Ένα «περιπλανώμενο» cocktail βάζει πλώρη για Λισαβόνα

citylife
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Σταμάτης Σταματιάδης μιλά στο click@life για το cocktail που τον κατέστησε ένα από τους τρεις φιναλίστ του ελληνικού τελικού της Bacardi Legacy.

Ο Σταμάτης Σταματιάδης από το Noel είναι φιναλίστ στον τελικό του Bacardi Legacy Global Cocktail Competition, ενός παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό για bartenders, που διοργανώθηκε για τρίτη φορά στην Ελλάδα. Ο νικητής του τελικού θα αναδειχθεί τον Μάρτιο στη Λισαβόνα και ύστερα από αυτό θα ετοιμάσει βαλίτσες για Σαν Φρανσίσκο, όπου θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός.

Ο Σταμάτης μάς μίλησε για το cocktail που τον κατέστησε ένα από τους τρεις φιναλίστ του ελληνικού τελικού της Bacardi Legacy.

«Το cocktail μου ονομάζεται Wanderer και πηγή έμπνευσής μου αποτέλεσε μια συμμορία μειονοτήτων, οι Wanderers από τη δεκαετία του '50 στην Αμερική. Ενωμένοι σαν οικογένεια κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα δεινά. Στην ουσία πρόκειται για την απεικόνιση της εφηβικής επανάστασης, αλλά και της μετάβασης σε ένα κόσμο, όπου τίποτα δεν τους χαριζόταν.

Το cocktail μου αυτό απαρτίζεται από 4 βασικά συστατικά, τα οποία και συμβολίζουν τους 4 αδελφούς Βacardi, που δημιούργησαν το θρύλο της ομώνυμης εταιρείας. Αυτά είναι:

  • 60ml bacardi carta blanca
  • 15ml από ένα γαλλικό απεριτίφ με μια χαρακτηριστική φρεσκάδα πορτοκαλιού
  • 5 ml μηλόξυδο
  • 15ml σπιτικό σιρόπι από εστραγκόν και λυκίσκο

Πρόκειται για ένα ισορροπημένο cocktail με γλυκιά γεύση, προσφερόμενη από αρώματα εσπεριδοειδών και εστραγκόν, καθώς και μια ντελικάτη πικράδα, την οποία του χαρίζει ο λυκίσκος.

Είμαι κι εγώ λοιπόν ένας περιπλανητής γεύσεων και αρωμάτων, που, αν ενωθούν, μπορούν να δώσουν το επόμενο legacy cocktail. Ελπίζω σε αυτό το ταξίδι μου να γνωρίσω και άλλους περιπλανητές, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο facebook και στο instagram.