Το Περού συστήνεται στους Έλληνες bartenders

citylife
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Ένα από τα νέα αποστάγματα που κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Περουβιανό Pisco... Με αυτό θα εξοικειωθούν οι Έλληνες bartenders, μαζί τους και οι ουρανίσκοι μας.

Παρά τη διεθνή του αναγνώριση τα τελευταία χρόνια, παραμένει σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό σε σχέση με τα διάσημα ξαδέρφια του, το brandy και το πιο ακριβό Cognac. Παρόλα αυτά, έχει βαθιά ριζωμένη ιστορία στη Λατινική Αμερική και άμεση σχέση με την κουλτούρα, την τέχνη και τον πολιτισμό του Περού.

Τα περίπλοκα αρώματα του, η γεύση του και τα συναισθήματά που προκαλεί μαγεύουν όχι μόνο τους κατοίκους του Περού, αλλά και όσους καταναλώνουν Pisco σε όλο τον κόσμο.

The Masterclass

Σκοπός του Masterclass είναι η εισαγωγή των Ελλήνων Bartenders στο παραδοσιακό περουβιανό απόσταγμα. Η εκπαίδευση θα γίνει σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Περού και τον Πρέσβη Jorge E. Roman Morey και θα έχει δύο διαστάσεις:

- αρχικά θα είναι θεωρητική, αναλύοντας την ιστορία του Pisco στο Περού, την προέλευσή του, τις ποικιλίες του σταφυλιού που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του, τις διαδικασίες παρασκευής του και στη συνέχεια,
- πρακτική με γευσιγνωσία διαφορετικών ειδών Pisco που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά και παρουσίαση κλασσικών και μοντέρνων συνταγών cocktail με βάση το Pisco.

Εισηγητής
Χρήστος Αξαρλής

Το Masterclass θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Aκαδημίας: Λάμπρου Κατσώνη 36A, Αμπελόκηποι.
Ημερομηνία διεξαγωγής : 26/10, ημέρα Δευτέρα
Ώρα διεξαγωγής : 14.00 - 17.00

Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 210 6400540 Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 - 18.00 ή συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εδώ.