Όλα τα events της πόλης για σήμερα Πέμπτη 3/9

athina
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Πραγματικά αμέτρητες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν απόψε στην πρωτεύουσα!

Στο «Koυκί» (Γ. Ολυμπίου 5-9, Κουκάκι, Τηλ.: 2109246161) από τις 21.00 το βράδυ θα ξεκινήσει το rock ’n’ roll party με τον dj Δημήτρη Χατζημήτρο στις μουσικές επιλογές.

Στο «Off the Chain Club» (Ζωοδόχου Πηγής 25, Τηλ.: 2130400369) θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα ξέφρενο rock 'n' roll party με οδηγούς της βραδιάς τους A.Daimon, Manouras & The Slow One, ενώ παράλληλα θα γίνει και το επίσημο οpening της «Off the Chain GALLERY», όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση της Μαρίκας Μπρουσιανού με τίτλο «BEAUTY REDEFINED».

Ο Διονύσης Σχοινάς θα βρίσκεται από τις 23.00 στο Ακάνθους για να τραγουδήσει ζωντανά στους θαμώνες, ενώ στο «Tiki Bar» (Φαλήρου 15, Κουκάκι, Τηλ.: 2109236908) από τις 21.00 θα αρχίσουν να ακούγονται Reggae Rock ρυθμοί με στοιχεία από Ska και Blues κι όλα αυτά χάρη στο Live που θα πραγματοποιήσουν οι «Unsuccessfuls».

Στη «Death Disco» (Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή), στις 20.00, ξεκινούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα αφιερώματα των «Reflections». Πρώτο ραντεβού με έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες από την πινακοθήκη των ''κακών'' στα κόμικς και στον κινηματογράφο, τη νέμεση του Batman,το Joker.

Προβολές, θεατρικοί μονόλογοι στη σκηνή, διαλέξεις, artwork και μουσικές με συμμετοχές από μέλη του Comicdom, του Fantasticon και άλλων σημείων αναφοράς στην εγχώρια fantasy κουλτούρα. Στα decks ο Γιώργος Σαφελάς.

Στο decks του «RockFellas The Bar» (Μαρίνα Ζέας, Τηλ.: 2104184440) θα βρεθούν οι «Eclectics» για το πρώτο μεγάλο πάρτυ της σεζόν. Aνανεωμένοι, με την ενέργεια, το χαμόγελο και τις ...μουσικάρες τους, μας προσκαλούν στο τρελό party που θα στήσουν παρέα με το πιο φευγάτο allternative κοινό από ολόκληρη την Αττική.

Το «Υπογλυκαιμίες κΑφέ» (Σπ. Μουστακλή 23, Πάρκο Αντώνης Τρίτσης - Τηλ.: 2102387732), θέλοντας να κάνει σαφές πως το καλοκαίρι δεν έχει φύγει ακόμα, μας προσκαλεί απόψε στις 21.00 στην ταράτσα του για ένα Reggae Night party, για τις μουσικές ανάγκες και απαιτήσεις του οποίου θα βρεθούν στα decks οι:  Anna Mystic, Dread Power (THC Sound System), Rootie Labros και LanJah.

Στο Keybar A (Πραξιτέλους 7, Τηλ.: 2103230380) ο Βρετανός Will Dorey (aka Skinshape) για μία και μόνο εμφάνιση στην Αθήνα παρέα με τον 'Ελληνα παραγωγό Moderator, θα μας ταξιδέψουν με ενα DJ Set σε Funk, Soul, Reggae, Tropical, Hip-hop, Trip-hop, Downtempo ήχους.

Στο «Drunk Athens» (Θησέως 16, Σύνταγμα - Τηλ.: 210 3313733) η dj Josephine θα συναρπάσει τους θαμώνες με τις swing μελωδίες της, ενώ στην «Κόκκινη Σβούρα» (Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, Τηλ.: 2110125454, 6984337129) θα στηθεί από νωρίς ένα ...cool summer cocktail night party - μιας και ο καιρός εξακολουθεί να είναι υπέροχος - στο οποίο καλείστε να διαλέξετε το τζιν και τα υλικά που εσείς επιθυμείτε δημιουργώντας έτσι - και καταναλώνοντας - το δικό σας  Cocktail.

Στον δροσερό κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Τηλ.: 2103643774, 2103632057) οι «Tina and the Jazzymates» θα σας ταξιδέψουν με τραγούδια από μιούζικαλ , jazz standards, νοσταλγική bossa nova και χαρούμενα swing. Οι επιλογές τους περιλαμβάνουν τραγούδια σε πολλές γλώσσες, όπως Somewhere over the rainbow, Je ne veux pas travailler, Mackie Messer, Amado miο, Un ano d’amor, Manha de Carnaval, Εγώ θα σ’αγαπώ και μην σε νοιάζει. κ.ά.

Η μικρή μας πόλη (Our Town) του Θόρντον Ουάιλντερ (Thornton Wilder), 1 - 3 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21.30 - Υπαίθριο Θέατρο Δήμου Ζωγράφου, Αγίου Γεωργίου - Τηλ.: 2107788916

Το πολυβραβευμένο έργο του Ουάιλντερ "Η μικρή μας πόλη" (Our Town), αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά διεθνώς. Το έργο δεν είναι μόνο «μια προσπάθεια να αποτιμηθεί το ανεκτίμητο και των πιο μικρών συμβάντων της καθημερινής μας ζωής», όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο συγγραφέας, αλλά αγγίζει με ευαισθησία και τρυφερότητα την πεμπτουσία της Ζωής. Καθημερινές, σημαντικές ή ασήμαντες στιγμές που ο Χρόνος σβήνει από τη μνήμη με το πέρασμά του φωτίζονται αριστουργηματικά για να αναδείξουν τη μαγεία που κρύβεται πίσω από όλα όσα καθόρισαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την πορεία και το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Έμιλι και του Τζωρτζ, ο Ουάιλντερ καταγράφει την καθημερινή ζωή σε μια μικρή αμερικανική κοινότητα. Ξημερώματα και νύχτες, έρωτες και γάμοι, γειτονιές και παρέες και βόλτες στο φεγγαρόφωτο αποτελούν κάποιες από τις μικρές ή μεγάλες στιγμές των ηρώων αυτής της πόλης, που θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε πόλη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Ο ΚΑΒΓΑΤΖΗΣ (Querelle) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ - Χυτήριο Theatre & ART Cafe - Αϊδινίου 9, Αγ. Δημήτριος, Τηλ.: 2109713282 - Στις 21.00

Ο Rainer Werner Fassbinder βασίζει την ιστορία του στο μυθιστόρημα του Jean Genet “Querelle De Brest” για να μας μεταφέρει σ’ ένα κόσμο διεφθαρμένο και σκοτεινό μέσα από μια τολμηρή προσέγγιση, ρίχνοντας φως σ’ ένα θέμα ταμπού που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1982.

Επιλέγοντας ένα υπνωτιστικό σκηνικό σε μοβ και μπλε αποχρώσεις που θυμίζει στατικό περιβάλλον πίνακα ζωγραφικής χωρίς ζωντανή κίνηση των φυσικών στοιχείων πέρα από αυτή των ανθρώπινων μορφών και με περιορισμένες εναλλαγές χώρου, δημιουργεί μια συναισθηματικά πολυεπίπεδη ταινία, υπερθεματίζοντας την ατμοσφαιρική αίσθηση των εικόνων του. Οι χαρακτήρες του άλλοτε υποβιβάζονται σε πιόνια της ιδιαίτερης πλοκής που ο Fassbinder προετοιμάζει γι’ αυτούς και άλλοτε αυτονομούνται βίαια ξαφνίζοντας ακόμα και τον ίδιο το δημιουργό. 

Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις, όλων των ειδών, θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ του click@life

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]