Όλες οι επιλογές διασκέδασης για το βράδυ της Παρασκευής

friday-night-poli
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Λάτιν parties, δωρεάν προβολές, συναυλίες, αφιερώματα και ποικίλα dj sets θα καλύψουν ευρύ ηλικιακό φάσμα διαφορετικών γούστων κι απαιτήσεων, απόψε το βράδυ.

Η πόλη αυτή, αν μη τι άλλο, δεν σε αφήνει να βαρεθείς. Ας δούμε λοιπόν, αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Παρασκευής 28 Αυγούστου στην πρωτεύουσα.

Προβολές στο Χυτήριο Theatre & ART Cafe - Ιερά Οδός 44
Τηλ.: 210 3412313 - 6951787821

Στις 21.00 - Θανάσιμη Παγίδα

Ο Clifford Anderson θέλει να γίνει συγγραφέας. Μετά από την παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων, στέλνει στον μέντορά του, Sidney, το πρώτο θεατρικό έργο που έγραψε. Το έργο είναι τόσο άψογο και αξιοζήλευτο που ο Sidney αποφασίζει να παγιδέψει τον Clifford για να του αποσπάσει το σενάριο.

Διάρκεια: 116’
Χώρα: Αμερική
Σενάριο: Ira Levin (από το ομότιτλο θεατρικό έργο), Jay Presson Allen (σενάριο)
Σκηνοθέτης: Sidney Lumet
Ηθοποιοί: Michael Caine, Christopher Reeve, Dyan Cannon, Joe Silver

Στις 23.30 -

Η Θηλιά

Η Θηλιά είναι η πρώτη έγχρωμη ταινία του Hitchcock. Βασίζεται στο θεατρικό έργο του Patrick Hamilton, The Rope’s End. Η ιστορία της ταινίας παραπέμπει στην πολύβουη υπόθεση Leopold/ Loeb, η οποία έλαβε χώρα στο Σικάγο της δεκαετίας του ’20.

Δύο φοιτητές, ο Brandon Shaw και ο Philip Morgan δολοφονούν (δια απαγχονισμού) τον συμμαθητή και «φίλο» τους David, ωθούμενοι από έναν άκρατο πνευματικό ελιτισμό, που πρεσβεύει την ασημαντότητα της ζωής των πνευματικά κατώτερων ανθρώπων. Οι δυο τους αποτελούν ένα είδος εκφραστών μιας προσωπικής τους εκδοχής της Νιτσεϊκής φιλοσοφίας (περί ανωτερότητας του Υπερανθρώπου). Ξεκινούν μια παράσταση – επιθανάτια φιέστα προς τιμήν του εκλιπόντος «φίλου» τους , που καταλήγει στην κατάρρευση των προσωπικών τους δογμάτων. Εν τω μεταξύ, ο νεκρός David, σε θέση μπουφέ, κοσμεί το σαλόνι καθ’ όλη τη διάρκεια του «πάρτι» μέχρι και τη στιγμή της αποκάλυψης του «τέλειου φόνου».

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Παραγωγή: Άλφρεντ Χίτσκοκ - Σίντνεϊ Μπέρνσταϊν
Σενάριο: Άρθουρ Λόρεντς - Χιουμ Κρόνιν - Μπεν Χεχτ / Πάτρικ Χάμιλτον (Θεατρικό)
Πρωταγωνιστές: Τζέιμς Στιούαρτ, Τζον Νταλ, Φάρλεϊ Γκρέιντζερ, Σερ Σέντρικ Χάρντουγουικ

Συναυλία - αφιέρωμα στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο - Άλσος Βεΐκου, ανοιχτό θέατρο - Λεωφόρος Βεΐκου & Αναγεννήσεως, Γαλάτσι
Στις 21.00 - Τηλ.: 210 2143317

Το συγκρότημα έντεχνης μουσικής "ΕΜΜΕΛΟΝ" με την ποιότητα που το διακρίνει και τον σεβασμό προς το έργο όλων των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο σύνθετη Μάνο Λοΐζο. Το μουσικό αυτό αφιέρωμα περιλαμβάνει τραγούδια σε στίχους σημαντικών ποιητών - στιχουργών (Λ. Παπαδόπουλου, Δ. Χριστοδούλου, Πυθαγόρα κ.ά.) που έγιναν γνωστά μέσα από τις φωνές δημοφιλών ερμηνευτών (Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου κ.ά.), καθώς και αναφορές στη ζωή και το έργο του συνθέτη, αλλά και στην γενικότερη προσφορά του στα ελληνικά γράμματα και στο τραγούδι.

Season Opening - Komma bar - Μαυροκορδάτου 6
Στις 22.00 - Τηλ.: 213 0238555

Αυτή την Παρασκευή, το Komma bar της ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά τις καλοκαιρινές διακοπέ,ς με ένα μεγάλο πάρτι στον υπέροχο πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου. Στη μουσική επιλογή ο Τζον-Τζον Παπαδόπουλος, ένας dj που μπορεί να συνδυάσει μαεστρικά από Μαντόνα και New Order, μέχρι Μπέσυ Αργυράκη. Σύνηθες φαινόμενο στα πάρτι του Komma bar είναι όλοι οι θαμώνες να γίνονται μια παρέα, οπότε μην εκπλαγείτε, αν πιάσετε τον εαυτό σας να χορεύει με αγνώστους ως το πρωί. 

Salsa Social Party - Polis Art Cafe - αίθριο Αρσακείου Μεγάρου - Πεσματζόγλου 5
Στις 23.30 - Τηλ.: 210 3249588

H παρέα των Salsa Sinners επιστρέφει από τις πέντε άκρες της Ελλάδας και τις διακοπές της και η πλατεία του Polis Cafe ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό για ατελείωτους χορούς. Απόψε, στη μεγαλύτερη πίστα της Αθήνας, θα στηθεί ένα ακόμα τρελό και ξέφρενο party σε λάτιν και σάλσα ρυθμούς. Στα decks θα βρίσκεται ο Dj LaKost. 

Η καλλιτεχνική ομάδα Salsa Sinners είναι η πρώτη επαγγελματική χορευτική ομάδα του είδους της στην Ελλάδα. Με πολυάριθμες παραστάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποτελεί την κινητήριο δύναμη της Salsa στη χώρα. Με την καθοδήγηση των παγκοσμίου φήμης χορογράφων και χορευτών, Kiki και Eli, οι οποίοι απαριθμούν πέραν της μιας δεκαετίας στο χώρο της παγκόσμιας salsa σκηνής, στόχο έχουν την αναγνώριση των Latin χορών ως μιας μορφή τέχνης διαφορετική από άλλες.

Μέσω των πρωτοποριακών τους παρουσιάσεων που ξεχωρίζουν για τον αφηγηματικό τους χαρακτήρα, με κύριο στοιχείο τη δυναμική salsa, στοχεύουν όχι μόνο στην ψυχαγωγία του κοινού, αλλά και στην προβολή της αφροκουβανέζικης κουλτούρας με πρωτότυπους και εναλλακτικούς τρόπους. 

Season Opening - Death Disco - Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
Στις 23.50

Η πρώτη Παρασκευή της season 2015-2016 για το Death Disco σηματοδοτεί την επιστροφή των Oneiromancers, το οποίο σημαίνει ότι από τα decks του εναλλακτικού club του Ψυρρή θα κάνουν βόλτα όλες οι σκοτεινές μουσικές από τους Kostas Tabazopoulos,George Safelas και τον καλεσμένο τους Stamatis Terezis.

Νωρίτερα, όσοι από εσάς βρείτε το χρόνο, μη χάσετε τη dark-noir θεατρική παράσταση "Πανδαιμόνιον" από την ομάδα του George Belaouris. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00.

Enzzo De Cuba - Αγ. Παρασκευής 70, Μπουρνάζι
Στις 22.00 - Τηλ.: 210 5782610 - 6948584541

Στο δημοφιλές αυτό μαγαζί στο Μπουρνάζι, το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό show με πρωταγωνιστές τους: Fuera de vista, Angel Vizcara και Athina Tsopana. Πρόκειται για μια ομάδα χορού, στην οποία περιλαμβάνονται και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι χορευτές, η οποία θα κάνει επίδειξη κάποιων χορογραφιών κι αμέσως μετά θα γίνει ένα με τους θαμώνες, σε ένα ξέφρενο live με πολύ λάτιν χορό και ξεσηκωτικά τραγούδια από τον Pedro Santana.

Bolivar Summer Party - Ακτή Ηλίου, Λεωφόρος Ποσειδώνος - Άλιμος
Στις 21.00 - Τηλ.: 6970367684, 6972230500

Παρασκευή 28 Αυγούστου, οι djs και παραγωγοί του «En Lefko 87.7», Άκης Τσιτομενέας, Σπύρος Παγιατάκης, Εύα Μπουντούρη, Γιώργος Μπακαλάκος και Νίκος Δρογώση,  για ένα party που δεν θα θέλεις να τελειώσει ποτέ.

FOUR TWENTY - THE BREAK BAR - Αιόλου 57, Μοναστηράκι
Στις 23.00 - Τηλ.: 211 4083905

Blend Mishkin και Anna Mystic, η Mammy και ο Daddy, η Hot και ο Cool, μετά από 8 μήνες επιστρέφουν στο τέσσερις + είκοσι για ένα ανεβαστικό πάρτυ αυτήν την Παρασκευή, με ήχους βινυλίου, heavy bass old & nu tunez και rub a dub stylee cuts.

DUNKEL - Πανόρμου 117, Αμπελόκηποι
Στις 22.50 - Tηλ.: 213 0409418

Στα dexx του Dunkel, όπως πάντα στο Chapeau Noir, οι Τζον Ατζόν και George Common, με ήχους από brit pop, indie rock, rock n' roll, funk, hip hop κ.ά.

Future Beats 2015 - TERRAZA - Τριπτολέμου 31, Γκάζι
Στις 22:00 - Τηλ.: 695 999 5752

Το μεγάλο event της ομάδας Playground αποτελεί πλέον θεσμό και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό τις τάσεις της παγκόσμιας underground house σκηνής στο νέο χώρο του Terraza. 3 ήμερες, 2 διαφορετικά stages,12 international guests, 35 Ελληνες djs, funktion one soundsystem. Αυτά είναι τα συστατικά του Future Beats 2015.

Παρασκευή 28 Αυγούστου line up: DJ SNEAK, NEVERDOGS, RUB A DUB, ISON / GUS & BONSO / JON TSAMIS, MAR.P / ALWAYS LATE / JONN, DIO.JR / CLUBKID / ANTONI BIOS, COMUNICA / CHRIS CHILD, MICHALIS STAVROPOULOS / COSTA G

Deejay Nic The Band @ Athens Beer Festival 2015 - Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας - Λεωφόρος Εθνάρχου Μακαρίου, Νέο Φάληρο
Στις 20.00 - Τηλ.: 210 4893000

Πρόκειται για μια συναυλία πάντα στο ιδιαίτερο ήχο που γνωρίσαμε το 2012, αρχικά μέσω της συνεργασίας του Deejay Nic με τους Αθηναίουs modern rockers Schooldrivers.

Συνδυάζοντας ηλεκτρονικά στοιχεία της Dance και Dubstep, με τον εκρηκτικό αναλογικό Rock ήχο, τo πρωτότυπο concept του Deejay Nic έρχεται να συνδυάσει την τεχνική υποδομή του DJ με την ωμή ενέργεια της μπάντας πάνω στο stage, με πραγματική πρωτοτυπία την τοποθέτηση του dj ως frontman. Το αποτέλεσμα αποτελεί τη δική του μουσική πρόταση με περιγραφικό τίτλο: Rockstep.

Τέλος, για όσους θα ήθελαν να ξεφύγουν λιγάκι από τα όρια της πόλης, να ενημερώσουμε πως το πιο πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ τέχνης ζωντανεύει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Λουτράκι στις 28 - 29 - 30 Αυγούστου. Εκθέσεις εικαστικών, ταινίες μικρού μήκους, ερευνητικά workshops, graffiti, θέατρο, live συναυλίες και εκδηλώσεις για τα παιδιά συνθέτουν ένα πολύχρωμο τριήμερο δημιουργικότητας.

To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν εκθέτοντας και προωθώντας τη δουλειά τους στις εκθέσεις, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά του.

Από τις 18.00 - Τηλ.: 27440 69197

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, να περάσετε όμορφα!

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]