Το Half Note Jazz Club δίνει μουσικό νόημα στα βράδια του Νοεμβρίου

half-note-jazz-club
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί συναντώνται στο μουσικό χωνευτήρι της πόλης και μας περιμένουν για βραδιές εξόδου με νόημα.

ΑΡΛΕΤΑ & ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) 15 ευρώ (τραπέζι)
Η χαρισματική πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου συναντά για πρώτη φορά σε ένα κοινό πρόγραμμα την εξαιρετική τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Αρλέτα. Η Ντόρα Μπακοπούλου έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Παρίσι, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νέα Υόρκη). Έχει περιοδεύσει στη Γερμανία και έχει παίξει για τα Ηνωμένα Έθνη. Έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο ως σολίστ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αθήνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τον Yehudi Menuhin, το Μάνο Χατζιδάκι, το Δημήτρη Χωραφά, το Βύρωνα Κολάση, το Μίκη Θεοδωράκη, το Γιώργο Δεμερτζή, τον Αντώνη Κοντογεωργίου, τον Τάσση Χριστογιαννόπουλο, την Μαρία Φαραντούρη, την Martha Argerich και άλλους. Η Αρλέτα, η πιο ιδιαίτερη φωνή της γενιάς της, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, είναι μία τραγουδοποιός που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή. Με την χαρακτηριστική γλυκιά της μελωδική μελαγχολία και έχοντας παρακαταθήκη σπουδαία τραγούδια στον μισό αιώνα ενεργής παρουσίας που διανύει ήδη, σε κάθε της εμφάνιση μας μυεί σε μία ιδιαίτερα μυσταγωγική ατμόσφαιρα, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Για μία και μόνο εμφάνιση οι δύο σπουδαίες αυτές προσωπικότητες της μουσικής, θα συναντηθούν στην σκηνή του Half Note και θα μας χαρίσουν μία μαγική βραδιά, γεμάτη αναμνήσεις, εξαιρετικά τραγούδια και μοναδικές μελωδίες.

Μίμης Πλέσσας & Δάκης, «Στιγμές»

Τετάρτες 4, 11 & Πέμπτες 5, 12 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ) 20 ευρώ (τραπέζι) 25 ευρώ (VIP)
Μετά την τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία των εμφανίσεών τους στη λίμνη Βουλιαγμένης και στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ο Μίμης Πλέσσας και ο Δάκης έρχονται στο Half Note. Πέρασαν "Τόσα Καλοκαίρια" από "Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά" που ο Δάκης μας ταξίδεψε με τις μελωδίες του Μίμη Πλέσσα. "Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα" , τo περιμέναμε όλοι, αφού μας το χρωστάνε από το 1968 να συναντηθούν επί σκηνής , ο κορυφαίος συνθέτης με τον διαχρονικό ερμηνευτή.
Ο Δάκης ερμηνεύει "Στιγμές" του Μίμη Πλέσσα.
"Στιγμές" που γέννησαν τη συνεργασία τους.
"Στιγμές" από τη μουσική πορεία του Συνθέτη αλλά και "Στιγμές" σε 7 γλώσσες αφού ο Δάκης θα ερμηνεύσει από το album "Moments" κορυφαία τραγούδια του Μίμη Πλέσσα όπως το "Ποια νύχτα σ'έκλεψε" και το "Ένας Ουρανός μ'αστέρια "στα αγγλικά , "Ποιος το ξέρει " και "Αν σ'αρνηθώ αγάπη μου " στα γαλλικά, "Η πρώτη μας νύχτα" στα ιταλικά, "Αστέρι αστεράκι" στα βραζιλιάνικα, "Τις χάντρες" στα αραβικά και πολλές άλλες επιτυχίες όπως δεν τις έχετε ξανακούσει.
Μίμης Πλέσσας: πιάνο
Πάνος Δέρβος: πλήκτρα
Δάκης: Ερμηνεία
Φιλική Συμμετοχή Έλενα Περβαινά
Επιμέλεια προγράμματος: Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα

ELECTROCUTANGO With Raquel Greenberg & Ramiro Izurieta, «Electro tango with top dancers = Magic!»

Από Παρασκευή 6 έως και Δευτέρα 9 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ. 22.30, Κυρ. & Δευτ. 21.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
*** την Δευτέρα 9/11 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και μαθητές σχολών tango
Μιλάμε για την πιο δυναμική, καινοτομική και αυθεντική έκφραση του σχετικά νέου μουσικού κινήματος που ονομάζεται new electro-tango και αυτή είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται απόλυτα στη μουσική του γκρουπ Electrocutango. Είναι η μουσική που βγαίνει μέσα από το πάθος και την ουσία του αυθεντικού tango όταν διανθίζεται με ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά χρώματα και ρυθμούς και, φυσικά, αναπτύσσεται μέσα από προσμίξεις αφροκαραϊβικές ή αφροβραζιλιάνικες, πάνω σε μπλουζ και τζαζ τεχνοτροπίες, χωρίς να χάνει ούτε για μια στιγμή την αίσθηση του παραδοσιακού tango. Οι  Electrocutango - ταιριάζουν απόλυτα στην ατμόσφαιρα του Μπουένος Άιρες, αν και προερχόμενοι από τη Νορβηγία – είναι ένα από τα πολλά δημιουργήματα του πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Sverre Indris Joner. Ο Joner είναι ένας κορυφαίος μουσικός και επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Tango του Buenos Aires και σπεσιαλίστας στις λάτιν εκφάνσεις της μουσικής και δημιουργός πολλών έργων εφαρμοσμένης (για μπαλέτο, θέατρο, σινεμά κ.ο.κ.) ή ακόμη της συμφωνικής μουσικής. Στο Electrocutango καμιά από τις αρετές που χαρακτηρίζουν το tango – ή το Nuevo tango του Astor Piazzola – δεν θυσιάζεται χάριν του όποιου μοντερνισμού ενώ πολλές φορές δίνεται ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στο συνδυασμό της electro tango μουσικής με το παραδοσιακό tango χορό!  H παρουσία του περίφημου ζεύγους Raquel Greenberg & Ramiro Izurieta  στις παραστάσεις τους αυτές δίνει μία άλλη διάσταση στο πάθος και την συγκίνηση της μουσικής που προσφέρει το θαυμάσιο σχήμα του Joner και των φίλων του που παίζουν πιάνο – πλήκτρα, μπαντονεόν, βιολί και κοντραμπάσο. Οι δίσκοι του γκρουπ (“Felino” και “Adrenalina”) θεωρούνται ήδη κλασικοί του electro tango, αλλά και τα live των Electrocutango είναι η απόλυτη εμπειρία. Ιδίως όταν συνδυάζονται με κορυφαίους χορευτές όπως οι παραπάνω. Περιμένουμε με ανυπομονησία…
Sverre Indris Joner – piano, keyboards / electronics
Andreas Rokseth – bandoneon
Odd Hannisdal  - violin
Steinar Haugerud – contrabass
Raquel Greenberg – dance
Ramiro Izurieta   -   dance

GARY BARTZ QUARTET 75th Anniversary tour «The flame of a Jazz Master»

Από Παρασκευή 13 έως και Δευτέρα 16 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ. 22.30, Κυρ. & Δευτ. 21.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
*** Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας
Η μουσική και ο ήχος του είναι σαν να φέρει μια διαρκή και updated στυλιστική φρεσκάδα στις post-bop εξελίξεις της τζαζ από τη δεκαετία του ’60 ως τις μέρες μας. Είναι γιατί ο βραβευμένος με Grammy και πολύ-ηχογραφημένος σαξοφωνίστας Gary Bartz έχει συμβάλλει όσο λίγοι σ’ αυτές τις εξελίξεις. Ξεκινώντας την μουσική του δράση σε μια εποχή όπου η σύγχρονη τζαζ ανοιγόταν σε ποικίλες μουσικές κατευθύνσεις, ο Bartz είχε την ευτυχία να παίζει πλάι στους μεγάλους: τον Charles Mingus, τον Art Blakey, τον Max Roach, τον McCoy Tyner, τον Woody Shaw και, φυσικά, τον Miles Davis, τον άνθρωπο που τον εισήγαγε στην ηλεκτρική μουσική και του έδωσε την ευκαιρία να κινηθεί σε πιο groovy κατευθύνσεις και διαστάσεις στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’70.  Μετά από ένα διάλειμμα στη δεκαετία του ’80, ο Gary Bartz επέστρεψε στη σκηνή ως πιο ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, με μουσικές που είχαν να κάνουν με τις βαθιές ρίζες της τζαζ αλλά και τις καλλιτεχνικές της εκφάνσεις στην ποίηση, τη λογοτεχνία και αλλού (όπως στο κλασικό του άλμπουμ “I’ve Known Rivers”). Με περισσότερες από 40 σόλο δισκογραφικές δουλειές και 200 συμμετοχές σε ηχογραφήσεις άλλων, ο Bartz είναι ένας αυθεντικός τζαζ master.  Και πάντα οι αναφορές της σύγχρονης τζαζ του Gary Bartz πάνε σε στάνταρντς όπως το μπλουζ, η σόουλ, οι μουσικές του Monk και του Coltrane και ότι άλλο δίνει συγκινησιακή βαρύτητα σε μια μουσική που σέβεται την ιστορική της υπόσταση και το μέλλον της. Έτσι και η περιοδεία του αυτή για τα 75α γενέθλιά του δείχνει ακριβώς αυτό..
Gary Bartz – alto saxophone
Barney Mc All – piano
James King – bass
Greg Bandy – drums

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ

Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ) 20 ευρώ (τραπέζι)
Το Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά τη Νένα Βενετσάνου για δύο μοναδικές βραδιές. Η Νένα Βενετσάνου είναι μία πολύ σημαντική καλλιτέχνιδα για το ελληνικό τραγούδι διότι αναβάθμισε την τεχνική ερμηνείας στο Έντεχνο ρεπερτόριο συνδυάζοντας υποδειγματικά την κλασική με τη λαϊκή τεχνική προσδίδοντας του νέες διαστάσεις και ηχοχρώματα. Με σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προβάλλει τον Ελληνικό πολιτισμό, συγχρόνως όμως και τον Γυναικείο Λόγο μέσα από πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες (Ασία,Ευρώπη-Βαλκάνια,Αμερική,Αφρική) σε διεθνή φεστιβάλ, ερμηνεύοντας όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού από το δημοτικό τραγούδι έως τη σύγχρονη όπερα. Ως συνθέτης έχει ηχογραφήσει το τρίπτυχο: "Πόλεις του Νότου", "Νέα Γη", "Καφέ Γκρέκο" με θέμα το ταξίδι ,τη φυγή ,τη συνάντηση. Έχει ηχογραφήσει το "Αγήρων Ήχος Θεάτρου",μία σημαντική εργασία για την γέννηση και εξέλιξη του αρχαίου δράματος που περιέχει αποσπάσματα από μουσική της για το θέατρο(Τρωάδες του Ευριπίδη -Γράμμα στον Ορέστη του Ιάκωβου Καμπανελλη-Κλυταιμνήστρα της Μαργκ. Γιούρσεναρ) με ερμηνεύτρια την ηθοποιό Ιωάννα Γκαβάκου. Έχει επίσης συνθέσει μουσική στο "η Εύα Κοταμανίδου διαβάζει Γιώργο Σαραντάρη". Έχει σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό της, όπως με: Μίκη Θεοδωράκη, Νότη Μαυρουδή, Αγγελική Ιονάτου, Νίκο Κυπουργό, Λένα Πλάτωνος, Μαρίζα Κωχ, Λιουίς Λιακ, Μισέλ Μονταναρό, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή Φεστιβάλ μουσικής και έχει τραγουδήσει σε πολλές ξένες χώρες κερδίζοντας την αναγνώριση. Η Βενετσάνου έχει συνεργαστεί ως σολίστ με τις ορχήστρες: Metropol Orchestra Utrecht, National Orchestra Kieve, Ossipof Orchestra Moscou, Oxford Orchestra England, Καμεράτα Μεγάρου Μουσικής, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Σολίστες της Μόσχας, Ορχήστρα του 21ου αιώνα Μόσχας, Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βουδαπέστης.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ «Φάσμα Ασμάτων», Ερμηνεύει η Σοφία Μανουσάκη

Από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ. 22.30, Κυρ. & Δευτ. 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)
*** Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας. 
Μετά την τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία στη λίμνη Βουλιαγμένης, ο Στέφανος Κορκολής έρχεται στο Half Note, με την γνωστή μαγευτική δύναμή του, έτσι όπως αυτή αναδύεται από τα πλήκτρα του πιάνου. Έχοντας στην συντροφιά του την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, έρχεται για να μας παρασύρει για μια ακόμα φορά με τον εξαιρετικά εύηχο και μελωδικά ευχάριστο ήχο του, σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα με τραγούδια στα οποία κυριαρχεί ο έρωτας. Οι εμπνευσμένες διασκευές συμπορεύονται με τις προσωπικές του συνθέσεις. Γνώριμα μοτίβα δονούνται από συναισθηματικές κορυφώσεις, με τη βαθιά εσωτερική δύναμη της ερμηνείας του. Ο τίτλος της παράστασης «ΦΑΣΜΑ–ΑΣΜΑΤΩΝ» καταδεικνύει αυτά που θ’ ακούσουμε. «Η αιώνια ιστορία του Ερωτόκριτου, που αφορά ανθρώπων έργα. Κάθε φορά, που μια θάλασσα πλατιά στροβιλίζεται από τους πέντε ανέμους και αρχίζει να χορεύει ένα libertango, που μεταφέρεται σε δρόμους παλιούς και μετά, με τον γιο του φεγγαριού, να σε νανουρίζει και να σου λέει τρυφερά «ξύπνα αγάπη μου, γιατί κάποια νύχτα σ’ έκλεψε» και όπως αρχίζουν τα παραμύθια «ήτανε μια φορά….»  να είναι ένα μουσικό παραμύθι, που να μην τελειώνει, όπως τίποτα δεν τελειώνει στην τέχνη….». Ένα μουσικό ταξίδι στις θάλασσες, υπό το φως του φεγγαριού και με την πνοή των 5 ανέμων.

IDRA KAYNE, «Ένα soul, jazz, funk ταξίδι»

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) 15 ευρώ (τραπέζι)
Η Idra Kayne, η νέα Soul Funk Diva της πόλης, όπως την αποκαλούν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
H τραγουδίστρια που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από πατέρα Ουγκαντέζο και μητέρα Ελληνίδα, έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις δυναμικές της εμφανίσεις και τις φωνητικές της ικανότητες. Με δικά της πρωτότυπα τραγούδια αλλά και πρωτότυπες διασκευές έκπληξη, η Idra Kayne θα μας παρασύρει στους soul, jazz και funk ρυθμούς της σε ένα Uplifting πρόγραμμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από σχήματα του εξωτερικού. Η Idra Kayne σπούδασε για 15 χρόνια χορό (κλασσικό μπαλέτο και jazz). Έχει σπουδάσει φωνητική με τη Νένη Ζάππα και το 2007 αποφοίτησε από το Vocal Art Academy. Από το 2000 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική κι έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το 2007 παρακολούθησε σεμινάρια τραγουδιού, σύνθεσης, ενορχήστρωσης και beatbox στο Rotterdam στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Roots & Routes και εμφανίστηκε ως support act των DeLa Soul στο φεστιβάλ “Meet The Streets”. Έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο επιτυχημένο musical του Jonathan Larson, “ Rent”, ενώ το  ομότιτλο πρώτο single της από το άλμπουμ “Don’t Walk Away” επιλέχθηκε από το Jumping Fish για τραγούδι του τριμήνου Mάρτιος-Μάιος 2012. Tην παραγωγή του άλμπουμ έχει κάνει η Big Time PR και κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ τον Ιανουάριο 2012, σε σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, «Μουσικά φεγγάρια»

Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: Πεμ: 21.30 & Παρ: 22.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ) 20 ευρώ (τραπέζι)
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εμφάνισή του στη λίμνη Βουλιαγμένης, ο εξαιρετικός σαξοφωνίστας Γιώργος Κατσαρός, έρχεται στο Half Note. O Γιώργος Κατσαρός είναι ένας συνθέτης και μουσικός που έχει διαγράψει τη δική του ιστορία στον καλλιτεχνικό χώρο και συνεχίζει και σήμερα με ιδέες και μουσικές προτάσεις. Συνθέσεις  του έχουν τραγουδήσει η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πάριος, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και πολλοί άλλοι. Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από όλους μας, τα πιο πολλά σε στίχους του Πυθαγόρα: «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Κάθε λιμάνι και καημός» και άλλα. Στο Half Note ο Γιώργος Κατσαρός θα μας ταξιδέψει με το σαξόφωνό του. Με τη λυρική φωνή της Ελένης Σταμίδου και με τους μουσικούς σολίστες του θα ερμηνεύσουν…  φεγγαροτράγουδα. Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Νικολόπουλος:  κιθάρα, Κώστας Αναδιώτης: πλήκτρα, Γιάννης Σαρόγλου: μπάσο.

ΑΡΛΕΤΑ, «Η ώρα των τελείως τρελαμένων!!»
Special Guests

Σάββατο 28/11: Λάκης Παπαδόπουλος
Κυριακή 29/11: Γιάννης Ζουγανέλης
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ) 20 ευρώ (Β’ Ζώνη) 25 (Α’ Ζώνη)
Έναν μόλις χρόνο πριν κλείσει μισό αιώνα στο χώρο του τραγουδιού, η Αρλέτα, η πιο ιδιαίτερη φωνή της γενιάς της, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, έρχεται και πάλι στο Half Note. Mε αυτήν τη γλυκιά της μελωδική μελαγχολία, θα μας μεταφέρει στο «Μπαρ το ναυάγιο», θα μας κεράσει «Batida de coco”, θα μας διηγηθεί την ιστορία της «Σερενάτας», θα μας ταξιδέψει σε «Ήσυχα βράδια» και πολλά ακόμα που δείχνουν ότι η ίδια αλλά και τα τραγούδια της, έχουν το χάρισμα να παραμένουν πάντα φρέσκα και επίκαιρα. Μαζί της αυτή τη φορά δύο από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες και φίλους της. Το Σάββατο 28/11 μαζί της ο Λάκης Παπαδόπουλος. Ο αιώνιος έφηβος, φορτωμένος με τραγούδια από τη πολύχρονη πορεία του, μια πορεία δεκαετιών με αμέτρητες επιτυχίες και με τη γνωστή του εφηβική του ροκ διάθεση που πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα, έρχεται να αναστατώσει την ηρεμία της Αρλέτας. Την Κυριακή 29/11 την Αρλέτα συντροφεύει ο εξαιρετικός Γιάννης Ζουγανέλης. Ο πληθωρικός αυτός καλλιτέχνης που καταφέρνει να συνδυάζει με την ίδια επιτυχία την υποκριτική, το τραγούδι και τη μουσική, ενώ το πηγαίο κορυφαίο του χιούμορ και το κοφτερό του μυαλό, τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες διασκεδαστές.


HALF NOTE JAZZ CLUB (Τριβωνιανού 17, Μετς)

Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.artinfo.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note