Συναντήσαμε τη Μαρίζα Ρίζου στο Passport (Photos)

mariza-rizou-123
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το click@life έδωσε το παρών στα εγκαίνια του Passport στον Κεραμεικό με την Live εμφάνιση της Μαρίζας Ρίζου επί σκηνής.

φωτογραφίες: click@life

Βράδυ Σαββάτου και λίγο μετά τις 23.00 το κατάμεστο PassPort στον Κεραμεικό υποδέχθηκε την Μαρίζα Ρίζου. Το click@life ήταν εκεί για να σας μεταφέρει το κλίμα, αλλά και τις δηλώσεις της ταλαντούχας ερμηνεύτριας λίγο μετά τη λήξη του προγράμματος.

Τι να πρωτοπεί κανείς γι αυτό το πλάσμα, που ακούει στο όνομα Μαρίζα Ρίζου;
Αεικίνητη -κατέβηκε από τη σκηνή, περιφέρθηκε ανάμεσα στα τραπέζια, δε σταμάτησε να χορεύει- χαμογελαστή, με αστείρευτη θετική ενέργεια και αύρα, που σου μεταδίδει, θες δε θες, ζεστή χροιά που σε ταξιδεύει, έκταση φωνής που σε ανατριχιάζει, θεατρικότητα και ...«τσαμπουκά».

Αφού μας καλωσόρισε, άνοιξε τη βραδιά ερμηνεύοντας την «Απάθεια», την «Ταμπακιέρα», το «Για ένα τανγκό» και τη «Μυσιρλού», ενώ με εμφανή διάθεση για χιούμορ, είπε απευθυνόμενη στους θαμώνες: «Ρε σεις, ήρθατε όλοι σήμερα; Έχουμε άλλες δύο παραστάσεις».

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ασπιώτη και παρέα με μία πενταμελή μπάντα εξαιρετικών μουσικών, η Μαρίζα μας παρουσίασε την Μπελ Επόκ του 2015 (Όμορφη Εποχή), φτιάχνοντας τα παλιά τραγούδια όπως θα ήταν αν δημιουργούνταν σήμερα, και γνωρίζοντάς μας με τα νέα.

«Η Μπόσα νόβα του Ησαΐα», «Τρίτο στεφάνι», «Τα γαλάζια σου γράμματα», «Αποκοιμήθηκα», «Το ποδήλατο», «Ζητάτε να σας πω», είναι μερικά από τα κομμάτια που μας προσέφερε στο πρώτο μέρος του προγράμματος. 

Τις εντυπώσεις κέρδισε η χορεύτρια και ηθοποιός Αγγελική Τρομπούκη, που στο δεύτερο μέρος του προγράμματος συνοδευόμενη από το ακορντεόν χόρεψε το Libertango. Η Μαρίζα επέστρεψε στη σκηνή χαρίζοντάς μας ακόμα περισσότερες ξεχωριστές στιγμές.

Συγκεκριμένα, μας καθήλωσε ερμηνεύοντας συγκινημένη το «Άδεια μου αγκαλιά», ενώ ακολούθησαν μεταξύ άλλων τα «Πετάω», «Ανθρώπων έργα», «Πασατέμπος», «Όχι δε θα μπορέσω», «Είναι μικρή η ζωή», «Βήμα βήμα», «Μια άλλη ευτυχία». Ανάμεσα στους παρόντες ήταν και η Γιώτα Νέγκα, που μαζί της ξεσήκωσε το κοινό με το «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω». Λίγο μετά τη λήξη του προγράμματος, συναντήσαμε τη Μαρίζα Ρίζου στα καμαρίνια και μιλήσαμε μαζί της.

Είχες άγχος πριν εμφανιστείς και πάλι μπροστά στο κοινό;

«Φυσικά κι είχα άγχος, δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το καταπολεμήσω ποτέ. Πάντα τα τελευταία λεπτά λίγο πριν βγω στη σκηνή είναι δραματικά, αλλά από τη στιγμή που θα πατήσω σ' αυτή την αισθάνομαι σπίτι, νιώθω οικεία και πολύ ωραία. Είμαι πολύ ευτυχισμένη αυτή τη στιγμή, τρέμω, η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη γι αυτό. Είμαι λίγο χαμένη σ' αυτή μου την ευτυχία».

Γιατί "Μπελ Επόκ"; 

«Ο τίτλος Μπελ Επόκ είναι πολύ αλληγορικός. Δε νοσταλγούμε κάποια εποχή, δεν παίζονται τα κομμάτια με κάποιον ρετρό ήχο ή ύφος. Στην ουσία ζηλεύουμε και θέλουμε να αναβιώσουμε την αισιοδοξία και την αύρα της δημιουργικής αυτής εποχής, θέλαμε να πάρουμε όλα όσα πρεσβεύει το Μπελ Επόκ».

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

«Ακολουθούν ακόμα δύο εμφανίσεις στο PassPort 4 και 5 Δεκεμβρίου, ενώ στις 8 Δεκέμβρη με με την Big Band του Δήμου Αθηναίων θα βρισκόμαστε στο Σύνταγμα. Στις 24 και 26 Δεκέμβρη θα είμαι στο Gazarte, όπου θα παρουσιάσουμε το χριστουγεννιάτικο project του Δημήτρη Καλαντζή. Συγχρόνως γράφω το δεύτερο δίσκο που θα κυκλοφορήσει Μάρτιο του 2016. Προσπαθώ να υπάρχει εξέλιξη από τον πρώτο δίσκο, δεν θα μοιάζουν μεταξύ τους. Παράλληλα γράφω και μουσική για το θεατρικό έργο Festen που ανεβαίνει τον Ιανουάριο στο Baumstrasse και συγχρόνως γράφουμε κι ακόμα ένα δίσκο με τον Δημήτρη Καλαντζή  με παλιά τραγούδια, με bing band έγχορδα, πνευστά κ.ά».

Τι ονειρεύεσαι να κάνεις στις γιορτές και τι μας εύχεσαι;

«Τις γιορτές θα ήθελα να τις περάσω με ανθρώπους που αγαπάω και με αγαπούν, να νιώσω ζεστασιά, να ξεκουραστώ αν και δεν το νομίζω. Εύχομαι το 2016 να είναι καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά για όλους μας, κοινωνικοπολιτικά αλλά και προσωπικά για τον καθένα ξεχωριστά!».

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]