Cocktail με άρωμα Ανατολής στον ελληνικό τελικό της Bacardi

megalokonomos-2 Nikos Alevromytis-AleN
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το Smyrna cocktail του Γιώργου Μεγαλοκονόμου είναι φιναλίστ στον τελικό του Bacardi Legacy Global Cocktail Competition, ενός παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό για bartenders που διοργανώθηκε για τρίτη φορά στην Ελλάδα.

Η πρωτοτυπία του διαγωνισμού είναι πως στο διάστημα μεταξύ προημιτελικών και τελικών οι φιναλίστ οφείλουν να προωθήσουν το ποτό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Ο Ελληνικός Τελικός θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στη Λισαβόνα της Πορτογαλιάς και ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος με το cocktail Smyrna διεκδικεί τη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο.

Το Smyrna cocktail είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη πόλη της Σμύρνης, αλλά και τους Έλληνες που έζησαν εκεί έως το 1922.

Nikos Alevromytis-AleN

Έχει γλυκόπικρη γεύση και όλα τα συστατικά του, έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για το δημιουργό τους. Περιέχει 50ml Bacardi Carta Blanca, 20 ml από το φινετσάτο γαλλικό απεριτίφ Suze, συνδυάζοντας την παρουσία του Γαλλικού Στρατού στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922 με το cocktail, 10 ml ελληνικό λικέρ Skinos Mastiha Spirit, συμβολίζοντας τα δάκρυα που κύλησαν στα πρόσωπα την περίοδο εκείνη, σταγόνες γρεναδίνης, θέλοντας να αποδόσει φόρο τιμής σε όλους όσους δεν κατάφεραν να διαφύγουν και τέλος, λίγες σταγόνες Abbotts bitters, με αρώματα από κανέλλα και γαρύφαλλο, που δίνουν μια νότα από την περίφημη Σμυρναΐκη κουζίνα.

Ο εμπνευστής του, Γιώργος Μεγαλοκονόμος από το Noel, ήθελε να δώσει μια αυτή τη γλυκόπικρη γεύση, που έχουμε όταν αφήνουμε τους αγαπημένους μας και τις αναμνήσεις μας πίσω, μια αίσθηση ...κληρονομιάς.

Περισσότερες πληροφορίες:

facebook
you tube