Η Μόρφω Τσαϊρέλη στο Νομισματικό Μουσείο

morfo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Η Μόρφω Τσαϊρέλη υπόσχεται την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 21.00 το βράδυ, να μας ταξιδέψει μέσα από τις ερμηνείες της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Μόρφω Τσαϊρέλη γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, έκανε μαθήματα φωνητικής με το Φραγκίσκο Βουτσίνο και την Άννα Διαμαντοπούλου και σπουδάζει φωνητική στο εθνικό ωδείο με την Στέλλα Χροναίου. Συνεργάστηκε με σημαντικούς νέους Έλληνες συνθέτες (Γιώργο Ανδρέου, Ηλία Λιούγκο,Κώστα Καλδάρα, Γιώργο Σταυριανό, Στέλιο Βαμβακάρη, Χρήστο Τσιαμούλη, Ηρακλή Βαβάτσικα), αλλά και με σπουδαίους Έλληνες τραγουδιστές (Δημήτρη Μητροπάνο, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κότσιρα κ.ά.). Συνεργάζεται επίσης με τον κιθαριστή και συνθέτη Νότη Μαυρουδή.

Εκτός από τις εμφανίσεις της σε διάφορες μουσικές σκηνές, διατηρεί το duetto "Για φωνή και ακκορντεόν" με τον ερμηνευτή και συνθέτη Ηρακλή Βαβάτσικα, σε συναυλίες και δισκογραφία. Από το Σεπτέμβρη του 2009 συμπράττει με το quintetto "Tangarto", σε μουσικές Astor Piazzolla και συνθέσεις tangos. Συνεργάστηκε επίσης με το κουαρτέτο σαξοφώνων “Sax on off”. Πλαισιωμένη από τους: Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο, πλήκτρα), Φώτη Μυλωνά (Κιθάρα, μπάσο, πνευστά, μαντολίνο) και Δημήτρη Παπαλάμπρου (κιθάρες), θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη μουσική παράσταση, με τραγούδια σχεδόν απ'όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου για τις συναυλίες, ενώ είναι υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live.