Κινηματογραφικό τριήμερο στο κέντρο της πόλης

film

wikimediacommons - Arria Belli

ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Διαλέξτε τις προβολές που ανταποκρίνονται στα γούστα σας μέσα από μια σειρά προβολών που πραγματοποιούνται στην πόλη αυτές τις ημέρες.

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Ash In Art (ΑΜΜ Club - Άλμα Μεγάλου Μήκους) και η ομάδα Cine 7 Synth, κάθε εβδομάδα, χειμώνα-καλοκαίρι, σας προσκαλoύν να συμμετέχετε σε κινηματογραφικές βραδιές με επιλεγμένες αριστουργηματικές ταινίες των δεκαετιών '30-'60.
Oι προβολές ξεκινούν στις 21.15, ενώ η ταράτσα ανοίγει στις 19.30 για να δείτε το ηλιοβασίλεμα με θέα σε Ακρόπολη, Φιλοπάππου-Λυκαβηττό. Μετά την προβολή ακολουθεί 20λεπτη συζήτηση με τους σκηνοθέτες Κώστα Πρίντεζη και Λεωνίδα Τζωρτζάκη και τον εικαστικό Τάσο Μενεμενόγλου.

29/7 Shadows του John Cassavetis

30/7 O Tρελλός Πιερό του Ζαν Λυκ Γκοντάρ

31/7 Monty Python's Life of Brian του Terry Jones

ASH IN ART - Ηρακλέους 10 & Kαλλιρρόης, έναντι στάσης μετρό Συγγρού - Fix
Τηλ: 210 9216 890

Το 5ο Athens Open Air Film Festival ολοκληρώνει τις προβολές του για τον Ιούλιο με την πολυβραβευμένη ταινία του Βινσέντε Μινέλι, «Η Ωραία και το Κτήνος» (1952). Την Πέμπτη 30 Ιουλίου, το Φεστιβάλ, συνεργαζόμενο για τέταρτη συνεχή χρονιά με το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, παρουσιάζει μια από τις κορυφαίες ταινίες στη λαμπρή καριέρα του μεγάλου σκηνοθέτη. Ένα πολυτελές δράμα, αλλά ταυτόχρονα ένα αιχμηρό και εύστοχο σχόλιο πάνω στον κόσμο του θεάματος.

Βραβευμένη με 5 Όσκαρ και διαθέτοντας μια ζηλευτή ερμηνευτική τετράδα (Κερκ Ντάγκλας, Λάνα Τέρνερ, Ντικ Πάουελ, Μπάρι Σάλιβαν), παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο καθαρή απεικόνιση ενός παρασκηνίου στο οποίο πολλοί θα ήθελαν να κρυφοκοιτάξουν.

Όλες οι προβολές του φεστιβάλ ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.