Οι εκδηλώσεις του τριημέρου 27-29/11

citylife
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το click@life συγκέντρωσε για εσάς τα περισσότερα από τα events, αλλά και τις παραστάσεις που συνεχίζουν να παίζονται στην πρωτεύουσα το τελευταίο τριήμερο, από Παρασκευή ως Κυριακή, του Νοέμβρη.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

- Η Αφροδίτη Μάνου είναι από τους πιο “ακριβοθώρητους” καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι εμφανίσεις της λιγοστές και μετρημένες. Έτσι, ο “Ρυθμός Stage” (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, Τηλ. 210 9750060) με χαρά θα τη φιλοξενήσει σε δύο από τις σπάνιες εμφανίσεις της, 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου. Με τα άπαντα των τραγουδιών της στη βαλίτσα μιας διαδρομής 30+1 χρόνων της τραγουδοποιΐας της, αλλά και με τραγούδια που έγραψε για το θέατρο και τον κινηματογράφο από το '84 μέχρι σήμερα, όπως και τραγούδια που προέκυψαν από τις συνεργασίες της με άλλους σπουδαίους τραγουδοποιούς.

Με μια νεανική πενταμελή ορχήστρα που έχει επικεφαλής τον πιανίστα και πολλά υποσχόμενο νέο τραγουδοποιό Σπύρο Λούκο. Σε μια εμφάνιση έκπληξη ο τραγουδοποιός Σταύρος Παπασταύρου, τραγουδά Αφροδίτη Μάνου κι άλλα απρόβλεπτα τραγούδια.

- To 1982 ξεκίνησε η λειτουργία του Cutty Sark (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 55, Τηλ. 210 5817199), ως το μονάδικο ροκ μπαρ της εποχής εκείνης στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Με σεβασμό στην αρχιτεκτονική, κράτησε τα πέτρινα θεμέλια ενός παλιού σπιτιού, κεντρικά του οικοπέδου και χτίστηκε στην πορεία το υπόλοιπο κτίσμα περιφερειακά της βάσης. Από τότε λειτουργεί ασταμάτητα για 33 χρόνια, εξελίσσεται, ενημερώνεται, εκσυγχρονίζεται, με στόχο την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα. Με αφορμή λοιπόν τα 33 αυτά χρόνια λειτουργίας του θα στήσει ένα μεγάλο party με guest djs. Έτσι την Παρασκευή οι επισκέπτες θα ξεσαλώνουν υπό τις μουσικές επιλογές του Mark Angelo και το Σάββατο στα decks θα βρίσκεται ο Σπύρος Παγιατάκης (Εν λευκώ).

- Ο Γιάννης Αγγελάκας με την καινούργια του μπάντα που αποτελείται από τους: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αναστάση Βουκυκλαράκη στα τύμπανα, Γιάννη Σαββίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργο Αβραμίδη στην τρομπέτα και James Wylie στο σαξόφωνο, θα εμφανιστούν στη σκηνή του Αν club (Σολωμού 17-19, Εξάρχεια, Τηλ. 210 33 05056) για ένα τριήμερο γλέντι (27, 28 και 29 Νοεμβρίου) με τραγούδια από όλες τις φάσεις τής μέχρι τώρα διαδρομής του (προσωπικούς δίσκους, Τρύπες, διασκευές ρεμπέτικων κ.ά.) και με καινούργιο υλικό από τον δίσκο που θα ηχογραφεί με τους μουσικούς του από τον Σεπτέμβρη και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

- Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντώνται για πρώτη φορά στην σκηνή του Βοτανικού Live Stage (Ιερά Οδός 72 (είσοδος από Κασσάνδρας 19), Τηλ. Κρατ. 210 3473835)  από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Μαζί τους οι μουσικοί: Χρήστος Αλεξάκης: πλήκτρα, τρομπόνι, Γιώργος Γεωργιάδης: μπάσο, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης: τύμπανα, Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο-πλήκτρα, Νίκος Μέρμηγκας: μπουζούκι, λαούτο, λάφτα, Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο, κλασσική κιθάρα.

- Οι Politically Incorrect συνεχίζουν τις εκρηκτικές live εμφανίσεις τους και την Παρασκευή 27/11 θα βρίσκονται στη σκηνή του Mike’s Irish Bar (Σινώπης 6 - Αμπελόκηποι, Τηλ. 210 7776797). To live πρόγραμμα των Politically Incorrect περιλαμβάνει πολλά αγαπημένα mainstream pop-rock και alternative κομμάτια, τα οποία διασκευάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, αλλά και δικά τους τραγούδια όπως τα “Where Did I Go Wrong” και “Puppet” που γνώρισαν μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. 

Οι Politically Incorrect είναι οι: Μάντυ Φραγκιαδάκη (Φωνή) | Χρήστος Χιονάς (Μπάσο – Κιθάρα) | Διογένης Κυρατζόγλου (Κιθάρα) ΆρηςΡωμαίος (Κιθάρα) | Γιώργος Χατζημανώλης (Drums)

- Οι Athens Swing Cats, τα άγρια γατιά της πόλης ετοιμάζονται για μία μεγάλη επιστροφή σε έναν αγαπημένο κι ιδιαίτερο χώρο. Στις 23:00 ακριβώς, η Στοά του Βιβλίου, πάνω απο το Θέατρο Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5) φοράει τα παλιομοδίτικα καλά της και το πάρτυ ξεκινάει. 

Ανεβαστικοί Boogie Woogie ήχοι θα κάνουν τα πόδια σας να χτυπούν ρυθμικά ενώ οι Big Band Swing επιλογές θα σας κάνουν να σιγοτραγουδήσετε και να δοκιμάσετε τα πρώτα σας βήματα στο swing δίπλα σε όλους τους ήδη καλά μυημένους.

Στα New Orleans ακούσματα της βραδιάς θα δείτε μπροστά στα μάτια σας να ξαναζωντανεύει το θρυλικό Charleston των Roaring 20s, ενώ τα Rhythm ‘n Blues κομμάτια θα σας ταξιδέψουν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, του New Deal του Roosevelt και της μαφίας του Σικάγο. - Είσοδος ελεύθερη

Για την ιστορία, το Savoy Ballroom που αναβιώνουν οι Athens Swing Cats, ήταν το πιο γνωστό club της Νέας Υόρκης. Εκεί μπορούσε κανείς να απολαύσει τα καλύτερα χορευτικά της πόλης. Ήταν το πρώτο μέρος όπου όλοι οι άνθρωποι χόρευαν μαζί, ενώ στα 33 χρόνια ιστορίας του φιλοξένησε τα μεγαλύτερα της swing-jazz σκηνής, όπως οι Duke Ellington, Benny Goodman και Cab Calloway. Στο Savoy Ballroom ή όπως ήταν ευρέως γνωστό ως Home of Happy Feet σύχναζαν οι πιο γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές της εποχής, ενώ στην πίστα του χόρεψαν από τον Malcom X μέχρι την Lana Turner.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου

- Οι Bullets, η μπάντα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αν αναλογιστούμε ότι επί 27 συναπτά έτη συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους ασταμάτητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, επισκέπτονται την πρωτεύουσα στο γνωστό ραντεβού με το πιστό rock 'n roll κοινό των Αθηνών, με ένα super χορταστικό show/mini festival που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις διοργανώσεις του εξωτερικού καθώς θα τα έχει όλα.

Μαζί τους θα είναι οι Rhythm Blast, ενώ θα συνεχίσουν οι Jitterbugs, οι οποίοι θα δώσουν ένα δυναμικό παρών. Και μέσα σε όλα αυτά, o δυναμικός Dj Cavan R.A.T. δίνοντας το δικό του show, θα "πυροδοτεί" τα decks με τις μουσικές του επιλογές,παρασύροντας όλους εσάς αλλά και την χορευτική "τρελοπαρέα" των Steam Rollers r'n'r team που με το δικό της κέφι και ρυθμό θα δίνει την δική της νότα και παρουσία στο live. Κι όλα αυτά στο Kύτταρο Live Club (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Τηλ. 210 8224134), ενώ μετά θα ακολουθήσει party στο Lost n Found (Κεραμεικού 53) για αυτούς που θα έχουν "σκληρές" διαθέσεις για την βραδιά.

- Στο 306 Café Brunch (Λ. Μεσογείων 306, Τηλ. 213 0020988) θα βρίσκονται από τις 21.00 ο Μάνος Λυδάκης και ο Φώτης Ανδρικόπουλος, ταξιδεύοντας με την live τους εμφάνιση ως αργά τους θαμώνες, με ελληνική και ξένη μουσική, έντεχνη και ροκ. 

- Το Πολυμήχανο Café Teatral (Φλέμινγκ 58, Αργυρούπολη) παρουσιάζει: «3/4 and it’s Ο.Κ.». Το τρίο εγχόρδων, που αποτελείται από τις Άννα Θάνα - βιολί, Πολυτίμη Σταματοπούλου - βιολί και Ιρίνα Δημάκη - τσέλο, θα γεμίσει το Πολυμήχανο με μελωδίες από έργα κλασικά, έντεχνα και κινηματογραφικά από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Στις 21.00

- Η Μαρίζα Ρίζου, λίγο πριν την κυκλοφορία της 2ης δισκογραφικής της δουλειάς από την Feelgood Records, ξεκινάει τις εμφανίσεις της για τον καινούριο χειμώνα κάνοντας ποδαρικό στο νέο PassPort. Η αγαπημένη στο κοινό μουσική σκηνή του Πειραιά μετακομίζει φέτος στην Αθήνα, στο πρώην Cine Κεραμεικός, και μετονομάζεται σε PassPort Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Τηλ. 210 4296401, 6948 239088).

Από το Σάββατο 28/11, για λίγα μόνο Σάββατα, το κορίτσι με τη φωτεινή αύρα που γνωρίζει πολύ καλά και με τρόπο απλό να φτιάχνει στα live της το «μαζί», αλλάζει ήχο, φανερώνοντας καινούργιες πτυχές των ερμηνευτικών της δυνατοτήτων.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ασπιώτη και παρέα με μία μπάντα εξαιρετικών μουσικών, η Μαρίζα Ρίζου και οι συνεργάτες της χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα αλλά και όλα εκείνα τα όμορφα που συνοδεύουν την εποχή της Μπελ Επόκ, φτιάχνοντας τα παλιά τραγούδια όπως θα ήταν αν δημιουργούνταν σήμερα, και γνωρίζοντάς μας με τα νέα.

- Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο, ζωντανά στη σκηνή του «Clap» στον 3ο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Μία μουσική παράσταση με τους ήχους της κιθάρας του διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη, ο οποίος θα ερμηνεύσει κομμάτια για σόλο κλασική κιθάρα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά “Με τη μαγεία της κιθάρας”.

Θα ακουστούν επίσης τραγούδια από το προηγούμενο άλμπουμ του “Rock of my soul”, δικές του συνθέσεις καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Μαζί του η εξαιρετική νέα ερμηνεύτρια Ελεάννα Φινοκαλιώτη. Μία ιδιαίτερη παράσταση με απολύτως φυσικό ήχο, χωρίς την παραμικρή μικροφωνική ενίσχυση υπό το φως των κεριών.

- Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης έρχεται στην Αθήνα για δύο ακόμη συναντήσεις με το αγαπημένο του κοινό. Τα Σάββατα 28 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στη μουσική σκηνή του "Ρυθμός Stage". Κουβαλώντας στις αποσκευές του τις μουσικές και τα στιχάκια του, την αγάπη του για αυτό που κάνει, μα και την δύναμη μιας σταθερής παρέας, έρχεται να σας «ταξιδέψει» για μια ακόμη φορά κατά τον προσφιλή του τρόπο. Η Ανατολή συναντά την Δύση, με έναν μοναδικό τρόπο που ο Δημήτρης γνωρίζει καλά. Έναν τρόπο που υπηρετεί ακόμη καλύτερα με την φωνή του.

- Δυνατό ροκ από τα 90's, alternative ήχοι, με κεφάτη groovy διάθεση από τον Γιάννη Καφάτο, παραγωγό στον trollradio.gr, από τις δέκα το βράδυ μέχρι το πρωί, με τα καλύτερα κοκτέιλ στο Kreuzberg (Πλαταιών 36 και Σφακτηρίας, Κεραμεικός).

- O Emile Omar είναι influential προσωπικότητα της παριζιάνικης μουσικής σκηνής, υπεύθυνος για τη διάδοση του tropical ήχου στη νυχτερινή ζωή της γαλλικής πρωτεύουσας. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Radio Nova, ιδιοκτήτης της δισκογραφικής FANON και δημιουργός των πετυχημένων βραδιών Tropical Discoteq και Domino, έρχεται στην Αθήνα για ένα βράδυ για να μας μεταδώσει το μαγικό groove που κάνει το Παρίσι να χορεύει ασταμάτητα. Μαζί του ο δικός μας Αδαμάντιος. Στο Bios.Tesla bar (Πειραιώς 84, Τηλ. 210 3425335)

Κυριακή 29 Νοεμβρίου

Εθνικός κήπος: μια μοναδική και σημαντική όαση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, που η πλειοψηφία των Αθηναίων δεν γνωρίζει. Όχι τόσο την ύπαρξή του αλλά τον φυτικό πλούτο που φέρει μιας και φιλοξενεί πάνω από 500 είδη φυτών. Έτσι, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου είστε καλεσμένοι 11.00 - 15.00 σε μια εκδήλωση γνωριμίας με τον κήπο. Και με τον πιο πρωτότυπο και καλύτερο τρόπο: μέσα από τη δημιουργία φυτολογίου που θα κληθεί κάθε επισκέπτης να φτιάξει.

Πώς; Πάρτε μολύβι/στυλό να γράφετε, κόλλα να κολλήσετε και ένα φυτολόγιο. Και αν δεν έχετε φυτολόγιο, θα ετοιμάσετε εκεί:
Στο εισαγωγικό σημείο (κεντρική είσοδος από Αμαλίας)  θα υπάρχει ό,τι χρειάζεται για να φτιάξετε τα δικά σας. Χαρτιά, τσιγαρόχαρτα, χαρτόνια, κορδέλα δεσίματος. Επίσης καλλιτέχνες θα σας βοηθήσουν να το φτιάξετε όσο πιο ξεχωριστό γίνεται.

Στον Κήπο θα βρίσκονται και γεωπόνοι που θα σας παρέχουν όποια πληροφορία χρειαστείτε, ενώ στα πλαίσια της γνωριμίας με τον Κήπο, στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από γεωπόνους της υπηρεσίας του Εθνικού Κήπου. Μικροί – μεγάλοι μπορείτε να γνωρίσετε από τα μέσα, το πιο όμορφο σημείο της πόλης.

- Η "μαύρη Πειραιώτισσα" και οι γεμάτοι ενέργεια Swing Shoes έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Με δικές τους συνθέσεις αλλά και λατρεμένα κομμάτια της μαύρης μουσικής παράδοσης επιστρέφουν στο Faust (Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Τηλ. 210 3234095).

- Η Δήμητρα Μαστορίδου ξεκινά τις εμφανίσεις της για τη νέα σεζόν στη ζεστή, εναλλακτική ατμόσφαιρα του Berlin Raki (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι). Με αφετηρία την παρέα και με διάθεση να μοιραστεί στιγμές από την προσωπική δισκογραφία της, ιδιαίτερα αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια, αλλά και «παραγγελιές» φίλων, δημιουργεί ένα κολάζ μουσικών συγκινήσεων που συναρπάζει. Η τραγουδοποιός, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, Ανδριανό Νόνη και Βασίλη Ντρουμπογιάννη, δίνει μια κεφάτη απάντηση στη μελαγχολία που κρύβουν οι Κυριακές.

Προτεινόμενες θεατρικές παραστάσεις για το τριήμερο:

«Το Σώσε» στο θέατρο ΖΙΝΑ - Λ. Αλεξάνδρας 74, Τηλ. 210 6424414
Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 λαϊκή απογευματινή, βραδινή 21.00, Κυριακή  18.00, βραδινή 21.00

«80’s the musical» στο θέατρο Πειραιώς 131, Τηλ. 210 3450922
Πέμπτη - Κυριακή 20.00

«Σκοτεινή Πέτρα» στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ - Πειραιώς 115, Γκάζι, Τηλ. 210 3427426
Παρασκευή 23.59

«Φιλουμένα» (τελευταίες παραστάσεις) στο Εθνικό θέατρο - Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Τηλ. 210 5288100
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 20.30

«Κουρδιστό Πορτοκάλι» στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ - Πειραιώς 115, Γκάζι, Τηλ. 210 3427426
Πέμπτη 21.15, Παρασκευή 21.15, Σάββατο 18.30 (λαϊκή) & 21.15, Κυριακή 20.00

«Nine» στο Πάνθεον - Πειραιώς 166, Τηλ. 210 3471111
Παρασκευή, Σάββατο ώρα 21.00, Κυριακή ώρα 19.00

«Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη - Αγίου Μελετίου 61Α, Τηλ. 210 8640414
Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 18.00

«Σκοτεινές γλώσσες» στο θέατρο Πόρτα - Μεσογείων 59, Τηλ. 210 7711333
Παρασκευή 21.15, Σάββατο 21.15, Κυριακή 18.30

«Dogville» στο θέατρο Ακροπόλ - Ιπποκράτους 9-11, Τηλ. 210 3648303
Παρασκευή & Σάββατο 00.00

«Επάγγελμα πόρνη» στο Vault - Μελενίκου 26, Βοτανικός, Τηλ. 213 0356472
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00 (ως τις 13 Δεκεμβρίου)

* Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ και το CITYLIFE!

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]