Neighbour-hook στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

athina
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Τελευταίο Neighbour-hook του φετινού καλοκαιριού και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το παραθαλάσσιο διαμάντι της Αττικής, την αθηναϊκή Ριβιέρα.

Συμπεριλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, τις περιοχές Φάληρο, Καλαμάκι, Ελληνικό, Άλιμο, Γλυφάδα, Βούλα, Καβούρι, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Ανάβυσσο και Σούνιο, η αθηναϊκή Ριβιέρα αποτελεί ιδανικό μέρος για να βρεθείς σε σύντομο χρονικό διάστημα δίπλα στη θάλασσα και προσφέρεται για κάθε είδους δραστηριότητα.

Ακόμα κι αν δεν έχετε δικό σας μέσο, η μετάβασή σας στις περισσότερες από τις προαναφερόμενες περιοχές μπορεί να γίνει εύκολα, χάρη στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία μπορείτε να επιβιβαστείτε από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Προικισμένη με ειδυλλιακές ακτές και βραχώδεις κολπίσκους, πλούσια βλάστηση και αμέτρητους φοίνικες, η νότια πλευρά της Αττικής, χάρη στην αξιοποίησή της από τους αρμόδιους παράγοντες, παρέχει πολυσυλλεκτική ζωή στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Όμορφα πάρκα και παιδικές χαρές, εμπορικά καταστήματα και πολυτελή ξενοδοχεία, εξωτικά μπαράκια και κοσμοπολίτικα club, πολυεθνικά εστιατόρια, μαρίνες και οργανωμένες πλαζ, που ενδείκνυνται και για θαλάσσια σπορ, λέσχη γκολφ και ολυμπιακές εγκαταστάσεις για τους αθλητικούς τύπους.

Ανέκαθεν αποτελούσε ιδιαίτερο θέρετρο και, φυσικά, must καλοκαιρινό προορισμό.

Εμείς ξεχωρίσαμε και σας παραθέτουμε τα καλύτερα, από άποψη αισθητικής, παροχής υπηρεσιών και ποιότητα προϊόντων, meeting points, για εκλεπτυσμένες γαστρονομικές γεύσεις και περιποιημένα ποτά ή cocktails.

Αkanthus – Λ. Ποσειδώνος, Καλαμάκι, Τηλ. 210 9680800

Το Akanthus, προσφέροντας σταθερά στους θαμώνες, αλλά και τους νέους επισκέπτες του ιδιαίτερες ημέρες και νύχτες, ανέκαθεν αποτελούσε κοσμοπολίτικο στέκι και μια από τις καλύτερες επιλογές διασκέδασης στην αθηναϊκή ζωή.

Νωρίς το πρωί μπορείτε να χαλαρώσετε δίπλα στο κύμα και να κολυμπήσετε στα νερά της ακρογιαλιάς του Αλίμου, ικανοποιώντας όλες σας τις ορέξεις μέσα από το εκλεπτυσμένο μενού του. Σε περίπτωση που μεσημεράκι προς απόγευμα πεινάσετε, μπορείτε να επιλέξετε από έναν επίσης προσεγμένο κατάλογο, ξεχωριστά μεσογειακά, και όχι μόνο, εδέσματα. 

Χαλούμι με μαρμελάδα ροδάκινου και δυόσμο, φλογέρες με γραβιέρα Νάξου και παστράμι μόσχου συνοδευόμενες από σπιτική chili sauce, χορταστικές σαλάτες, ταλιατέλες με θαλασσινά σε σάλτσα τομάτας αρωματισμένη με ούζο, σολομός με πουρέ αρακά με εστραγκόν και ζάρια λαχανικών με κρέμα αγριοράπανο, είναι μόνο κάποια από τα απολαυστικά πιάτα που μπορείτε να γευθείτε στο χώρο του.

Καθώς σουρουπώνει, οι ρυθμοί αλλάζουν: το bar παίρνει τα πάνω του και ο Dj ή το live σχήμα κάθε βραδιάς ξεσηκώνουν τα πλήθη.

Amigos – Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, Tηλ.: 210 8983167

Έδω και 20 χρόνια καταφέρνει να μας ταξιδεύει σε μια από τις πιο συναρπαστικές χώρες του κόσμου, το Μεξικό. Στη φιλόξενη σάλα του με τα έντονα μεξικάνικα στοιχεία και στον καταπράσινο κήπο του με τα εξωτικά φυτά, μπορεί κανείς να απολαύσει γνήσιες μεξικάνικες γεύσεις από φρέσκα, επιλεγμένα υλικά.

Πριν ή μετά το γεύμα, αξίζει μια στάση στο bar-tequileria, που βρίσκεται στην είσοδο του μαγαζιού. Πίσω από τη μπάρα θα συναντήσετε τους βραβευμένους bartenders του Amigos, έτοιμους να δημιουργήσουν δροσερά cocktails υπό τον ήχο της salsa και να σερβίρουν αυθεντική τεκίλα, από την πιο ενημερωμένη λίστα στην πόλη. 
Φαγητά που προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι τα fajitas και τα street tacos που, εκτός από την υπέροχη γεύση, αποτελούν και ιδανική επιλογή για να μυηθεί κανείς στη μεξικάνικη κουζίνα και να απολαύσει όλη τη διαδικασία του τυλίγματος της πίτας.

Balux House Project – Λ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, Τηλ. 210 89 83 577

Με στόχο να θυμίζει ένα ευρύχωρο σπίτι μπροστά στη θάλασσα, το Balux House Project απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών.

Στο σαλόνι του μπορείτε να χαλαρώσετε στους αναπαυτικούς καναπέδες και στο χώρο της βιβλιοθήκης να ξεχαστείτε με την τεράστια συλλογή βιβλίων που θα βρείτε διαθέσιμη. Οι γονείς μπορούν ξέγνοιαστοι να περάσουν τη μέρα τους εκεί, όσο τα παιδιά τους θα διασκεδάζουν στον παιδότοπο, ενώ όσες παρέες έχουν όρεξη για παιχνίδι, μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα επιτραπέζιων παιχνιδιών ή μια παρτίδα μπιλιάρδο.

Σε περίπτωση που πεινάσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε στο χώρο της τραπεζαρίας εκλεκτές γεύσεις από το sushi menu ή το μενού Μεσογειακής κουζίνας του Balux, καθώς και παραδοσιακή Ιταλική pizza παρασκευασμένη σε ξυλόφουρνο. Λαχταριστά πιάτα και ορεκτικά, όπως το ριζότο με κρόκο κοζάνης, καραμελωμένο κοτόπουλο, σως από βαλσάμικο και λιωμένη παρμεζάνα και φέτα σε φύλλο κρούστας με σουσάμι και θυμαρίσιο μέλι, αλλά και δροσιστικές σαλάτες, όπως η burrata, αποτελούμενη από ρόκα, καραμελωμένα ροδάκινα σχάρας, μοτσαρέλα burrata και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Στα αυτιά σας θα ηχούν lounge μουσικές επιλογές, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται θεματικές βραδιές, όπως dj sessions από τους μουσικούς παραγωγούς του easy fm κάθε Τετάρτη, αλλά και live εμφανίσεις καλλιτεχνών κάθε Πέμπτη.

Baron – Μεταξά 30, Γλυφάδα, Tηλ. 210 8940116

Έχοντας αστικό design, με αναφορές σε κλασικά στοιχεία και παράλληλα κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, το Baron μετρά ήδη τρία χρόνια στον κόσμο της αστικής ψυχαγωγίας κι από νωρίς αποτέλεσε στέκι ετερόκλητων ηλικιών.

Υπό τις νότες της mainstream μουσικής, οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν ιδιαίτερα cocktails, όπως το best seller «baron secret», με βάση τη βότκα και πινελιές από βατόμουρο, passion fruit, πορτοκάλι και βανίλια ή να γευθούν χορταστικά και εκλεκτά πιάτα.

Bolivar Beach Bar - Λ. Ποσειδώνος – Ακτή του Ήλιου, Πλαζ Αλίμου, Τηλ. 210 9831018, 6970367684

Απολαμβάνοντας τη μαγεία του τοπίου, καθώς η φυσική του ομορφιά μαγνητίζει, και ταξιδεύοντας με την εικόνα του ήλιου, της άμμου και των κρυστάλλινων υδάτων, το ειδυλλιακό αυτό Beach Bar κάνει κάθε επισκέπτη να νομίζει πως βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό νησί.

Aποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς χώρους για μπάνιο, φαγητό, απολαυστικά βραδινά cocktails, parties και συναυλίες μέχρι πρωίας. Κάθε χρόνο, φιλοξενεί τα σπουδαιότερα ονόματα της εγχώριας, αλλά και παγκόσμιας μουσικής σκηνής, δημιουργώντας αξέχαστες βραδιές διασκέδασης!

Holy Spirit Beach Bar – Ακτή Βάρκιζας, Varkiza Resort – YaBanaki, Τηλ.: 697 977 2191 & Λαοδίκης 41, Γλυφάδα, Τηλ.: 210 8982650

Μόλις μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας κι όμως σου δίνει εύκολα την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο από τα νησιά της Καραϊβικής, το Μαϊάμι ή κάποιο εξίσου εξωτικό μέρος του πλανήτη. Το Holy Spirit Cocktail Bar της Γλυφάδας έχει πάρει από καιρό τις σανίδες και τα πλαστικά του ποτήρια και έχει μεταφερθεί στην παραλία του Varkiza Resort – YaBanaki, ταράζοντας τα νερά των νοτίων προαστίων.

Σίγουρα θα αισθανθείς…σαν στο σπίτι σου. Παιχνιδιάρικη διάθεση σε ένα άκρως φιλόξενο, πολύχρωμο και funky περιβάλλον, με μαξιλάρες για απόλυτη χαλάρωση δίπλα στο κύμα, ψάθινη οροφή στο μπαρ, παρεό, ξύλινες ταμπέλες και διαφόρων ειδών άλλα διακοσμητικά στοιχεία, εξυπηρετικό και πάντα κεφάτο προσωπικό, πρωτότυπες συνταγές, οικονομικά και δροσερά cocktails σε γενναίες ποσότητες: Ο καλύτερος συνδυασμός για ένα διάλειμμα από την ρουτίνα και όσας σας επιβαρύνουν στην καθημερινότητα.

MoMix (molecular mixology) – Λ. Ποσειδώνος 81 & Δουσμάνη 3 (στοά colosseum center), Γλυφάδα, Τηλ. 697 435 0179

Το πρώτο μοριακό bar στην Ελλάδα άνοιξε το 2012 με στόχο να επαναπροσδιορίσει το bar tending και να δώσει μια εναλλακτική και προοδευτική εμπειρία στους καταναλωτές. Φυσικά αυτό δεν είναι άλλο από το MoMix, στο οποίο μπορείτε να γευθείτε cocktails σε διάφορες μορφές και να ζήσετε μια σπάνια γευστική εμπειρία.

Τεχνικές μοριακής που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος είναι οι: σφαιροποίηση, ατμοποίηση, ζελεδοποίηση, αφροποίηση και αρκετές ακόμα, που δίνουν μια νέα διάσταση στο cocktail.

Στον κατάφυτο χώρο του, με το προσεγμένο βιομηχανικό design, οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας όλες αυτές τις εμπειρίες, υπό τους ήχους της funk, jazz και ηλεκτρονικής μουσικής. Αν, λοιπόν, δώσετε το «παρών», μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα «bubbles», που αποτελούν σφαιροποιημένο liqueur και...σκάνε στο στόμα, αλλά και το «In a sack» cocktail, που έχει βάση το ουίσκι και συνδυάζει τα κόκκινα φρούτα με τα αρώματα του βουτύρου και της πικρής σοκολάτας. Ένα κοκτέιλ κατευθείαν απο το MoMix Lab, στο οποίο μπορείτε να σουρώνετε τα φρούτα που το αρωμάτισαν και αμέσως μετά να το γεύεστε.

Nālu Café - Λ. Ποσειδώνος, Παραλία Ακτή Ηλίου, Άλιμος, Τηλ.: 210 9880990

Από νωρίς το πρωί μπορείτε να απολαύσετε το ρόφημα σας και να χαλαρώσετε αγναντεύοντας τη μοναδική θέα στη θάλασσα, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα εκλεκτές γαστρονομικές δημιουργίες με fusion στοιχεία, ξεκινώντας από το πρωί με τα μοναδικό brunch και στη συνέχεια με μεσογειακές και όχι μόνο γεύσεις.

Με τη δύση του ηλίου και όσο θα βραδιάζει, «ταξιδέψτε» με τα μοναδικά Nālu cocktails, από τα οποία εμείς ξεχωρίσαμε το «suspicious mind», αποτελούμενο από Ketel One Βότκα, ανανά, μάνγκο, elderflower και φυσικό χυμό λεμόνι. Εξίσου ιδιαίτερα είναι το «dub jam», με Gordon’s cucumber gin, μαρμελάδα από blueberry, elderflower και χυμό λεμόνι, αλλά και το «agave mono», που έχει βάση του τα Don Julio reposado και το ποτό mescal, που αναμειγνύονται με ανανά, μάνγκο, τζίντζερ, σιρόπι αγαύης και χυμό λεμόνι, δημιουργώντας ένα εξωτικό αποτέλεσμα.

OPUS Inner Pleasure - Λεωφ. Αγγ. Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα, Tηλ.: 210 8980050

Το σημείο όπου βρίσκεται το OPUS Inner Pleasure δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένο με τον καφέ, δεν αποτελούσε ποτέ πιάτσα της Γλυφάδας.
Παρόλα αυτά, άλλαξε τα δεδομένα και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοναδικής αισθητικής και minimal διακόσμησης all day café – bar – restaurant. Σ’ αυτό μπορείς να πιεις καφέ και να γευθείς snacks νωρίς το πρωί, να πραγματοποιήσεις κάποιο επαγγελματικό ραντεβού, να απολαύσεις τις μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες, να δροσιστείς με τα ιδιαίτερα cocktails και να διασκεδάσεις πίνοντας το ποτό σου από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Τhe burger joint – Γλυφάδα, Πλατεία Νυμφών 1, Τηλ. 210 8940260

Πλέον μετρά τέσσερα χρόνια στο χώρο, αλλά από νωρίς έκανε αισθητή την παρουσία του. Οι ιδιοκτήτες του, έχοντας μεγάλη εμπειρία σε ό,τι αφορά στους χώρους εστίασης, ύστερα από μια πολυετή θητεία σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης και της Αθήνας, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο burger joint.

Τα ζουμερά burgers είναι από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας Black Angus, ενώ τα ψωμάκια που τα περιλαμβάνουν, αποτελούν homemade συνταγή, όπως επίσης και τα γλυκά και παγωτά που προσφέρει το κατάστημα, ώστε να τελειώσει ευχάριστα ένα γεύμα ή ένα δείπνο.

Η ποικιλία στα πιάτα σάς βοηθά να κινηθείτε ανάμεσα σε ιδιαίτερα σάντουιτς και τορτίγια, λαχταριστές πίτσες και δροσερές σαλάτες και, φυσικά, χορταστικά κι απολαυστικά burgers. Μια επίσκεψη εκεί θα σας μυήσει απόλυτα στην αμερικάνικη κουζίνα, με ένα όμως πιο...υγιεινό και αυθεντικό τρόπο. Μην παραλείψετε, φεύγοντας, να πάρετε μικρές λιχουδιές για τον τετράποδο φίλο σας.

Tokyo Joe – Αρτέμιδος 1, Πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, Τηλ. 210 8983069 & Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη Τηλ. 210 8961038

Ένας χαλαρός χώρος του οποίου οι ιδιοκτήτες έχουν επιλέξει να συμβαδίσουν με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και μας εκπλήσσουν ευχάριστα, συνδυάζοντας τις προσιτές τιμές με την ποιότητα των προϊόντων γιαπωνέζικης κουζίνας που προσφέρουν.

Οι λάτρεις του είδους μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε κρύα ή ζεστά πιάτα, σασίμι και ουραμάκι. Αν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το «Dynamite», το «New Yorker» ή το «Mario Roll», συνδυάζοντας τα με κάποιο κοκτέιλ από τον κατάλογο. Ο ουρανίσκος σας θα εκπλαγεί ευχάριστα!

Τι κι αν κάποιοι γύρω σας έχουν ήδη αρχίσει να σας εύχονται «καλό χειμώνα»; Ο ήλιος λάμπει, η θάλασσα σας περιμένει για να σας αναζωογονήσει πολλές φορές ακόμα και τα προαναφερόμενα, παραλιακά bar - restaurants υπόσχονται να σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας με πιάτο τα ...ηλιοβασιλέματα.

Enjoy!

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]