Οι εκδηλώσεις στην πόλη έως και την Παρασκευή 9/10

citylife
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Το click@life συγκέντρωσε για εσάς τα περισσότερα από τα events που θα γίνουν στην πρωτεύουσα έως και την Παρασκευή 9/10 και σας τα παραθέτει.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Το «BoBo - Boheme Bourgeois» (Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι) άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πόρτες του με εφόδιο την αγάπη στο κρασί, την ευχάριστη παρέα και με όραμα την ποιοτική διασκέδαση που αποπνέουν αυτά κατάφερε να φτάσει... στο σήμερα. Ο «ΒΟΒΟ» λοιπόν, σας προσκαλεί και επισήμως στα εγκαίνιά του την Τετάρτη 7/10 στις 20.00 για να γνωριστείτε καλύτερα και να διασκεδάσετε.

- To «RockFellas The Bar» (Μαρίνα Ζέας, Τηλ.: 2104184440) σας προ-καλεί να ετοιμαστείτε για πολύ χορό μιας και στο χώρο του θα πραγματοποιηθεί το 3ο του 80's πάρτυ. «That last one, could be the best one...».

- Όπως κάθε Τετάρτη στις 20:30, έτσι κι απόψε, η «BABEL Πυρήνας Τέχνης» (Βασ. Σοφίας 87, Mαρούσι, Τηλ. 2155252982) υποδέχεται το αργεντίνικο ταγκό. Τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Ευθύμης Κωτσόβολος, το μάθημα αρχαρίων η Κυριακή Κοκκινίδου και την οργάνωση ο Αλέξης Σοφιανόπουλος. - Είσοδος με ποτό 8 ευρώ.

- Και το «Τiki Bar» (Φαλήρου 15, Κουκάκι, Τηλ.: 2109236908) απόψε, όπως και κάθε Τετάρτη, θα πραγματοποιήσει στον ιδιαίτερο χώρο του το ROCKIN' FABLES party, μια βραδιά που στα decks βρίσκεται ο Chris B.I., drummer του συγκροτήματος Last Drive. Οι μουσικές που θα ακούσει όποιος δώσει το «παρών» θα είναι, μεταξύ άλλων, Rock'n'Roll - Rockabilly, Soul, Surf, Ska, 60's garage και 70's Punk.

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Ολοκλήρωσαν έναν χρόνο με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζονται και φέτος οι συναντήσεις γνωριμίας με τον ελληνικό αμπελώνα και τους οίνους του. Μαζί με τον οινολόγο Παναγιώτη Κορνιώτη, θα ξεκινήσετε με μια πρώτη γεύση του μεγάλου και ιδιαίτερου αμπελώνα της Κρήτης. Είσοδος 15 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων 2103228839.
Εκδόσεις Γαβριηλίδης - Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι 

- Οι Black Athena θα βρίσκονται στα controls του «Senza» (Λέκκα 23-25, Σύνταγμα, Τηλ.: 694 459 9283) για μια βραδιά γεμάτη μπάσο, ιδρώτα και ρυθμό. Μαύρη μουσική από το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

- Την Πέμπτη το «Tiki Bar» (Φαλήρου 15, Κουκάκι, Τηλ.: 2109236908) σας προσκαλεί σε ένα νέο κινητό dj set από τον Ted Sourvinos. Επιλογές απ' όλο το φάσμα της pop - rock, από τα 60s μέχρι σήμερα ανάλογα τη διάθεση. Κοινός άξονας το TUNE, ανεξάρτητα με styles και εποχές.

- Τολμηρές Πέμπτες με Dance Show από την Didi Vakra που παραδίδει μαθήματα αισθησιασμού. Η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο στο «Deep Club» (Μαρίνου Αντύπα 62-66, Ν.Ηράκλειο) και γι' αυτό η βραδιά δεν θα μπορούσε να ντυθεί με κανένα άλλο χρώμα εκτός από το κόκκινο. Φορέστε τον πιο φλογερό σας εαυτό γιατί εκεί θα σας περιμένουν στην πιο καυτή νύχτα της εβδομάδας, το Deep Red.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Στο «Cloud Nine» (Μαρίνου Αντύπα 66, Ν. Ηράκλειο, Τηλ. 2155253366) από τις 22.00 ο Γιώργος Ψυχογιός με τον Νίκο Τερζάκη και τον Αλέξανδρο Τσάμη, που αποτελούν το «trio groovy jazz», θα σας κάνουν να διασκεδάσετε με την ψυχή σας, χάρη στους jazz και άλλους ρυθμούς που θα παίζουν για εσάς live από το stage του μαγαζιού.

- Ο Haig Yazdjian με το ούτι του επιστρέφει στο Poems n' Crimes. Μαζί του αυτή την Παρασκευή η Μάρθα Μαυροειδή (λάφτα, φωνή), ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), ο Τάσος Πούλιος (κανονάκι) και ο Γιώργος Παππάς (λαούτο, φωνή). Ταξιδέψτε μελωδικά από Ανατολή σε Δύση - Είσοδος 5 ευρώ - Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2103228839 - Εκδόσεις Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι)

- Η μουρλοπαρέα... των «Steam Rollers» μπαίνει στον τρίτο της χρόνο και γιορτάζει για τα δύο προηγούμενα υπέροχα χρόνια με πολύ χορό αλλά και με μια υπόσχεση ότι τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν, θα είναι εξίσου υπέροχα. Το party θα πραγματοποιηθεί στο «Lost N Found» (Κεραμεικού 53, Τηλ. 2105246564). Πολλές εκπλήξεις και ήχοι Rock 'n' roll, Rockabilly, Teddy boy rock 'n' roll, Rythm & blues και άλλα σας περιμένουν.

- Μια βραδιά αφιερωμένη στον ίσως πιο αμφιλεγόμενο και εκρηκτικό μουσικό που πέρασε ποτέ από την Βραζιλιάνικη μουσική ιστορία. Σε ένα μεγάλο event φόρο τιμής στον “Tiao”, τον Βαρόνο της Βραζιλιάνικης Soul, το πολυμελές γκρουπ Superbacana του Jef Maarawi (Egg Hell) θα διασκευάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την ενέργεια της θρυλικής Vitoria Regia , της πιστής μπάντας του Tim Maia. Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας “Tim Maia” του Mauro Lima , ενός biopic το οποίο αφηγείται χωρίς ντροπές την ξέφρενη ζωή του Βραζιλιάνου θρύλου - Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00  - «Gagarin 205» (Λιοσίων 205, Tηλ. 2114112500)

- Γιάννης Σπάθας, Άκης Τουρκογιώργης & THE BLUE AIRWAYS, Feat. SOCRATES & Classic Rock and Blues Guitar Heroes «BLUES WIRE» live στο «ΚΥΤΤΑΡΟ» (Ηπείρου 48 & Αχαρνών Τηλ. 2108224134, 2108822460) Παρασκευή και Σάββατο από τις 22.00. Μόνο να φανταστείτε μπορείτε τις συγκινήσεις που θα σας χαρίσει αυτή η πλειάδα αστέρων για δύο μαγικά βράδια.

- Η Groove Attack Big Band η εικοσαμελής Big Band που άρχισε να ταράζει τα μουσικά δρώμενα της πόλης μόλις πριν λίγους μήνες με τις ερμηνείες και το ρεπερτόριό της, κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο με ένα digital single που κυκλοφόρησε μόλις από τη δισκογραφική εταιρία FM Records. Το διάσημο τραγούδι του Μανώλη Χιώτη σε στίχους του Χρήστου Κολοκοτρώνη «Πολλές φορές» σε μια Big Band διάσταση και διασκευή με την Κατερίνα Σκρέκη στα φωνητικά. Αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε μια βραδιά με ατέλειωτο groove και διαχρονικές all time classic ενορχηστρώσεις από το ρεπερτόριο των Big Band παγκοσμίως να είστε στις 22.00 στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, Τηλ. 2109315600). Αυτή τη φορά επιστρέφουν... στον τόπο του εγκλήματος με συνταξιδιώτη την Παρασκευή 9/10 τον Νίκο Γεώργα.

- Ο Μιχάλης Κακέπης θα βρίσκεται από 9 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή στο «TWENTY BEERBAR» (Εθνικής Αντιστάσεως 131, Πειραιάς, Τηλ.: 2104613089) για αξέχαστες ροκ βραδιές. Μαζί του ο Θωμάς Φώτης και ο Αποστόλης Ακριώτης, δύο πολύ καλοί μουσικοί και τραγουδοποιοί της Ελληνικής και ξένης Rock σκηνής.

- Το Ρομάντσο ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το πρώτο πάρτι της ομάδας «Take Over» του BIOS. Ένα πάρτι γνωριμιών, για να περάσετε καλά, για να δείτε τι είναι αυτή η ομάδα κι άλλα πολλά. Τρεις μήνες μετά το κάλεσμα του BIOS σε νέους χαρισματικούς ανθρώπους για να αναλάβουν να δημιουργήσουν το νέο πολιτιστικό χάρτη της πόλης, η πρώτη καλλιτεχνική δράση είναι γεγονός.

Δεκαέξι άτομα, από κάθε χώρο, ένωσαν τις ιδέες τους. Μπορούν ηθοποιοί, εικαστικοί, μουσικοί, γραφίστες, οικονομολόγοι, άνεργοι, προγραμματιστές να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό; Τέσσερις χώρες: Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Σερβία και Πολωνία. Τέσσερα TAKE OVER. Το πιο διαφορετικό, μεγάλο, χλιδάτο opening party της σεζόν. Χωρίς είσοδο. Χωρίς οργάνωση. Χωρίς περικοπές. Χωρίς συγκεκριμένο DJ. Από σπιτικά βίντεο μέχρι σπιτικά ποτά... Στο «Ρομάντσο» (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) - Στις 22.00

- Από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου το «White Noise» (Ευμολπιδών 20, Γκάζι, Τηλ. 6907778889) έχει επιστρέψει στη βάση του, στο ισόγειο της οδού Ευμολπιδών 20, για να παρτάρετε ακόμη πιο δυνατά με τις alternative μουσικές επιλογές του Bazinga, μοναδικά events - έκπληξη, dj set, αλλά και live με τη συμμετοχή ξεχωριστών καλλιτεχνών. Ραντεβού λοιπόν, απόψε στο OPENING PARTY του χειμερινού White Noise, με μία μοναδική προσφορά για να καλωσορίσουμε τη νέα σεζόν: Όλα τα ποτά στα 5 ευρώ, και για όλη τη διάρκεια της βραδιάς! Στα decks θα βρίσκεται ο Bazinga, με τις αγαπημένες του μουσικές επιλογές και το καθιερωμένο πλέον alternative rock indie nation party.

- Αν και ο όρος "Cool Britannia" αναφέρεται κυρίως στην αναβίωση του Βρετανικού Lifestyle στη δεκαετία του '90, το ομότιτλο event στο «Death Disco» (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή) θα καλύψει όχι μια, αλλά τέσσερις δεκαετίες βρετανικής μουσικής. Για μια και μόνη βραδιά, θα μπορέσετε να απολαύσετε μαζεμένες τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Βρετανικών charts:

από την έκρηξη του post-punk στα τέλη των 70's (The Cure, Joy Division, Buzzcocks) στην κιθαριστική κυριαρχία της Ιndie σκηνής στη δεκαετία του '80 (The Smiths, New Order),από το πολύχρωμο πανηγύρι του Madchester (Happy Mondays, Stone Roses, Inspiral Carpets, The Charlatans) και τους αφανείς ήρωες του Shoegaze (Ride, Lush, Slowdive) στην εμπορική έκρηξη της Britpop που κορυφώθηκε στα μέσα των 90's (Pulp, Oasis, Blur, Suede).

Ιδιαίτερη θέση στις μουσικές επιλογές θα διεκδικήσει και η κιθαριστική αναβίωση των 00's με εκπροσώπους συγκροτήματα που άντλησαν έμπνευση από όλες τις παραπάνω δεκαετίες και έδωσαν τη σκυτάλη στη νέα, ορμητική γενιά συγκροτημάτων των τελευταίων χρόνων (Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys, Kasabian, Muse) και του σήμερα (Royal Blood, Metronomy).

Για αυτή την ιδιαίτερη βραδιά, ένα εξαιρετικό line-up από DJ's που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μερικές από τις πιο ενημερωμένες Indie βραδιές της Αθήνας: Niki T., NatK & Stamatis Grispos, George Christopoulos (X-Ομάδα PURE), Vasilis Roumeliotis (Planet Of Sound) και ο Resident DJ του Death Disco Leo Skiadas. Οι πόρτες ανοίγουν στις 00.00.

*** Τips:

- Στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του «Penny Lane» (Θουκυδίδου 10, Xαλάνδρι, Τηλ. 210680217) πειραματίστηκαν, εκπαιδεύτηκαν, προετοίμασαν το καινούριο τους μενού και σας περιμένουν για να γευθείτε παλιές αλλά και νέες γεύσεις, που θα τρελάνουν τους ουρανίσκους σας.

- Στο «Cutty Sark Cafe-Bar» (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 55, Χαϊδάρι, Τηλ. 210 5817199) μέχρι τέλος του έτους μαζί με τις αγαπημένες σας γεύσεις, σας κερνούν αναψυκτικό - μπύρα ή κρασί.

- Tο «Πέσ' το κι έγινε» (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 17, Χαϊδάρι, Τηλ. 2105820728) τώρα που ο καιρός άρχισε να μας τα χαλάει... αποτελεί το ιδανικό μέρος για παρέες που επιθυμούν να γευθούν εκλεκτά πιάτα υπό τους ήχους της ελληνικής μουσικής. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή διασκεδάστε με ζωντανή μουσική, πλούσια εδέσματα και καθαρά ποτά.

- Για ακόμα περισσότερες επιλογές ρίξτε μια ματιά στα Neighbour-hook που έχουμε κάνει για εσάς.

- Πιο πολλές εκδηλώσεις κάθε είδους θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ του click@life!

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]