Δεκέμβριος στο «Half Note» για όλα τα γούστα

half-note
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τον τελευταίο μήνα του έτους, τη σκηνή του Half Note θα πλημμυρίσουν με την παρουσία τους σπουδαίοι καλλιτέχνες που κινούνται σε ξεχωριστούς μουσικούς ρυθμούς ο καθένας.

Πέμπτη 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου

To Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στην ιστορική σκηνή του την Μελίνα Κανά, μία σπουδαία ερμηνεύτρια που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις επιλογές της και να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες.

Με διαρκή διάθεση αναζήτησης και αυτοσχεδιασμού, με αναφορές στον μουσικό σφυγμό της παράδοσης, η Μελίνα Κανά φέρνει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα. Μαζί της ο «Γόης του Θησείου», η μπάντα με την οποία η ερμηνεύτρια συνεργάστηκε αρχικά για τη δημιουργία του  τελευταίου ομώνυμο άλμπουμ της «O Γόης του Θησείου».

Θα τους απολαύσουμε να ερμηνεύουν ανανεωμένοι και πληρέστεροι τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία της Μελίνας, παραδοσιακά, αλλά και απροσδόκητες διασκευές. Ένα πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και ανατρεπτική διάθεση.

Η παρέα του Γόη του Θησείου αποτελείται από τους εξής μουσικούς: Παναγιώτης Μανουηλίδης -διασκευές, ενορχήστρωση, μπάσο, κιθάρες, τραγούδι / Θάνος Καζαντζής -τύμπανα, ηλεκτρονικά / Κώστας Νικολόπουλος - κιθάρες / Νίκος Παπαϊωάννου - τσέλο, λαούτο / Γιώργος Δούσος – πνευστά.

Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ) 20 ευρώ (Β’ Ζώνη) 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου έως και Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Ο κορυφαίος έλληνας τραγουδοποιός Κώστας Χατζής, μετά τις sold out εμφανίσεις του στο Half Note, επιστρέφει για να μας μεταφέρει και πάλι στις παλιές καλές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ.

Με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, αλλά και αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων συνθετών της παλιάς αλλά και νεώτερης γενιάς, όπως είναι ο Θεοδωράκης, ο Πλέσσας, ο Ξαρχάκος, ο Μαρκόπουλος αλλά και ο Τόκας, ο Χατζηνάσιος, ο Σπανός, ο Κατσαρός και ο Παπαδημητρίου, μας καλεί να τραγουδήσουμε όλοι μαζί του. Συντροφιά του η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη και στην διεύθυνση της ορχήστρας ο εξαιρετικός Γιώργος Παγιάτης.

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ. 22.30, Κυρ. 21.30
​Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)

11-14 Δεκεμβρίου

Για τέσσερις βραδιές, από Παρασκευή 11 έως και Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα προσπαθήσουν να καλύψουν το ρεπερτόριο των 50 χρόνων της μουσικής τους διαδρομής, χρονικά, θεματικά και σχηματικά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από την δισκογραφία τους πριν το 2000, κομμάτια που δεν έχουν τραγουδηθεί ποτέ στις συναυλίες τους και μελοποιήσεις αγαπημένων ποιημάτων. 

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ., Δευτ. & Τρ.: 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ) 20 ευρώ (Β’ Ζώνη) 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

Η ξεχωριστή δημιουργός και ερμηνεύτρια Κατερίνα Μακαβού ετοίμασε με την συνεργασία της Μαργαρίτας Μυτιληναίου δύο παραστάσεις που θα παρουσιάσει στο Half Note. Διαλέγει να κάνει την «εισαγωγή» της στο καινούριο τραγουδώντας δικά της τραγούδια και κάνοντας ευφάνταστες και δημιουργικές διασκευές σε όσα αγαπάει.

Ο Leonard Cohen συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Αττίκ, η Annie Lennox την Αφροδίτη Μάνου και την Αρλέτα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τους Beatles, αλλά και τον Δήμο Μούτση.

Η Κατερίνα Μακαβού, μέσα από το «Intro», υπόσχεται να μας χαρίσει δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές, να μας συστήσει ένα ολοκαίνουργιο παρόν έχοντας ταυτόχρονα στις αποσκευές της τραγούδια, αισθήσεις και ατμόσφαιρες από άλλες εποχές. Μαζί  της οι μουσικοί: Δημήτρης Χατζηδημητρίου: πλήκτρα, Κώστας Καριτζής: βιολί, Μιχάλης Πορφύρης: τσέλο.

Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ) 20 ευρώ (τραπέζι)

Από Παρασκευή 18 έως και Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

Η Αλέκα Κανελλίδου είναι μια ερμηνεύτρια που παραμένει πιστή σε μια καλλιτεχνική έκφραση με σαφείς επιρροές από την τζαζ. Εκλεκτική, σαγηνευτική και ακαταμάχητα γοητευτική, έχει σημαδέψει με τα τραγούδια της μια ολόκληρη εποχή και εξακολουθεί να διατηρεί τη μαγική σχέση που τη συνδέει με το κοινό με σεμνότητα και συνέπεια.

Στις εμφανίσεις της θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Μόλις χθες», έχοντας στο πλευρό της ένα νέο κουαρτέτο, με τον Τάκη Φαραζή να υπογράφει τη μουσική επιμέλεια και την ενορχήστρωση.

Με την αξεπέραστη φωνή της, η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει στο χρόνο με υπέροχα τραγούδια, γνωστά και πιο άγνωστα, από το πλούσιο προσωπικό της ρεπερτόριο, καθώς και με αναπάντεχες διασκευές ελληνικών και διεθνών επιτυχιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα με αμερικάνικα στάνταρντ, χωρίς να λείπουν και οι εκπλήξεις από το χώρο της τζαζ. Προσωπικές εξομολογήσεις, έντονα συναισθήματα και αγαπημένα τραγούδια με διαχρονική αξία, που μοιάζουν σαν να γράφτηκαν… μόλις χθες.

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ., Δευτ. & Τρ.: 21.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Από Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 

Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS,  τρεις χαρισματικές performer που έχουν αποσπάσει βραβεία για τον μοναδικό τρόπο που μεταφέρουν στη σκηνή θεάτρων και club την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα, έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τρεις υπέροχες παρουσίες που ξεχώριζαν ατομικά για τις ικανότητές τους στο τραγούδι, τον χορό, το tap dancing και την μουσική, ένωσαν τα ταλέντο τους το 2007 και δημιούργησαν το μοναδικό μουσικοθεατρικό  τρίο των DIVINAS. Μακριά γάντια και ρούχα εποχής έντυσαν τρία απίστευτα ταλαντούχα άτομα δημιουργώντας ένα από τα πιο σπουδαία γυναικεία φωνητικά trios στο κόσμο, που αναδεικνύει την χρυσή εποχή του Swing.  

Εμπνευσμένες από τις περίφημες Andrew Sisters και τις Boswell Sisters, οι DIVINAS μας παρουσιάζουν τρεις χαρακτήρες (την Sofia, την Nicole & την Lulú), τόσο ίδιες και συνάμα  τόσο  διαφορετικές, με χιούμορ και μπρίο, με υπέροχα κοστούμια και σκηνικά, να ζωντανεύουν τις ντίβες του παρελθόντος, προσκαλώντας το κοινό στο κόσμο του glamour, της θηλυκότητας και της αληθινής ψυχαγωγίας.  

Στην πρώτη αυτή εμφάνισή τους στην χώρα μας, οι DIVINAS προσαρμόζουν και δημιουργούν καλλιτεχνικά και χορογραφικά έναν καταπληκτικό καμβά με αντιπροσωπευτικές επιλογές και από πέντε παραγωγές με τις οποίες περιοδεύουν και έχουν βάση το swing, το boogie, το jungle και φυσικά το cabarèt. Μαζί τους και το εξαιρετικό κουαρτέτο των έμπειρων μουσικών τους που έχουν ενορχηστρώσει και κάνει τις προσαρμογές του προγράμματος για την σκηνή του Half Note Jazz Club.  Αυτά τα Χριστούγεννα κοντά μας οι DIVINAS ρίχνουν μια ολοζώντανη μουσική ματιά στο παρελθόν και μας αποπλανούν στο παρόν και το μέλλον.

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ., Δευτ. & Τρ.: 21.30. Παραμονή και Ανήμερα Χριστουγέννων: 22.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ) 25 ευρώ (Β’ Ζώνη) 30 ευρώ (Α’ Ζώνη). Παραμονή και Ανήμερα Χριστουγέννων: Υποχρεωτική κατανάλωση φιάλης.

Από Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 έως και Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Από την Πόλη του Φωτός και για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  η Αμερικανίδα  performer Robyn Bennett  παρέα με το εξαιρετικό σχήμα της Bang Bang προσγειώνεται στην σκηνή του Half Note,  φέρνοντας   glamorous style, ξέφρενο pop swing και «καυτούς» ρυθμούς στο πιο ξεσηκωτικό ρεβεγιόν της πόλης.  

Εκλεκτική, πολυσυλλεκτική και απόλυτα εκφραστική, η Robyn  Bennett, που την τελευταία δεκαετία ζει και δημιουργεί στο Παρίσι, έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς με τις feel-good εμφανίσεις της και την σαρωτική της σκηνική παρουσία σε διάσημα club της Νέας Υόρκης και της Ευρώπης. Το αποδεικνύει σε κάθε της εμφάνιση, προσφέροντας ένα δυνατό πρόγραμμα που συνδυάζει ιδανικά την παλιομοδίτικη αισθητική με σύγχρονες ενορχηστρώσεις. ‘Ένα εκρηκτικό μείγμα από όλα τα μουσικά είδη που αγαπά:  swing, jazz, funk, pop, country και blues.  Άλλωστε, μιλάμε για μια σύγχρονη ντίβα του swing με τον αέρα μιας άλλης εποχής.

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ., Δευτ. & Τρ.: 21.30. Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 01.00, Πρωτοχρονιά: 22.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ) 25 ευρώ (Β’ Ζώνη) 30 ευρώ (Α’ Ζώνη). Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Πρωτοχρονιά: Υποχρεωτική κατανάλωση φιάλης.

Κάθε Κυριακή στις 18.00 το απόγευμα

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει στη σκηνή του Half Note μια ξεχωριστή, διαδραστική πιανιστική παράσταση γεμάτη μουσικές εκπλήξεις και εκλεκτούς καλεσμένους. Ραντεβού κάθε Κυριακή την ώρα που δύει ο ήλιος.

Η παράσταση «Solo Piano» περιλαμβάνει κλασσικά έργα, όχι με την στενή ακαδημαϊκή έννοια, αλλά με την έννοια των διαχρονικών αξιών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικά κομμάτια μεταγραμμένα (transcriptions) για πιάνο, μεγάλων συνθετών, μία συρραφή (μοντάζ) μουσικών από τον κινηματογράφο, κάποια έργα μου για πιάνο, στυλιστικές παραλλαγές σε πασίγνωστα θέματα και αυτοσχεδιασμούς, βασισμένους σε δικές του προτάσεις.

Άλλωστε, η ενεργή συμμετοχή του κοινού σε αυτά τα «Κυριακάτικα απογεύματα» είναι απαραίτητη!

Ώρα έναρξης: 18.00
Είσοδος: 15 ευρώ

Ιnfo:
HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310