Όλα τα events της πόλης για απόψε, Παρασκευή 4/9

nighlife-fota
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Πολλές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη, που σίγουρα ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα! Ας τις δούμε...

Το «Island Club Restaurant» (Λεωφ. Ποσειδώνος, Βάρκιζα, Τηλ.: 2289071339, 6947141928), θέλοντας να μας τονίσει πως το καλοκαίρι δεν τελειώνει, μας προσκαλεί στο party που θα ξεκινήσει απόψε περίπου στις 22.00 και στο οποίο θα παίζουν μουσική οι MadeOfSounds, Ionas Feenstra και Velix, ενώ στο «Second Skin» (Δαμοκλέους 8 - Γκάζι, Τηλ.: 6981763095) θα γίνει ένα Drop The Bass party με ήχους trap, dubstep, drum & bass, hardstyle και psytrance.

Στη Στοά των Θαυμάτων και συγκεκριμένα στο «Drunk Athens» (Θησέως 16, Σύνταγμα - Τηλ.: 210 3313733), από τις 23.50, τους θαμώνες θα ξεσηκώνει με τις μουσικές επιλογές του ο «Nick the Greek», Νίκος Δρογώσης, ενώ από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 επιστρέφει στα decks, μετά από απουσία ενός μηνός, η μαύρη γαζέλα Νίνα Φώσκολου και, στο ενδιάμεσο, ο Τάσος Λαμπράκης.

Το «Pairidaeza Bar» (Παρνασσού 3, Πλατεία Καρύτση, Τηλ.: 2103210233), παραπέμπει σε παριζιάνικο μπαρ του μεσοπολέμου με vintage αισθητική. Αν και άνοιξε την Τετάρτη 2/9 μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, απόψε θα πραγματοποιήσει το επίσημο opening party του, έχοντας στα decks την Ντιάνα (Miss Di) που θα διασκεδάσει τους θαμώνες με jazz, funk, soul, 50's, 60's, 70's και 80's ρυθμούς.

Στο «Komma Bar» (Μαυροκορδάτου 6, Τηλ.: 2130238555) 3,5 χρόνια τώρα προσωπικό και ιδιοκτήτες αποδεικνύουν πως έχουν μερικές ωραίες ιδέες... Όπως τότε, μια άσχετη μέρα του φετινού καλοκαιριού, λίγο μετά τα κάπιταλ κοντρόλς που έβαλαν δυο νεαρούς να παίξουν με ...τη φωτιά και έγινε ένας μικρός πανικός. Συνεργάτες σε περιοδικά της Αθήνας και γνωστές φυσιογνωμίες της νυχτερινής διασκέδασης, ο Νικόλας Μπογιόπουλος και ο Φωτοχάρι, δεν πίστευαν ούτε και οι ίδιοι πόσο όμορφα θα "κούμπωναν". Απόψε λοιπόν, ετοιμαστείτε να ξαναζήσετε - ή να ζήσετε για πρώτη φορά - κάτι παρόμοιο λίγο μετά τις 22.00.

Το «Senza» (Λέκκα 23-25, Σύνταγμα, Τηλ.: 694 459 9283) ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό και το προσκαλεί στο διήμερο opening. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που θα ξεκινήσει απόψε με hip hop, funk και mainstream ήχους από τον «Irineos Τhe First» και το οποίο θα τελειώσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με ένα μεγάλο 90's -Trash- party σε συμπαραγωγή με το luben.tv.

Στο ...κατάστρωμα του «Υπερωκεάνιου» (Περικλέους 46, συνέχεια Καραγιώργη Σερβίας, Τηλ.: 2103234945) το καλοκαίρι συνεχίζεται! Πρόκειται για ένα μπαρ που βρίσκεται στην ταράτσα της στοάς του δρόμου και όπου το βράδυ της Παρασκευής, στις 22.00, ο Αδαμάντιος Καφετζής, που μεταξύ άλλων είναι και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας Τeranga Βeat με έδρα τη Σενεγάλη, θα ταξιδέψει τους θαμώνες με ακούσματα African - Tropical από τα 50's έως τα 80's.

Στο European Center Contemporary Space (Μητροπόλεως 74, Μοναστηράκι) ξεκινά η έκθεση - μπαζάρ Vintage Toys, που θα διαρκέσει έως και τις 6 Σεπτεμβρίου (14:00 – 22:00), στο «Ποδήλατο» (Θεμιστοκλέους 48, Εξάρχεια, Τηλ.: 2103303430, 6977248159) θα παίζει μουσική ο Chris B.I. και στο «Crazy Daisy» (Ρόμβης 18, Τηλ.: 2103210924) η Claudia Matola, ενώ στο «LUCKY13six» (Σόλωνος 136, Τηλ.: 2110123747) θα ακούγονται Punk Rock, Oi!, Ska, Hardcore, Psychobilly και Rock 'N' Roll μουσικές επιλογές.

Το καλοκαίρι και τα 80's έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση στο «Death Disco» (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή) κι απόψε θα ξεκινήσει το πρώτο 80's party της νέας σεζόν λίγο πριν τις δώδεκα. Πέντε εκλεκτοί djs του αθηναϊκού nightlife επιλέγουν τα 20 πιο αγαπημένα τους New Romantics, New Wave, Italo Disco, 80's pop τραγούδια και δημιουργούν ένα άτυπο Top 100 της αγαπημένης μας δεκαετίας. Duran Duran, A HA, Bronski Beat, OMD, Depeche Mode, Erasure, Anne Clark, Alphaville, Τalk Talk, Smiths και άλλα μεγάλα ονόματα των 80's σε ένα πάρτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς οπαδός της πιο λαμπερής δεκαετίας.

Ο Παύλος Παυλίδης και οι Β - Movies έρχονται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1 - Γκάζι, Τηλ.: 2103475518, 2103461589) για το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού τους με το κοινό της Αθήνας.

Mε ανανεωμένο πρόγραμμα για ένα υψηλής έντασης live, για μια αυθεντική rock ‘n’ roll συναυλία, με τραγούδια τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών, όσο και από τα μεταγενέστερη  πορεία του Παύλου. Αγαπημένες μελωδίες και πολυτραγουδισμένοι στίχοι που έχουν γράψει την ιστορία τους στην ελληνική μουσική και έχουν χαραχθεί βαθιά μέσα μας, αλλά και τραγούδια από το νέο του album, αγαπημένα ήδη από το κόσμο.

Ο Δήμος Ιλίου με τη σειρά του διοργανώνει για 4η χρονιά ένα από τα σημαντικότερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για επισκέπτες από όλη την Αττική. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 στο θέατρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, «Αντώνης Τρίτσης» και εντάσσεται στο πλούσιο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη του Δήμου.

Δεκαεπτά αξιόλογοι σολίστες, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη, θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό τρίωρο πρόγραμμα jazz μουσικής, παρασύροντας το κοινό σε μια ονειρική βραδιά με αυτοσχεδιαστικούς ήχους.

Ο Τάκης Ζαχαράτος συνεχίζει την περιοδεία του και απόψε θα βρίσκεται στο Κηποθέατρο Παπάγου, οι «Nouvelle Vague» με λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της jazz της δεκαετίας του ’50 και την pop των 60's θα βρεθούν στο Bolivar (Ακτή Ηλίου, Λεωφ. Ποσειδώνος - Άλιμος, Τηλ.: 6970367684, 6972230500) για ένα διαφορετικό party, ενώ το «Bullet Club» (Λεωφ. Αλεξάνδρας 11 - Εξάρχεια, Τηλ.: 2106401666) καλεί σε ένα διήμερο opening party που θα ξεκινήσει από απόψε στις 23.00 με τους Djs Antonis S, Desmond Kind & SynthetiC.

Ο Γιώργος Ν. Ξυλούρης και οι φίλοι του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 Στο Κόκκινο σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι βαθιά στις ρίζες. Για ένα βράδυ οι σημαντικότεροι Κρήτες δημιουργοί θα δώσουν το στίγμα από τον πολιτιστικό χάρτη της Μεγαλονήσου. Μέσα από μελωδικά μονοπάτια θα συναντηθούν η Κίσσαμος με τη Σητεία, το Λυβικό Πέλαγος με το Κρητικό και ο Ψηλορείτης με τα Αστερούσια και τα Λευκά Όρη. Λύρες, βιολιά, λαούτα, μαντολίνα, θιαμπόλια και ασκομπαντούρες θα πουν την ιστορία μιας παράδοσης χιλιάδων χρόνων που συνεχίζει να εξελίσσεται και να κρατάει ζωντανή και ατόφια την ταυτότητά της. Κι όλα αυτά λίγα λεπτά μετά τις 20.00 στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα (Είσοδος από Πλατεία Αναγνωσταρά, Τηλ.: 2107626438).

Ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος (six d.o.g.s), ο Βασίλης Χαραλαμπίδης (bios, Ρομάντσο) και ο Δημήτρης Αναγνώστου (Kitty Cat, Κύριος) γνωρίζονται χρόνια και συμπαθιούνται. Δαιμόνιοι υπερασπιστές του καλού γούστου, συνηθίζουν να ανταλλάσσουν επισκέψεις στις έδρες ο ένας του άλλου, δεν είχε τύχει όμως ποτέ να συνυπάρξουν δημιουργικά. Μέχρι τώρα βέβαια...Γιατί τώρα είναι η ώρα έναρξης της νέας σεζόν του six d.o.g.s κι αυτός είναι λόγος γιορτής. Και πού ξέρει κανείς; Μπορεί ετούτο το…franchise να μεταφερθεί κι αλλού κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Απόψε λοιπόν οι τρεις τους θα βρεθούν επί σκηνής six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Τηλ.:  2103210510) για το πρώτο μεγάλο party της σεζόν. Θα παίξουν ό,τι τους φωτίσει ο θεός και θα είναι ωραία, όπως είναι πάντα ωραία, όταν μαζεύονται οι φίλοι μετά τις διακοπές να πούνε πώς τα πέρασαν και να πιούνε στην υγειά μιας νέας χρονιάς. 

«Είναι ανάγκη μου να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεότερους, για να μάθουν τι κληρονομούν». Με αυτά τα λόγια δίνει ο Θάνος Μικρούτσικος το στίγμα της μουσικής παράστασης με τίτλο «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή» στον Κήπο του Μεγάρου (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Tηλ.: 2107282333).

Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά τη δραματική, λυρική και ταυτόχρονα επική Αφροδίτη Μάνου και τη γεμάτη πάθος και ακρίβεια ερμηνεία του Κώστα Θωμαΐδη. Τους πλαισιώνουν ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο.

Με κριτήριο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, ο Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου έχουν φτιάξει μια μουσική παράσταση συνδυάζοντας τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας, με ήχους λαϊκούς, έντεχνους, παραδοσιακούς και σύγχρονους, με χρώμα ελληνικό, αλλά και με μη αναμενόμενες διασκευές που θα προκαλέσουν έκπληξη στο κοινό τους. Απόψε, στο Δημοτικό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Νάξου & Σταυράκη Ρέντη) - Ώρα έναρξης: 20:30

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων εκπλήσσει το κοινό στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου με συνθέσεις από κορυφαίες όπερες και οπερέτες, αλλά και αριστουργήματα κινηματογραφικής μουσικής.

- Για όσους αγαπούν το ποδήλατο... το FREEDAY επιστρέφει. Τινάζει από τα πετάλια του την άμμο την καλοκαιρινή, στο χαλάκι της εξώπορτας και κοιτά αντίστροφα. Πάρτε μαζί σας τα ποδήλατά σας, τις καλοκαιρινές αναμνήσεις σας, τα καινούρια πρόσωπα της ζωής σας. Η βόλτα θα είναι πολύ εύκολη , ιδανική για να ξεπιαστείτε από την κρεπάλη των διακοπών και να ξαναμπείτε στον... ίσιο δρόμο.  Η βόλτα ξεκινά στις 21:30, στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο και διαρκεί 4-6 ώρες, σε αποστάσεις από 30 έως 60 χλμ με διαφορετικό προορισμό κάθε φορά εντός της Αττικής.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, σας ευχόμαστε να περάσετε τέλεια!

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]