο χρήσιμο για κάθε μορφή επιχείρησης.

Όπως κάθε φορά, θα προηγηθεί δεκάλεπτη mini-παρουσίαση από τη Μαρίσα Αντωνοπούλου της ενδιαφέρουσας και καινοτόμας προσπάθειας της μη-κερδοσκοπικής εταιρείας AFI.

Θα δοθεί ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης.
Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN05Progr
Είσοδος ελεύθερη - Δήλωση συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN05Tickets
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: http://go.scify.gr/sfacIN05Info

INNOVATHENS - Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα
Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2