Όλες οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας του Σεπτέμβρη

hello-september
ΤΡΙΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

«Σεπτέμβρη στάρι σπείρε και σε πανηγύρι σύρε» αναφέρει μια ελληνική παροιμία. Γι αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς όλες τις εκδηλώσεις που θα σημάνουν στην Αθήνα την έναρξη του φθινοπωρινού αυτού μήνα.

Ποικίλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, στην πρωτεύουσα. Ας ξεδιπλώσουμε μαζί το κουβάρι τους:

Ο «Μπλέ Παπαγάλος» καλωσορίζει τη νέα σεζόν με ένα Swing party “Back to school” edition από τη χορευτική ομάδα Rhythm Hoppers (Αυγουστίνος Τραν & Βάσια Παναγιώτου). Ο Αυγουστίνος και η Βάσια ασχολούνται με τη διάδοση και τη διδασκαλία του Lindy Hop στην Αθηναϊκή σκηνή. Παράλληλα, χορεύουν Charleston, Authentic Jazz και Balboa, ενώ αντλούν έμπνευση και από άλλους χορούς, όπως το Rhythm Tap και το μπαλέτο.

- Το Lindy Hop ανήκει στην οικογένεια των Swing χορών και αναπτύχθηκε στο τέλος της δεκαετία του ‘20 στη Νέα Υόρκη με επιρροές από Jazz, Tap, Βreakaway και Charleston. Μέχρι το ‘50 υπήρξε ο πιο δημοφιλής αμερικάνικος χορός της εποχής, ώσπου τη θέση του πήρε το Rock ‘n’ Roll για να ξαναεμφανιστεί δυναμικά στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.

Λεωνίδου 31 – Τηλ.: 2110121099

Ήταν περίπου στα μέσα Ιουλίου όταν το «Βarrett» στου Ψυρρή, με το βιομηχανικό και άκρως χαλαρό του στυλ, έκανε την εμφάνισή του καταφέρνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελέσει hot spot στην πόλη. Απόψε λοιπόν, λίγο μετά τις 21.00, στα decks του θα βρίσκεται ο Μάνος Καρακατσάνης για να διασκεδάσει τους θαμώνες με αγγλόφωνο Post punk, New wave, Indie και alternative ήχους. Επίσης, το Barrett θα σερβίρει ποτά και cocktails με 5 ευρώ, όπως κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

- Ο Μάνος Καρακατσάνης εργάζεται ως Dj εδώ και 14 έτη, ενώ παράλληλα είναι μουσικός των «Mani Deum».

Πρωτογένους 11, Τηλ.: 210328373

Το «metamatic:taf» (the Art Foundation) σας προσκαλεί στις 21.30 στο πρώτο live της νέας σεζόν με τον Κώστα Μπαλταζάνη και τη μουσική του παρέα, για να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο διατηρώντας κάτι από τη μαγεία του καλοκαιριού.

Ο δημοφιλής τζαζίστας, που τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στην Αμερική, συναντά για μία και μοναδική εμφάνιση τους φίλους του Μιχάλη Καπηλίδη, Βαγγέλη Στεφανόπουλο και Μιχάλη Ευδαίμων, σε μια βραδιά αφιερωμένη στους djs του metamatic:taf και στους φίλους που αγαπούν τις μουσικές του κόσμου, όπου θα παίξουν και θα αυτοσχεδιάσουν σε μουσικές του Wayne Shorter, Miles Davis, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Κώστας Μπαλταζάνης – κιθάρα, Μιχάλης Καπηλίδης – τύμπανα, Βαγγέλης Στεφανόπουλος - πιάνο, Μιχάλης Ευδαίμων - μπάσο

Νορμανού 5, μετρό Μοναστηράκι - Tηλ.: 2103238757 - Είσοδος ελεύθερη

Tο «BAZAKI juice bar» κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει! Σας περιμένει λοιπόν, σε ένα διαφορετικό πάρτυ ευεξίας, ευζωίας και ενέργειας για τα γενέθλιά του. Πολύχρωμοι χυμοί φρούτων και λαχανικών, αγνό παγωτό χωρίς ζάχαρη και λακτόζη, γευστικά και υγιεινά raw-vegan snacks είναι κάποια από αυτά που θα βρείτε στο ΒΑΖΑΚΙ σε συνδυασμό με διαγωνισμούς, προσφορές και limited editιon χυμούς ειδικά σχεδιασμένους για αυτή την ημέρα. Από τις 19:00 (έως τις 00:00) θα γιορτάζει… στον καταπράσινο κήπο με τους ήχους του Νίκου Δρογώση.

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι – Τηλ.: 2106800067

MV

Ο Δήμος Αναστασιάδης, ένας από τους δυναμικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, ύστερα από έναν πολύ δραστήριο χειμώνα, υποδέχεται το φθινόπωρο με πάθος, θετική ενέργεια και καλή μουσική. Και όλα αυτά τα μοιράζεται με αγαπημένους φίλους επί σκηνής και φυσικά…όλους εσάς, σε ένα μοναδικό live, την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, λίγο μετά τις 21.00.

Στις «αποσκευές» του έχει νέες επιτυχίες, από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά, όλες τις παλαιότερες, καθώς επίσης και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών. Συνταξιδιώτης του είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και αγαπημένους καλλιτέχνες, ο Θανάσης Αλευράς. Μαζί τους, ο νέος και ταλαντούχος Νίκος Ζαδές. Το παζλ στην πρώτη καλοκαιρινή συναυλία του Δήμου Αναστασιάδη συμπληρώνουν και special guests: οι Μελίνα Κανά και Μαρίζα Ρίζου θα ανέβουν στη σκηνή και θα δώσουν τη δική τους προσωπική χροιά σε μία εμφάνιση-έκπληξη!

«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» - Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1 Γκάζι - Τηλ. 2103475518, 2103461589

"The Tritles": Τα παιδιά της Τρίτης, Γιώργος Μανίκας, Βαγγέλης Αλεξόπουλος και Κώστας Σκουλιδάς κατεβαίνουν στην παραλιακή και συγκεκριμένα στο Ακάνθους, σε ένα εναλλακτικό πάρτυ με live μουσική από τον Γιώργο Στεφάνου ,Ζαφείρη Παρασκευόπουλο, Στέλιο Μάρη και ένα πρωτοποριακό DJ set από τον Γιάννη Ζήση με σκοπό να σπάσει κάθε ταμπού της αθηναϊκής νύχτας και να γίνει ένα …πανηγύρι διασκέδασης.

Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλαμάκι - Τηλ.: 2109680800

«I am What I am» -Summer Tour 2015- με τον Τάκη Ζαχαράτο: Με το πολυσυζητημένο  show του Τάκη Ζαχαράτου “I am What I am” την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Η δίωρη παράσταση περιλαμβάνει ορισμένες άκρως ενδιαφέρουσες επί σκηνής «συναντήσεις», όπως αυτή της Αλίκης Βουγιουκλάκη με την Μελίνα Μερκούρη, της Μαρινέλλας με τον Στέλιο Καζαντζίδη, της Εντίθ Πιαφ με την Μάρλεν Ντίντριχ, τον Μάνο Χατζιδάκι, τη Μέριλιν Μονρόε, τη Λάιζα Μινέλι.

Το σόου του όμως δεν αφήνει έξω ούτε την πολιτική επικαιρότητα των ημερών, μιας και η «Η Μύριαμ Απλού», αυτή η απολαυστική περσόνα που έχει πλάσει ο σόουμαν, «εκσφενδονίζει την καψούρα της για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του τραγουδά τον ύμνο του, δίνοντας τέρμα στον κρυφό δεσμό της με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη». Πέντε μουσικοί επί σκηνής πλαισιώνουν τον σόουμαν σε τραγούδια προερχόμενα από μιούζικαλ και κινηματογραφικές επιτυχίες έως λαϊκά.

Κατράκειο θέατρο - Ακροπόλεως & Νέστορος (Αλσος Αγ. Φιλίππου), Νίκαια - Τηλ.: 2104927467

IN MY VIEW | Photography Exhibition: Στα έργα αυτής της έκθεσης, διακρίνουμε την προσπάθεια των φωτογράφων να εφαρμόσουν στα έργα τις γνώσεις τους, καθώς και να προσεγγίσουν το ορατό με ποικίλους τρόπους μετατρέποντας το σε φωτογραφία. Ο φωτογράφος οφείλει να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα σε αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι και σε αυτό που μπορεί να δημιουργήσει. Η μέθοδος αυτή προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα, ευφορίας και οδύνης, όμως εν τέλει είναι λυτρωτική και συντελείται βήμα προς βήμα.

Ο διδάσκων δεν προσπάθησε να υποδείξει μα ούτε και να συστηματοποιήσει την διδασκαλία στοχεύοντας στην επίτευξη ενός σίγουρου αισθητικού στερεότυπου, αντιθέτως προσπάθησε να βοηθήσει στην επινόηση και αποκωδικοποίηση που θα οδηγούσε κάθε φορά στην παραγωγή προσωπικού φωτογραφικού έργου. Ανεξάρτητα από την αναπόφευκτη αξιολόγηση του θεατή, σε κάθε έργο διακρίνεται η αγωνία του δημιουργού να ορίσει την εικόνα και το ορατό και να ανακαλύψει εκ νέου τον κόσμο.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί όχι μόνο το έργο ως τελικό προϊόν, αλλά να φανεί και ολόκληρη η έρευνα που κάνει ένας φωτογράφος για να φτάσει στον στόχο του. Η φωτογραφική διαδικασία, η μέθοδος, οι προβληματισμοί και οι ιδέες που κρύβονται πίσω από το έργο του είναι μερικά από τα ζητούμενα. Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα του σεμιναρίου φωτογραφίας που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015.

Ώρα έναρξης: 21:00. - Από 01/09/2015 - 13/09/2015
Στο BOOZE COOPERATIVA - Κολοκοτρώνη 57 Μοναστηράκι, Τηλ.: 2114053733, Mob.: 6949373590
Περισσότερες ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις στην ΑΤΖΕΝΤΑ του clickatlife.gr

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]