Φωτάκια, στολίδια και χριστουγεννιάτικο κλίμα στο Βρυσάκι

brusaki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Κάπως έτσι ξεκινάει το Δεκέμβριο η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές και στο Βρυσάκι γιορτάζουν με όμορφα παιδικά δρώμενα, σεμινάρια, εκθέσεις, παραστάσεις και φυσικά με τα ζεστά ροφήματα του cafe.

- Κάθε απόγευμα Τετάρτης δοκιμάζουμε νέες γεύσεις ζεστών ροφημάτων με θέα την Ακρόπολη. Απολαυστικά ροφήματα καφέ συνδυάζονται με λαχταριστές γεύσεις όπως η γλυκιά καραμέλα, η πλούσια σοκολάτακαι κρέμα γάλακτος. Το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 20:00 θα υπάρχει δωρεάν δειγματοδιανομή - εμπειρία γευσιγνωσίας των ροφημάτων, ενώ θα είναι διαθέσιμα προς κατανάλωση όλη την ημέρα.

- Πέντε χρόνια Βρυσάκι / Επετειακή Εικαστική Έκθεση
 "Throw back Vryssaki"

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου έως Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 12.00-20.00, καθημερινά 

Το Βρυσάκι γιορτάζει 5 χρόνια δράσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας και φιλοξενεί εικαστικούς καλλιτέχνες που έχουν παρουσιάσει το έργο τους στο χώρο από την έναρξη της λειτουργίας του έως σήμερα, σε μια επετειακή έκθεση. Ο χώρος «ντύνεται» με εικαστικά έργα όλων των μορφών και ταξιδεύει το κοινό στον κόσμο της δημιουργίας.

Συμμετέχουν στην έκθεση οι : Βασιλική Σπύρου, HildegArt Dimouli & Σκούνα και Αερικά.

- Θεατρικό παιχνίδι το Βρυσάκι
Σάββατο 5, 12, 19 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα: 12.00 - 13.30 - Είσοδος 5 ευρώ

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και δημιουργικής έκφρασης που δραστηριοποιεί τα παιδιά με στόχο να μάθουν να λειτουργούν ομαδικά, ν' αντιληφθούν τον μοναδικό «ρόλο» που έχουν ως προσωπικότητες και να μυηθούν στη τέχνη γενικότερα. Παιδιά και εκπαιδευτής βιώνουν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της δραματουργίας, της μυθοπλασίας, του παραμυθιού, του ονείρου, αλλά και του ρεαλιστικού κόσμου, καταφέρνοντας να κάνουν τ' αδύνατα δυνατά.

Κάθε Σάββατο και διαφορετική θεματική / Για παιδιά 4 έως 10 ετών.
Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα γιατί το σεμινάριο κατά 80% είναι σωματικό.

- Κουκλοθέατρο «Ένας σάκος γεμάτος...ευχές!» από τους ArtooPaspartoo
Κυριακή 6,13, 20, 27 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα : 12.00 – 13.00 - Είσοδος: 5 ευρώ
Απαραίτητη Κράτηση

Τι γίνεται στο εργαστήρι δώρων του Αι Βασίλη λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι στη γη; Εορταστική, μουσική παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές και πολλές ευχές για μια Καλή Χρονιά. 
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2,5 +

- Σεμινάριο  Eυεξίας Γέλιου & Εσωτερικής Μεταμόρφωσης
Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2015 

Ώρα: 19.00-20.30 - Είσοδος: 10 ευρώ 

Το εργαστήριο έχει στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά το άγχος, τον πόνο και άλλες προκλήσεις με διασκεδαστικό τρόπο.

 Το εργαστήρι περιλαμβάνει:
-Βιωματικά δρώμενα με βάση το γέλιο για καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση 
-Ασκήσεις Γέλιου
-Ασκήσεις Αναπνοών
-Θετικές Δηλώσεις ανάτασης και εμψύχωσης

- Κινητό Εργαστήρι Εικαστικών
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 
Είσοδος Ελεύθερη - Απαραίτητη Κράτηση 

Το κινητό εργαστήρι εικαστικών κάνει στάση στο Χώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίνοντας έμπνευση στις δημιουργικές εικαστικές δράσεις του εργαστηρίου, ένας χώρος που είναι γνωστός για τη φιλοξενία όλων των μορφών τέχνης.

Τα παιδικά εργαστήρια: Θα ανοίξουν βιβλία των μεγάλων ζωγράφων, θα σκιτσάρουν πορτραίτα, θα παίξουν με την τεχνική του κολλάζ, θα κατασκευάσουν, θα παρατηρήσουν, θα δημιουργήσουν και θα εμπνευστούν αλλιώτικα Σάββατα στην πόλη.

- STREETmas Solidarity Concert
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα: 17.00 - Είσοδος Ελεύθερη

Το Athens Fringe Network και η ΕΜΦΑΣΙΣ σας προσκαλούν σε μια συναυλία Αλληλεγγύης. Το τμήμα Φωνητικής της Κοινωνικής Δράσης «Αλληλεγγύη», που διοργανώνεται από την Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση και το διακαλλιτεχνικό δίκτυο Athens Fringe, παρουσιάζει μια μουσική παράσταση υποστηρίζοντας την ΕΜΦΑΣΙΣ και την κοινωνική δράση Merry STREETmas II. Οι μαθητές του τμήματος θα ζεστάνουν το απόγευμά μας με χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια και οι συνεργάτες της ΕΜΦΑΣΙΣ θα μας ενημερώσουν για τη χειμερινή δράση που θα ανακουφίσει τους άστεγους και άπορους συμπολίτες μας, καθώς και τα εργαζόμενα παιδιά που μας έχουν ανάγκη.

- Θεατρική Παράσταση «Ποτέ δεν είναι αργά» από την ομάδα Αυτοσχεδιασμού της κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη»
Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα : 21.00 – 22.00
Τιμές Εισιτηρίων: 5, 10 ευρώ - Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Ποτέ δεν είναι αργά στη ζωή, όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Κι αν όχι; Η συγχώρεση είναι η οδός, το σύνολο της αγάπης μέσα μας, η εσωτερική διαδρομή της ψυχής που δεν παύει να δημιουργεί όνειρα και να λυτρώνει την καρδιά. Σκηνοθεσία / Σκηνική σύνθεση: Θοδωρής Φραγκούλης, Εσμεράλδα Γκέκα 

- Εικαστική Έκθεση "Les couleurs de la memoire" της Ειρήνης Ανδρίτση
Από Τρίτη 22 έως Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015
Εγκαίνια 22 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00

Είσοδος Ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: 12.00-20.00, καθημερινά 

Η εικαστικός Ανδρίτση Ειρήνη, υπογράφοντας ως Τιτάνια, αποχαιρετά το 2015, εκθέτοντας την τελευταία της δουλειά με τίτλο"Les couleurs de la memoire"(τα χρώματα τη μνήμης). Η διεθνής εικαστικός είναι γνωστή για τα μαυρόασπρα, abstract ακρυλικά της τα οποία θυμίζουν αυτόματη γραφή. Εδώ παρουσιάζει μελάνια και ακρυλικά σε χαρτί, καμβά καθώς και μικρά, ξύλινα ζώα-κύτταρα θετικής ενέργειας "Στιγμές".

- Ανοιχτή Πρόσκληση προς Καλλιτέχνες 

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Βρυσάκι στηρίζει την δημιουργική έκφραση, τη δράση, το πνεύμα συλλογικότητας και προσφέρει τις εγκαταστάσεις του για την υλοποίηση και την παρουσίαση του έργου σας. Με τη δικής σας συμμετοχή και δημιουργικότητα διαμορφώνετε μαζί ένα ζωντανό πυρήνα Τέχνης και Δράσης προσφέροντας  ποιότητα στην καθημερινή ζωή.

Ο τρόπος συνεργασίας σας μπορεί να αφορά τα εξής αντικείμενα:

- Εκθέσεις
Για 10 (ή/και περισσότερες) ημέρες φιλοξενούμε τις εκθέσεις σας. Δημιουργικά έργα που αφορούν τις εικαστικές τέχνες, τη φωτογραφία, τα videos, τα video installations, τη γλυπτική, την χειροτεχνία, την κατασκευή κοσμήματος ή ρούχων κα.               

- Παραστάσεις
Θέατρο, Χορός, Performance, Μουσική σε όλους τους χώρους μας. Σας παρέχουμε τεχνικό εξοπλισμό, χρόνο και χώρο για τις πρόβες σας, καθώς και ενέργειες επικοινωνίας και προώθησης του έργου σας (www.vryssaki/media/publicity.gr).

- Μουσικές Βραδιές
Ελεύθερες μουσικές βραδιές για το κοινό μας στην εξωτερική υπέροχη αυλή μας, στον εσωτερικό χώρο του καφέ και στην μοναδική βεράντα μας με θέα την Ακρόπολη

- Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Μαθήματα, Εργαστήρια, Σεμινάρια, Εισηγήσεις, Ημερίδες, Ομιλίες, Συναντήσεις, Συζητήσεις.

Απευθυνθείτε στο [email protected] ή στο 210 3210179, για να κανονίσετε ένα ραντεβού.