Η Αθήνα στην εκπνοή του Ιούλη είναι ωραία

summer-city
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τον Ιούλιο και καθώς θα υποδεχόμαστε τον Αύγουστο, στην πόλη θα πραγματοποιηθούν πολλά events: blue moon, προβολές, μουσικές σκηνές και decks που πρόκειται να ξεσηκώσουν ή να ταξιδέψουν τα πλήθη, βραδιές με γεύσεις ιταλικές και άλλα. Πάμε να τα δούμε!

Ατίθασο ντοκιμαντέρ
Μετά από το βραβευμένο Who’s on First?, που προβλήθηκε σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Φινλανδία και Κορέα, η Βάλερυ Κοντάκου επιστρέφει με το Μάνα, ένα ντοκιμαντέρ για την πιο ατίθαση συμμορία στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ώρα έναρξης: 21:00.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 134 Θησείο, 210-3252214

Προβολές Ash In Art

Στο κέντρο της πόλης πραγματοποιείται και μια σειρά από άλλες προβολές στο Ash In Art αλλά και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Πιο αναλυτικά:
30/7 O Tρελλός Πιερό του Ζαν Λυκ Γκοντάρ
31/7 Monty Python's Life of Brian του Terry Jones
ASH IN ART - Ηρακλέους 10 & Kαλλιρρόης, έναντι στάσης μετρό Συγγρού – Fix, Τηλ:  210 9216 890

Oper Air Film Festival στην πόλη

Το 5ο Athens Open Air Film Festival ολοκληρώνει τις προβολές του για τον Ιούλιο με την πολυβραβευμένη ταινία του Βινσέντε Μινέλι, «Η Ωραία και το Κτήνος» (1952). Την Πέμπτη 30 Ιουλίου, το Φεστιβάλ, συνεργαζόμενο για τέταρτη συνεχή χρονιά με το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, παρουσιάζει μια από τις κορυφαίες ταινίες στη λαμπρή καριέρα του μεγάλου σκηνοθέτη. Ένα πολυτελές δράμα, αλλά ταυτόχρονα ένα αιχμηρό και εύστοχο σχόλιο πάνω στον κόσμο του θεάματος.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Βασιλίσσης Σοφίας 22 , Κολωνάκι , 210-7211027

Νίκος Πορτοκάλογλου live

Στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα δώσει μια μοναδική συναυλία ο Νίκος Πορτοκάλογλου απόψε στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο. Ο ίδιος θα ανέβει στη σκηνή με τις «Φτερωτές Κιθάρες» και από κοινού θα πραγματοποιήσουν ένα μουσικό ταξίδι στην τριαντάχρονη πορεία του καλλιτέχνη.  Η έναρξη της περιήγησης θα γίνει με τραγούδια από την εποχή των Φατμέ και η βόλτα θα συνεχιστεί στην μουσική παραγωγή του Νίκου ως τις «Φτερωτές Κιθάρες», την μπάντα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, με νέους καταξιωμένους μουσικούς. Το κοινό θα απολαύσει επίσης μια επιλογή από τον τελευταίο δίσκο του Νίκου Πορτοκάλογλου «Λιμάνια Ξένα», με τα αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια στις νέες τους  σημερινές, τολμηρές και «αιρετικές» εκδοχές.
Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου - Πατησίων 44

Λένα Αλκαίου στο Χυτήριο

Την Πέμπτη 30/7 στις 21.30 το βράδυ, η Λένα Αλκαίου συνοδευόμενη από τον σπουδαίο μαέστρο Νίκο Κούρο, υπόσχεται να χαρίσει μια μοναδική βραδιά σε όσους επιλέξουν τον κήπο του «Χυτηρίου» για την έξοδό τους.
Τιμή εισόδου (με κρασί ή μπύρα 10 €)
ΧΥΤΗΡΙΟ
Ιερά Οδός 44 , Κέντρο , 210-3412313

Closing Party

Ο περίφημος Proleter, γέννημα-θρέμμα της Τουλούζ, θα δώσει το ρυθμό στο closing party μιας σειράς από εμφανίσεις που έδωσαν χρώμα και κέφι στην inner city nightlife της Αθήνας φέτος το καλοκαίρι. Η παλιά κλασική jazz και οι ρυθμοί του swing βρίσκονται στη βάση της μουσικής του Proleter. Όμως με groove εντελώς σημερινό, με αληθινά απρόσμενους απόηχους από μουσικές του κόσμου, και μίξεις που συνδυάζουν τόλμη και …γοητεία!
Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015
Ώρα έναρξης: 22:00.
Τιμή εισiτηρίου: 7 ευρώ.
GAZARTE - Βουτάδων 32-34 Γκάζι, Τηλ. 210-3460347, 210-3452277

Η Κούβα στην Αθήνα

Οι Nolosé, ένα συγκρότημα latin-jazz προερχόμενο από την Ελβετία με ισχυρές ωστόσο καταβολές από την Κούβα, στην εκπνοή του Ιουλίου συμπράττουν με τον Έλληνα βιμπραφωνίστα, που έχει έδρα του τη Νέα Υόρκη, Χρήστο Ραφαηλίδη και τον κορυφαίο πιανίστα της latin-jazz, Hector Martignon και παρουσιάζουν ένα μουσικό σόου με τζαζ, κουβανέζικη σάλσα και ελληνικές μελωδίες. Πέμπτη 30 Ιουλίου, στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Ταξίδι στa '30s

Οι Manouchedrome θα σας ταξιδέψουν στην εποχή του '30, παίζοντας valse, bolero, bossa και swing της εποχής. Κύρια επιρροή τους η μουσική του μεγάλοu Django Reinhardt. Οι Manouchedrome έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές, event και festival στην Αθήνα. Στα highligts το Django Fest της Αθήνας, το Park Festival 2015 και το φεστιβάλ Petit Paris de Athenes 2014. Αυτή τη φορά θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις και κλασσικά Gypsy Jazz τραγούδια, τα οποία και θα αποτελούν μέρος της επερχόμενης δισκογραφικής τους δουλειάς. Καλεσμένη της βραδιάς η τραγουδίστρια Δήμητρα Σιδέρη που θα τους συνοδέψει με την ιδιαίτερη φωνή της.
Ώρα έναρξης: 21:00
Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου για τη συναυλία. - Υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live.
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Πανεπιστημίου 12 Κέντρο, Τηλ. 210-3643774, 210-3632057

Blue Moon στο Bios

Το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιουλίου έχουμε τη δεύτερη πανσέληνο του Ιουλίου, το σπάνιο Blue Moon και το γιορτάζουμε με ένα cocktail night στο Bios. To Blue Moon συμβαίνει όταν έχουμε δύο πανσελήνους σε ένα μήνα ή τέσσερις πανσελήνους την ίδια εποχή. Ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται κάθε 2,72 χρόνια και από εκεί προέρχεται και η γνωστή έκφραση once in a blue moon. Oπότε δεν πρέπει να χάσετε το μοναδικό φετινό μπλε φεγγάρι, μιας και το επόμενο Blue Moon αναμένεται τον Ιανουάριο του 2018. Στην ταράτσα του Bios θα μπορέσετε να απολαύσετε το φεγγάρι και τη βραδιά με δροσερά κοκτέιλ και πανέμορφη θέα. Όπως σε κάθε πανσέληνο, το βράδυ ξεκινά με happy hour σε όλα τα κοκτέιλ!
Full Moon Happy Hour: 19.00 - 21.30
BIOS Terrace
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα Προσέλευσης: 21.30

Death Disco

Το Σάββατο 1η Αυγούστου το Death Disco μάς αποχαιρετά με ένα πάρτι από επιλογές dark wave, ebm, 80's, gothic και indie τραγουδιών από τα 80's μέχρι και σήμερα. Οι residents των Death Disco Society πάρτι Λεωνίδας Σκιαδάς και Jeremy θα πλαισιώνονται από εκλεκτούς guests DJ 's, και όλοι μαζί υπόσχονται πως αυτό το πάρτι θα μας δημιουργήσει τις καλύτερες αναμνήσεις μέχρι να ξανασυναντηθούμε, σε λίγες εβδομάδες πάλι, μέσα στους γκρίζους, αλλά πάντα γεμάτους ζωή, τοίχους του Death Disco!
Οι πόρτες ανοίγουν στις 24:00.
Είσοδος: 5 ευρώ (με μπύρα/κρασί)
DEATHDISCO - Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου Ψυρρή, Τηλ. 210-0006666

Νύχτα συναυλιακών στο Παγκράτι

Μια συναυλιακή νύχτα στη διψασμένη για live αυγουστιάτικη Αθήνα με τις αθηναϊκές μπάντες Schooldrivers, Χάρτινα Φτερά, Blucox και Inside Out, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών και διαθέσεων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Αυγούστου στο BAROCK CLUB στο Παγκράτι.
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 22:00.
Είσοδος ελεύθερη (+3 ευρώ στο 1o ποτό)
BAROCK CLUB - Ευτυχίδου & Πρατίνου 5 Παγκράτι, Τηλ. 6944-509833

Η Ιταλία στο Χαλάνδρι

Κυριακή 2 Αυγούστου στο Spiti Cocktail Bar στο Χαλάνδρι οι θαμώνες θα ζήσουν μία βραδιά γεμάτη από γεύσεις και ήχους της Ιταλίας. Πίτσες και Ιταλικά εδέσματα από την κουζίνα του Σπιτιού, δροσιστικά cocktails και ιταλικά αποστάγματα και μία σειρά από σορμπέ και παγωτά δια χειρός του σεφ του Solo Gelato. Στην επιλογή της μουσικής ο Peter Adam, γνώστης της Ιταλικής μουσικής κουλτούρας.
Spiti Cocktail Bar, Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, Τηλ. 210 6833677

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα!