Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 5-6/9

citylife
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το click@life συγκέντρωσε για εσάς όλα τα events που θα γίνουν στην πρωτεύουσα το Σάββατο, 5 και την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στον ανανεωμένο χώρο της «Γαλάζιας Ακτής» ο Θοδωρής Μαραντίνης και ολήκληρη η παρέα των Onirama θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν στην άμμο παρέα με τους θαμώνες στο party που θα στηθεί εκεί από τις 18.00, ενώ στο Main Floor του «Second Skin Club» (Δαμοκλέους 8, Γκάζι), o resident dj George Fakinos υποδέχεται τον guest Rammlied και στον 1ο όροφο θα βρίσκεται ο Dr D.

Στο «Some Bizzare» (Σοφοκλέους 7-9, Τηλ.: 2155154568) και για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το προσωπικό σάς προσκαλεί  στο φιλόξενό του αίθριο γύρω στις 23.30, να διασκεδάσετε παρέα με τους: Alex Hobson, Bodj, Chris Kontos και Bad Spencer & The Dreamer.

Στο «Drunk Athens» (Θησέως 16, Σύνταγμα - Τηλ.: 210 3313733), η Lady Dust (Marina Tsigonaki) ρωτά τη Miss Kat (Katerina Siriha), που ρωτά τον Bête Noire (Alexandros Jache) κι όλοι καταλήγουν στο ίδιο: ο έρωτας περνάει από τη Στοά των Θαυμάτων. Είτε, λοιπόν, είστε λαίδη, είτε αλήτης, το εν λόγω κατάστημα υπόσχεται πως φέτος το Σεπτέμβριο ο κόσμος να χαλάσει, θα ερωτευθείτε!

Στον «Σχοινοβάτη» (Σουλτάνη 4, Τηλ. 2111841596) καλωσορίζουν την καινούργια σεζόν με ένα τελευταίο καλοκαιρινό party παρέα με την Amie. Ανεβαστικές μουσικές και δροσερά cocktails μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στο «Tapas Bar» (Βεντήρη 7 -πίσω από το Hilton- Τηλ.: 2107212080) από τις 22.00 το βράδυ στα decks θα βρίσκονται οι Δημήτρης Παπασπυρόπουλος και Γιώργος Ρήγος για να ξεσηκώσουν τους θαμώνες.

Το διαστημικό πιλοτήριο του «Four Twenty» (Αιόλου 57, Τηλ.: 2114083905) θα φιλοξενήσει γι' ακόμα μία φορά τα Q-sessions. Το ταξίδι θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 23.00 με ένα από τα πιο σεβαστά ονόματα στην πορεία της tech underground μουσικής σκηνής της πόλης, τον Mikele, με τη συνοδεία του Tolis Q.

Το «3 137» (Μαυρομιχάλη 137, Τηλ.: 2130261436) με χαρά υποδέχεται στις 20.30, παράλληλα με το πρόγραμμά του, την προβολή φιλμ καλλιτεχνών Along Those Lines την οποία επιμελείται η Catriona Gallagher.

Τα φιλμ αυτά εξερευνούν τη φύση αυτού που μας περιβάλλει μέσω της γραμμής και της φόρμας και τοποθετούνται μαζί με την κοινή ικανότητα τους να εφαρμόζουν πρακτικές σχεδίου στην κινούμενη εικόνα. Ακολουθώντας γραμμές που υπάρχουν στην αρχιτεκτονική και γύρω από αυτή ή δημιουργώντας γραμμές, τα φιλμ σχεδιάζουν στο χώρο εξετάζοντας οπτικά την γραμμή και το περίγραμμα υφαίνοντας επιπλέον αφηγήσεις με τον τρόπο αυτό στη γλώσσα.

Ο φακός, καθώς κινείται, μπορεί να είναι ένα εργαλείο με το οποίο κανείς σχεδιάζει ή και ένας ακίνητος μάρτυρας της γραμμικότητας στις δομές γύρω, καθώς αυτές ξεδιπλώνονται εμπρός του. Συχνά ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί την παρουσία μιας φιγούρας, φανερής ή όχι, που η αλληλεπίδρασή του με αυτή αφήνει ίχνη κατά τις εξερευνήσεις της. Πλάι στις γραμμές της γης- ή του αστικού τοπίου- τα φιλμ σχεδιάζουν με τις περιπλανήσεις τους· είναι ένας τρόπος για να κατανοήσουμε καλύτερα τη σχέση μας με αυτά που μας περιβάλλουν. 

Στη «ΦΟΥΑΡ gallery» (Mητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, 1ος όροφος, Tηλ.: 2103211381) τριανταδύο μαθητευόμενοι φωτογράφοι αποδεικνύουν ότι τα πρώτα βήματα στη φωτογραφία δεν περιορίζονται ούτε από την ηλικία, ούτε από την εποχή.

Τον Οκτώβριο του 2014 στα σεμινάρια φωτογραφίας του Public συναντήθηκαν άνθρωποι από διαφορετικές πλευρές της Αθήνας, με κοινό σκοπό τη μύηση στο φωτογραφικό μέσο. Σίγουρα δεν περίμεναν ότι ένα σεμινάριο φωτογραφίας θα μπορούσε να είναι πιο απαιτητικό και από στρατόπεδο νεοσύλλεκτων. Πέρασαν εννέα μήνες εκπαίδευσης, όπου κυρίως εξοικειώθηκαν με τη φράση "πρέπει να προσπαθήσεις κι άλλο". Οι απόφοιτοι αποφάσισαν να γιορτάσουν το τέλος της δοκιμασίας τους με μια έκθεση φωτογραφίας.

Πάρε όσα ξέρεις για τον αυτοσχεδιασμό και ξέχασέ τα. «Improv Comedy» (Βασιλείου Μακεδόνος 2 - Τηλ.: 2103411984) σημαίνει αυθορμητισμός, παιχνίδι και δημιουργία της στιγμής κι ο καλύτερος τρόπος για να το ανακαλύψεις είναι το ΔΩΡΕΑΝ σχετικό, εισαγωγικό, δίωρο μάθημα. Μέσα από αυτό θα ανακαλύψετε τις βασικές αρχές του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improv Comedy που διαμορφώνουν το σκελετό αυτής της μορφής τέχνης.

Θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστά μαθήματα:
Το ένα Σάββατο 05/09, 18:45 - 21:00.
Το άλλο Τρίτη 08/09, 18:45 - 21:00.

Η ομάδα του Lakkos Project δεν περιορίζεται στην αισθητική αναβάθμιση του Λάκκου, όπως ίσως κάποιος να περίμενε. Οι δράσεις του Lakkos project είναι συνυφασμένες με την ιστορία του Λάκκου, γι' αυτό, πέραν της εξωτερικής εμφάνισης κτιρίων και δημόσιων πάρκων της συνοικίας, αποφασίστηκε να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τον Λάκκο με την ιστορία που τον συνοδεύει, μέσα από την συνεργασία που επιτεύχθηκε με την αρχαιολόγο κ. Λιάνα Σταρίδα.

Εκείνη θα "ταξιδέψει" όσους δώσουν το «παρών» στο παρελθόν τα επόμενα τέσσερα Σάββατα του Σεπτεμβρίου (5/9, 12/9, 19/9, 26/9) 10:00-12:00 το μεσημέρι στην περιοχή του Λάκκου. Μικρά γκρουπ των 25 ατόμων τη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν και να γευτούν μια διαφορετική ξενάγηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι πρώτοι 25 που θα στείλουν συμμετοχή στο μέιλ [email protected] θα συμμετέχουν στην πρώτη ξενάγηση στις 5/9. Οι υπόλοιποι θα μπουν στη λίστα για τα επόμενα Σάββατα. Όλοι σας θα ενημερωθείτε σε ποιο γκρουπ θα συμμετέχετε με e-mail. Η ξενάγηση όλα τα Σάββατα θα ξεκινάει ακριβώς στις 10 π.μ. από τον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής στην οδό Μονής Καρδιωτίσσης. Απαραίτητα εφόδια που θα πρέπει να έχετε μαζί σας είναι το καπέλο σας, το νερό σας και την φωτογραφική σας μηχανή.

Photo: Stig Nygaard
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Πριν καλά καλά φύγει το μαύρισμα, την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, από τις 17.00, στον πεζόδρομο της Τζαβέλλα 9-13, στα Εξάρχεια θα στηθούν πάγκοι με διάφορα καλούδια. Με κέφι και μουσική οι υπεύθυνοι του «Σπίρτου» θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την καλοκαιρινή διάθεση των θαμώνων αμείωτη ή να την ξαναζωντανέψουν.

Το «Street Outdoors» (Πραξιτέλους 33) επιστρέφει από τις καλοκαιρινες διακοπές, στήνει από τις 17.00 booth στην Πραξιτέλους, βάζει μουσικές στην στοά, το bar και το πεζοδρόμιο της ομώνυμης οδού και υποδέχεται τους “μαυρισμένους” Αθηναίους πίσω στην πόλη. Rooftop parties, πλατείες, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Χαλκιδική, και πάλι πίσω στην Αθήνα, στην Στοά Πραξιτέλους, λίγα μέτρα από το Πανεπιστήμιο και την Πλατεία Κλαυθμώνος.

Με την φιλοσοφία να παραμένει ίδια με την πρώτη φορά, με πηγή έμπνευσης τα «Summer Friends Gathering» ή αλλιώς τα κλασσικά «House parties» που γίνονται σε μια αυλή, σε μια στοά ή σε μια πισίνα παρέα με φίλους, το Street Outdoors “κερναέι” House, Disco, Techno μουσικές, έχει φθηνές μπύρες, ποτά και cocktails, και στηρίζει τον αλληλοσεβασμό, την μοναδικότητα και την διαφορετικότητα.

Οι «Wild Rose» αναμένεται να μας ξεσηκώσουν για άλλη μια φορά με την επιστροφή τους στη live σκηνή τον Οκτώβριο του 2015! Έχοντας κάνει sold out τους δύο πρώτους δίσκους τους και με το κομμάτι “Through The Night” από τον τρίτο τους δίσκο “Hit 'n' Run”, να χτυπάει σταθερά #1 για τέσσερις βδομάδες απ'τις οποίες οι τρεις συνεχόμενες στο Classic Rock Chart της Σουηδίας, οι Έλληνες rockers ξεκινούν ένα μίνι τουρ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Με παρουσία πάνω από 10 χρόνια στη σκηνή του μελωδικού rock, επιστρέφουν στη σκηνή μετά από την επιστροφή έκπληξη των μελών του ντεμπούτου line-up, Γιώργου και Γιάννη Μπίτζιου, με τους οποίους και αναγνωρίστηκαν ως οι “ Newcomers Of The Year 2011” και το άλμπουμ του ως “Best Debut Release” το 2011. Στο «AREA 22» (Αγ. Φωτεινής 22, Πλ. Νέας Σμύρνης, Τηλ.: 2114054442) οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20.00.

Περισσότερες εκδηλώσεις όλων των ειδών θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ του click@life!

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]