Neighbour-hook στο Γαλάτσι

galatsi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Αυτή την εβδομάδα κάνουμε στάση στο Γαλάτσι και σας μεταφέρουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και hot spots της περιοχής.

Βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Τουρκοβούνια, που είναι ο υψηλότερος της Αθήνας και συνορεύει με την Νέα Ιωνία, τη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό, αλλά και τον Δήμο Αθηναίων. Αν και είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές και απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πρασίνου σ' αυτήν. 

Διαμάντι της περιοχής θεωρείται φυσικά το Άλσος του, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, ο οποίος προσφέρει και άλλων ειδών δυνατότητες, όπως καφετέρια, παιδική χαρά, χώρο και όργανα γυμναστικής, γήπεδα, θέατρο, θερινό κινηματογράφο και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Nobell Restaurant - Cafe - Λεωφόρος Βεΐκου 101, Τηλ. 2102134943

Αποτέλεσε εξαρχής μια ευχάριστη έκπληξη στην περιοχή, γι' αυτό και έγινε αμέσως στέκι για κάθε ηλικίας επισκέπτη ή μόνιμο θαμώνα. Εκλεκτό φαγητό, ποτό και cocktail, καφές, ποιοτική μουσική, διακριτός χώρος για παιδιά, ανταγωνιστικές τιμές και επαγγελματική εξυπηρέτηση από έμπειρο προσωπικό, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που καθιστούν το Nobell ξεχωριστό. Στον πρωτοποριακό, μοντέρνο του χώρο, με το βιομηχανικό design, μπορείτε να απολαύσετε μεταξύ άλλων θεσπέσια burgers, μπριζόλα T-Bone, ριζότο και ζυμαρικά, πίτσες και σνακ και αν σας έχει μείνει ακόμα λίγος χώρος στο στομάχι, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα από τα μοναδικά γλυκά παραγωγής του Nobell, όπως σπιτική μηλόπιτα και λεμονόπιτα, σουφλέ σοκολάτας, cheesecake και μικρότερες γλυκές εμπειρίες με cupcakes. Για τους λάτρεις της υγειινής διατροφής ενδείκνυνται οι «NOBELL Healthy» δημιουργίες με βάση τα φρούτα. Στο bar σας περιμένουν draft και εμφιαλωμένες μπύρες, μεγάλη γκάμα σε επιτραπέζιους οίνους, αλλά και δροσιστικά cocktails και ποτά για όλα τα γούστα.

Molliz - Σύρου 7, Τηλ. 2102920229

Πριν από μερικά χρόνια, στην πάνω και εκτός πιάτσας πλευρά τότε, της διασταύρωσης Βεΐκου και Γαλατσίου, γεννήθηκε μια ιδέα. Η ιδέα αυτή υιοθέτησε το όνομα «Μolliz». Κάθε γράμμα της λέξης στέφεται ως το αρχικό γράμμα της κεντρικής φιλοσοφίας «minimal original love life idea zenith», φιλοσοφίας που υπερασπίζεται με άποψη. Στο φιλόξενο χώρο του, με το μοναστηριακό χαρακτήρα, μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτό και μυρωδάτο καφέ, πίτσα, σάντουιτς και χορταστικές, δροσιστικές σαλάτες και μοναδικά cocktails για όλα τα γούστα και απαιτήσεις.

Beer&beer -  Αγίας Γλυκερίας 12, Τηλ. 2102220744 

Ποικιλία ετικετών μπύρας από όλο τον κόσμο -περισσότερες από 190- χρώματα, γεύσεις και αρώματα στα ξύλινα παλαιωμένα ράφια και στο ψυγείο και μια αίσθηση αφθονίας που προκαλεί ευφορία στον πιο απαιτητικό πελάτη. Διπλός προσδιορισμός μιας και η φιλική ομάδα του καταστήματος αλλά και η διάχυτη ζεστασιά του χώρου με τα ξύλινα πατώματα και τον χειροποίητο πολυέλαιο, μας οδηγεί σε γνώριμα, οικεία μέρη και οι ταπετσαρίες μάς μεταφέρουν σε άλλες εποχές νοσταλγικές.

Αλλά και το τμήμα μπουτίκ του Beer&Beer είναι άρτια οργανωμένο. Μεγάλη η συλλογή των συλλεκτικών ποτηριών και των αξεσουάρ μπύρας. Μεγάλη και η γκάμα από τα είδη οικιακής ζυθοποίησης. Ταυτόχρονα ο χώρος του φιλοξενεί και κοινωνικές εκδηλώσεις με κινητό μπαρ και αντλία, αλλά και σύνθεση δώρων-καλαθιών μπύρας με περιεχόμενο της επιλογής σας.

Υάδες (cafe - bar - restaurant) - Εντός Αττικού Άλσους, Είσοδος Από Οδό Καρπενησιώτη, Τηλ. 2106470936

Μέσα στο Αττικό Άλσος, πάνω από την Ν. Φιλοθέη, οι Υάδες αποτελούν χρόνια τώρα το στέκι όσων αναζητούν ποιότητα, αισθητική και εξαιρετική θέα μόλις 5 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Το ιδιαίτερο της τοποθεσίας τους μέσα στο δάσος και η φυσική ομορφιά που τις περιβάλει, κάνει τις Υάδες μοναδικές και μετατρέπει την επίσκεψή σας σε απόδραση. Οι Υάδες λειτουργούν 12 μήνες τον χρόνο ως café/bar-restaurant προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα για διεξαγωγή εταιρικών εκδηλώσεων, εταιρικών γευμάτων/ παιδικών πάρτυ και cocktail party σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Don't miss!
Οι κάτοικοι του Γαλατσίου και οι μυημένοι στις τσάρκες τα έχουν ήδη ανακαλύψει. Εμείς δίνουμε ένα δικό μας αστεράκι στα παρακάτω αστέρια της ζωής του προαστίου!

Λεύκες - Λεωφόρος Γαλατσίου 100, Τηλ. 2102924458
* Καλαμάκι Λαμπρινάκι - Τραλλέων 67, Τηλ. 2102222667
Marquez coffee Snacks & MORE - Πρωτοπαπαδάκη 6
Rose cafe - Λεωφόρος Βεΐκου 103
* 48 Espresso Wine Bar - Λεωφόρος Βεΐκου 48, Τηλ. 2102915018

Περιμένουμε να καταγράψετε και εσείς τις δικές σας εντυπώσεις, αν ο δρόμος σας βγάλει προς τα κει...

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]