Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 10-11/10

citylife
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Το click@life συγκέντρωσε για εσάς τα περισσότερα από τα events που θα γίνουν στην πρωτεύουσα το Σάββατο, 10 και την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Ο Αλέξανδρος Μπελλές επιστρέφει στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου Club» (Φραντζή & Θαρύπου 35-37) για τρεις παραστάσεις, Σάββατο 10, 17 & 24 Οκτωβρίου. Σε μια δημιουργική προσπάθεια να συνδυάσει τις μουσικές επιρροές του, επιλέγει έναν ήχο στη βάση του παραδοσιακό - με κύριο εκφραστή την κρητική λύρα - παράλληλα όμως βαθιά ηλεκτρικό με έντονες post-rock δυναμικές και ατμοσφαιρικά samples. Ο στίχος παραμένει συνειδητά κοινωνικός και άμεσα πολιτικός, κυρίως μέσα από τα διορατικά λόγια σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.

- Αυτό το Σάββατο ξεκινούν δυνατά τα «Salsa Caliente Party» στο Palenque, το πιο αυθεντικό Latin Club της πόλης. Ποιος λοιπόν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το χορευτικό γεγονός; - Από τις 22.30 - Palenque, Latin Club - Ούλωφ Πάλμε 23, Ζωγράφου

- O Γιάννης Καφάτος, δημοσιογράφος και παραγωγός του www.trollradio.gr θα βρίσκεται από τις 22.30 στα... πλατό του «Blinky Bar» (Aθανασίας 4 και Ευτυχίδου, Παγκράτι, Τηλ. 2114082307) με ροκ διαδρομές από το χθες στο σήμερα, δυνατές κιθάρες και αναπάντεχες διασκευές. Από το Mancester στο Seatle και από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη! Δυνατοί ήχοι για χορό και γερά ποτήρια.

- Μία ξεχωριστή (Λευκή) νύχτα υπόσχεται στους επισκέπτες του το Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου το Σάββατο από τις 7 το απόγευμα έως και μετά τα μεσάνυχτα. Τους επισκέπτες περιμένουν πλούσια δρώμενα, λαϊκή βραδιά με αγαπημένους καλλιτέχνες, καντάδες και κρητικό γλέντι, μοναδικές συναυλίες, μουσικό πρόγραμμα από διακεκριμένους DJ μαζί με κεράσματα στους πεζόδρομους του ιστορικού εμπορικού κέντρου. Πληθώρα από πάρτι με πλούσια δώρα από τα εμπορικά καταστήματα που θα είναι ανοικτά προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές και δελεαστικές εκπτώσεις, δίνουν ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά.

- Το Bedroom βρίσκει ευκαιρία και γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλια του στο πλήρως ανανεωμένο χώρο του Steam (Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι) με καλεσμένο για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Ισπανό dj και παραγωγό Ramiro Lopez. Μετά τις έξι το πρωί στο γνωστό after hours ραντεβού, o Liem. Το βράδυ θα ξεκινήσει με μουσικές από την Olga, ενώ αργότερα τα decks θα αναλάβει ο Hush.

- Οι «Cinema Paradiso Project» διασκευάζουν τις νότες που έντυσαν τα κινηματογραφικά μας όνειρα και μεταφέρουν το ταξίδι από τη μεγάλη και την μικρή οθόνη στη σκηνή. Διασκευές με ιδιαίτερο χρώμα και μια εκπληκτική φωνή στα leadvocals διαμορφώνουν το προσωπικό ύφος του 10μελούς σχήματος.

Τα Σάββατα 10 και 17 Οκτωβρίου οι Cinema Paradiso Project έρχονται στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Λεωφ. Συγγρού 143) και παραδίνονται ξανά στη γοητεία του σινεμά: χορεύουν το «Τανγκό της Λήθης», «Περπατούν στον αέρα», βρίσκουν τη "Roxanne" του Sting και των Police στο Moulin Rouge, το περιβόητο Παρισινό Cabaret, χάνονται στα μελωδικά σοκάκια της «Αlfama» στην καρδιά της Λισαβώνας και συναντούν τις καταβολές τους σε δρόμους της ανατολής και ήχους ελληνικούς.

Μαζί τους σε έκτακτη φιλική σύμπραξη ο Χρήστος Θηβαίος που έχει πρωταγωνιστήσει με την φωνή του στις οθόνες σε τραγούδια τίτλων και σε τραγούδια καρδιάς. Με την ευκαιρία αυτής της συνεργασίας με αυτή την διεθνούς ρεπερτορίου ορχήστρα ο Θηβαίος θα ερμηνεύσει εκτός των άλλων και τραγούδια του Nicola Piovani που έχει δισκογραφήσει στο παρελθόν.

- Το Athens House of Photography (Ζηρίνη 23, Κηφισιά, Τηλ. 6981076602) έχει την τιμή να παρουσιάσει την δουλειά του Έλληνα φωτογράφου Βασίλη Αρτίκου. Η έκθεση με τίτλο «Μεσολόγγι – η λίμνη του αλατιού και αναμνήσεων» θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015, στις 20:30 παρουσία του Νίκου Αλιάγα ο οποίος έχει γράψει τα κείμενα του ομότιτλου λευκώματος της έκθεσης.

Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, στις 19:00, θα υπάρξει παρουσίαση του Αρτίκου για την δουλειά του. Θα προλογίσει ο Ιάσων Δήμου, ιδιοκτήτης του Athens House of Photography και επιμελητής φωτογραφίας. Λόγο περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση για την παρουσίαση. 

- Το «Τhe apartment athens club» επιστρέφει και αυτήν την φορά χτυπάει στο Γκάζι. Έπειτα από 3 χρόνια επιτυχημένης πορείας το ανατρεπτικό αυτό project της Αθήνας μετακομίζει στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης της πόλης, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 141 στο Γκάζι συνεχίζοντας τις εκπλήξεις. Αυτό το Σάββατο, λοιπόν, ετοιμαστείτε για ένα opening υπερπαραγωγή που θα σας μείνει αξέχαστο.

Δύο μουσικές σκηνές ενώνονται σε έναν super πρωτοποριακό χώρο. Οι πόρτες στο level 0 ανοίγουν από τις 22:00, καθώς  το party ξεκινάει από νωρίς. Τη μουσική επιμελούνται ο John John μαζί με τον κορυφαίο της mainstream/pop και των mush ups παγκοσμίως Robin Skouteris. Κατεβαίνοντας στο level -1 στα decks θα βρίσκονται οι residents του apartment Κωνσταντίνος Νικολαΐδης και Νίκος Αναγνωστόπουλος και εδώ πια ετοιμαστείτε για μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία από την ομάδα του apartment. 

- Ένα ζευγάρι, δυο ψυχές, δυο σώματα, ζουν τη ζωή τους στα άκρα, (εκτός ορίων) ξεπερνώντας κάθε ταμπού, αντιμετωπίζοντας από κοινού τις συνέπειες των πράξεών τους. Ο συνδετικός τους κρίκος σπάει και βρίσκονται μπροστά στη σκοτεινή τους πραγματικότητα. Ο Παράδεισος και η Κόλαση μορφοποιούνται στους πρωταγωνιστές. Η Κόλαση του ενός είναι ο Παράδεισος του άλλου. Και οι δύο παλεύουν να φανούν άξιοι των ιδανικών και των "πιστεύω" τους. Μοιραία φτάνει η στιγμή που αντικρίζουν και συνομιλούν με το εγώ τους στον καθρέφτη και τον ραγίζουν. Οι ενοχές, η βία, το πάθος, ο πόθος, οι μετάνοιες, οι φόβοι και τα ισχυρά τους θέλω τους κάνουν κομμάτια. Εσύ; Τολμάς να κοιτάξεις στον καθρέφτη;

Θέατρο Παραμυθίας - Παραμυθίας 27 & Πλαταιών, Κεραμεικός, Τηλ. 2103457904

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Τι κοινό μπορεί να έχουν οι πολύχρωμες σανίδες του surf με τον Ζαμπέτα και τον Chuck Berry; Τι να σκέφτεται ο Χιώτης ατενίζοντας τα κύματα του Ατλαντικού; Τι μπορεί να συζητούν η Σοφία Βέμπω με τον Johnny Cash απολαμβάνοντας το κοκτέιλ τους στην παραλία; Πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε την Uma Thurman να εισβάλει στο «Ποτέ την Κυριακή» φορώντας την αιματοβαμμένη κίτρινη φόρμα της; Η ανατρεπτική μουσική πρόταση των Krazy Baldheadz θα δικαιώσει τους περίεργους την Κυριακή στις 21.00 στο «Tiki Bar» (Φαλήρου 15, Κουκάκι, Τηλ.: 2109236908).

- Για τέταρτη συνεχή χρονιά, κάθε Σάββατο προς Κυριακή μετά τις 5.00 το πρωί, οι MIKELE & ROMYLOS υπόσχονται αξέχαστα μουσικά ξημερώματα και υποδέχονται στα decks του «Athens AfteR Hours» στο «Skull Bar» (Λάμπρου Κατσώνη 11 & Ιπποκράτους) φίλους τους και αγαπημένους djs από τον ευρύτερο χώρο της dance. Cosy atmosphere, vivid dance-floor, happy faces και clubbers από όλες τις μουσικές φυλές της πόλης, συναντιούνται εδώ τα ξημερώματα της Κυριακής συνθέτοντας μια μοναδική after hours εμπειρία στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, μόνο χορεύει.

- Ένα ταξίδι στην χώρα των θαυμάτων της μουσικής υπόσχεται το «Blinky Bar» (Aθανασίας 4 και Ευτυχίδου, Παγκράτι, Τηλ. 2114082307). Από τα ψυχεδελικά 60'ς του Woodstock και του Monterey, στα ηλεκτρικά φορτισμένα 90'ς του Seattle.

- Οι Κυριακές στο «Dabbous» (Τριπτολέμου 37, Τηλ. 6947770743) ανήκουν στην Dance Generation, η νέα γενιά της house μουσικής που κάνει αισθητή την παρουσία της με την όρεξη και το ταλέντο της. Αυτή την εβδομάδα φιλοξενούμενος είναι στα decks ο Dj Anjel. 

- Οι Κυριακές στο «Mecca» (Ακτή Κουμουνδούρου 62, Πειραιάς, Τηλ. 2104220138) είναι παραδοσιακά ...ελληνικές. Και φέτος λοιπόν με νέο κόνσεπτ και πολλές εκπλήξεις από νωρίς οι Κυριακές θα είναι αφιερωμένες στις ελληνικές επιτυχίες με συντονιστή της μουσικής τον dj PIKO. Οικοδεσπότες σας θα είναι ο Γιώργος Καβούρης και η ομάδα του, που απαρτίζεται από τους: Nτιάνα Αμανατίδου, Φλώρα Μακρή, Εύα Ζαχαρίου και Φώτη Πολίτη, Θανάση Χασαπάκη, Βαγγέλη Γκιουλφέση. Δεν θα λείπουν και τα δώρα φυσικά αφού το Online Φαρμακείο www.HealthPLace.gr θα προσφέρει δώρο-επιταγή για αγορά από μια τεράστια γκάμα καλλυντικών προϊόντων για άνδρες και γυναίκες.

- Την Κυριακή 11 Οκτώβρη, 12.00 - 18.00 στην πλατεία Κοτζιά θα σερβίρεται ένα δωρεάν λαχταριστό γεύμα για 5000 άτομα. Kύρια συστατικά θα είναι ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα που δε θα καταναλώνονταν γιατί δεν έφτασαν στην αγορά λόγω εμφάνισης ή λόγω περισσεύματος, όπως στραβά καρότα, άσχημες πατάτες και κολοκυθάκια με «χαρακτήρα».

Το Με-Νου θα περιλαμβάνει 5000 χιλιάδες μερίδες λαχταριστό μπριάμ που θα ετοιμάσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, επιδείξεις μαγειρικής από τους σεφ Νταϊάνα Κόχυλα, Αλέξανδρο Παπανδρέου, Γκίκα Ξενάκη και Tip the Chef που θα παρουσιάσουν ευφάνταστες προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού, Disco Soup street party με DJs όπου το κοινό θα φτιάξει και θα μοιραστεί μια γιγαντιαία σαλάτα, καθαρίζοντας και κόβοντας λαχανικά στο ρυθμό της μουσικής, Anti-Food waste cocktails από τον Γιάννη Κοροβέση και εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το Βritish Council, την κολλεκτίβα Troo Food Liberation και την Ανατολική Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΕ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν οι θετικές και πεντανόστιμες λύσεις στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα και διεθνώς. Το Με-Νού για 5000 είναι μέρος της διεθνούς εκστρατείας Feeding the 5000 και είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, η Νέα Υόρκη, το Οουκλαντ, το Ναϊρόμπι, η Βαρσοβία και η Θεσσαλονίκη. 

* Περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ του click@life!

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]