Αποχαιρετάμε (ημερολογιακά) το καλοκαίρι με events σε όλη την πόλη

summer-is-over
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Τελευταία ημέρα του καλοκαιριού με συναυλίες, εγκαίνια, θεατρικές παραστάσεις, Dj sets και άλλα.

Το καλοκαιράκι έφτασε στο τέλος του και η Αθήνα μας δίνει ποικίλες ευκαιρίες για να το αποχαιρετήσουμε με τους πιο ξεχωριστούς τρόπους. Πάμε λοιπόν, να δούμε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν απόψε στην πρωτεύουσα.

Αρχικά, ο Μπάμπης Στόκας θα ταξιδέψει το κοινό με τις ερμηνείες του σε συναυλία που θα ξεκινήσει στις 21:00 στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου. Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή γεμάτη εναλλαγές με τραγούδια, που, όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο, αλλά και συνεχίζουν να γράφουν την δική τους ιστορία.

Λεωφόρος Βεΐκου & Αναγεννήσεως, Γαλάτσι, 210-2143317

Με σύνθημά του την παροιμία «Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα» το Drunk Sinatra μάς επισημαίνει πως «τελευταίες ώρες, κύριες και κύριοι, ό,τι έμεινε έμεινε, όποιος πρόλαβε μαύρισε, όποιος έφυγε, γύρισε, όποιος φίλησε, ξύπνησε, μα είμαστε πάντα δυνατοί, ζούμε όλοι στον κόσμο μας...κι εκεί έχει πάντα ήλιο!». Γι αυτό το λόγο προσκαλεί το αθηναϊκό κοινό απόψε, 31 του μηνός και λίγο πριν τις 22.00, να ξεπροβοδίσει με αγάπη τον Αύγουστο, παρέα με τον Σπύρο Παγιατάκη στα decks.

Drunk Athens - Θησέως 16, Σύνταγμα - Τηλ.: 210 3313733

Βam Bam: Μια τρελή τρελή κωμωδία σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη

Υπόθεση: Ένα συντηρητικό παντρεμένο ζευγάρι, καθώς ετοιμάζεται για τη βραδινή έξοδο στον ετήσιο χορό των εκδοτών παιδικών βιβλίων, βρίσκεται κατά λάθος μπλεγμένο σε ένα τρελό παιχνίδι απιστίας. Το σπίτι τους στην «εξοχική» Σταμάτα Αττικής υποτίθεται ότι θα μείνει άδειο, ενώ τρία υποψήφια παράνομα ζευγάρια περιμένουν εκείνη τη βραδιά για να μείνουν μόνα. Όλα παίρνουν απρόσμενη τροπή, όταν ένα γράμμα πέφτει κατά λάθος στα χέρια του συζύγου. Ο «κατά φαντασίαν» απατημένος σύζυγος, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια, θα τινάξει τα ερωτικά σχέδια όλων στον αέρα. Όλοι μπλέκονται σε ένα ερωτικό γαϊτανάκι και οι απρόσμενες και κωμικές συναντήσεις διαδέχονται η μία την άλλη με τρομερή ταχύτητα. Το τριώροφο στην εξοχική Σταμάτα γίνεται κυριολεκτικά κέντρο διερχομένων, δικαιώνοντας τον όρο «φαρσοκωμωδία». Ο γάμος και η φιλία θα δοκιμαστούν μέσα από ευτράπελα και παρεξηγήσεις, μέχρι το φινάλε, όπου θριαμβεύει η πίστη και κάθε κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου
Απόδοση: Στέλιος Παπαδόπουλος- Γιώργος Βάλαρης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης
Μουσική επιμέλεια:  Νίκος Ραμός
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Κουλακιώτης
Παραγωγή: Πολυχώρος Χυτήριο – Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς
Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo

Πρωταγωνιστούν: Γαλανοπούλου  Άβα,  Αγγέλου Αργύρης,  Ανδρούτσου Θωμαΐς, Βογιατζάκη Σοφία, Δημητρόγλου Κατερίνα, Κλούβα Χρύσα, Κούκουρας Βασίλης, Κρόμπας Αντώνης και ο Αναδιώτης Νίκος (σε πρώτη θεατρική εμφάνιση).

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Στην αυλή του θεάτρου «Χυτήριο» - Ιερά Οδός 44 (δίπλα στο μετρό Κεραμεικός) - Τηλ.: 2103412313

Στο κηποθέατρο Νίκαιας, λίγο μετά τις 20.00, η Θεατρική ομάδα δήμου Ιλίου θα δώσει την παράσταση "Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης" του 'Εντεν Χόρβατ. Λίγα λόγια για το έργο:

Στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη Βιέννη της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και του ξεπεσμού των αξιών, παρελαύνει μια ολόκληρη σειρά μικροαστών που έχουν βολευτεί μέσα σε μια ηθελημένη άγνοια, που νομίζουν πως σκέφτονται επαναλαμβάνοντας κλισέ, που συμβιώνουν με μικρές και μεγάλες κακίες, μικρά και μεγάλα ψέματα, διαπληκτισμούς και συμφιλιώσεις. Ένα αληθινό σύστημα που, όταν διασαλεύεται η ισορροπία του, δε διστάζει να καταστρέψει αυτόν που τόλμησε να αντιδράσει, υπό την ανοχή -αν όχι καθοδήγηση- της Εκκλησίας. Κι όλα αυτά στρώνοντας τον δρόμο, ακούσια ή εκούσια, στο επερχόμενο φάντασμα του θανάτου, το ναζισμό.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνικά-κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική, διασκευές, μουσική επιμέλεια: Κώστας Βόμβολος
Επιμέλεια κίνησης: Pauline Huguet
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Καμμά

Παίζουν: Θεοδοσόπουλος Δημήτρης, Κολοκούρη Γεωργία, Οικονόμου Παρασκευή,  Τολίτσας Γιάννης, Πρωτονοταρίου Ναταλί, Φρατζόγλου Πάρις, Ζαρρή Μαρία, Σαρακηνού Ελένη, Δημητρίου Σάκης, Μεράκης Δημήτρης, Μέσσα Ειρήνη, Οικονομίκου Κική, Μπαλιάλιος Κώστας, Πετροπούλου Αρετή, Κοκκίου Δήμητρα, Μπαμπανιώτης Δημήτρης, Πετροπούλου Αρετή, Τολίτσας Γιάννης, Καλαματιανού Πέννυ, Μέσσα Ειρήνη, Κονταργύρης Βαγγέλης, Τολίτσας Γιάννης και Πετροπούλου Αρετή.

Πρόκειται για μια δημοτική, ερασιτεχνική ομάδα, με την οποία συνεργάζονται, ως συντελεστές, επαγγελματίες του είδους. Είναι μέλος του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχει πάρει μέρος και έχει βραβευθεί δεκάδες φορές σε διάφορα φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων ανά την Ελλάδα.

Κηποθέατρο Νικαίας - Κύπρου & Προύσσης, Νίκαια

Οι μαγικές σβούρες και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης παρουσιάζουν στο Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι την πιο επιτυχημένη παιδική παράσταση της χρονιάς ,τον Μικρό Πρίγκιπα του Εξυπερί. Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε, να είστε εκεί στις 21.00 ακριβώς.

Το μουσικό συγκρότημα των Vegas θα βρίσκεται στις 21.00 στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια (Μετ. Σωτήρος & Υψηλάντου) για να ξεσηκώσει τα πλήθη. Το group συστάθηκε για πρώτη φορά το 2009 και το αποτελούν τρία μέλη: η κοπέλα της παρέας, Μελίνα Μακρή στα φωνητικά μαζί με τον μελαμψό και αγαπημένο ZeRaw, ενώ τους συνοδεύει και ο DJ Airth στα πικάπ.

Όπως έχουν δηλώσει, βασανίστηκαν πολύ για να βρουν όνομα για το γκρουπ τους. Καταστάλαξαν στο Vegas και ήταν το πιο κατάλληλο. Βασικά, όπως λένε, κατέληξαν σ' αυτό το όνομα επηρεασμένοι από ένα αστέρι, το οποίο λέγεται Βέγας. Πρόκειται για ένα από τα πέντε πιο φωτεινά άστρα που υπάρχουν στον ουρανό. Μάλιστα ανήκει στον αστερισμό της Λύρας, που αντιπροσωπεύει τη μουσική. Πώς αλλιώς θα λεγόταν, λοιπόν, ένα από τα πλέον πετυχημένα και αγαπημένα μοντέρνα συγκροτήματα στη χώρα μας;

Στην οδό Θείρων 21, στη Νέα Ιωνία, γύρω στις 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του γυμναστηρίου και της σχολής «Urban Dance Academy-Elements». Να έχετε όλοι μαζί σας τις αγαπημένες σας φόρμες.Γυμναστικές και γυμναστικά shows, ακροβατικά πανιά, χοροί, διαγωνισμοί και πολλά πολλά άλλα σάς περιμένουν.

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]