Ένα τσίρκο υπόσχεται αιώνια ζωή με εννιά καλλιτέχνες επί σκηνής

circus-explosiva
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το Σάββατο, 26/12 στις 22.00, οι Circus Explosiva επιμένουν: Sempre Viva!

Το Εκρηκτικό Τσίρκο που για χρόνια περιπλανιόταν ανάμεσα σε ζωή και θάνατο, αρχίζει να βρίσκει το δρόμο προς την αθανασία. Ο χάρτης δεν είναι εύκολο να αποκρυπτογραφηθεί. Κι αυτό γιατί δεν είναι χάρτινος. Ένα παράξενο περιδέραιο, φτιαγμένο από χάντρες χρυσού, οδηγεί τους ήρωες στο απόκοσμο μουσικό τους ταξίδι. Κάθε χάντρα και μια ευχή. Κάθε χάντρα ένα βήμα προς το φως. Η υπόσχεση; "Sempre Viva": Ζωντανή για πάντα. Ζωντανοί για πάντα. Ποιος δε θα'θελε να διανύσει αυτή τη διαδρομή; Ποιος δε θα'θελε με κάθε κόστος, να συλλέξει τα κομμάτια του χρυσού, να ξαναχτίσει τη γέφυρα προς την αθανασία, και να ζήσει αιώνια;

Η Nefelopetra μετά απο μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει με το ''Circus explosiva -Sempre Viva''. Εννέα performers-μουσικοί-τραγουδιστέςχορευτές-ακροβάτες υπόσχονται να γοητεύσουν και να ξαφνιάσουν με το πάθος,την ενέργεια,την εκφραστικότητα και τα επικίνδυνα ακροβατικά τους το κοινό . If you are a dreamer, a wisher, a liar, come in!

H ομάδα

H Νefelopetra ιδρύθηκε το 2009 από τον Πέτρο Πολίτη και τη Νεφέλη Μαρκάκη. Εχει παίξει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο Half Note, στο Cabaret Voltair στο El Convento del Arte και έχει ταξιδεψει στο Regency Casino Thessalonikis για δυο συνεχείς χρονιές, στην Ελάτεια, στα Κύθηρα και στην Πάρο. Εμφανίστηκε επίσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο κεντρικό stage του Συντάγματος υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και στο φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Η ομάδα συνδυάζει τη μουσική, το χορό και τα εικαστικά, χρησιμοποιώντας πάντα τις τέχνες αυτές για να διηγηθεί μια ιστορία. Οι δημιουργίες της είναι πάντα πρωτότυπες - μουσική σύνθεση, χορογραφία και video arts.

Η παράσταση Circus Explosiva είναι εμπνευσμένη από το τσίρκο. Επιρροές της το Big Fish του Τim Burton και το βιβλίο του Shel Silverstein "Where the Sidewalk Ends". Την ομάδα ενώνουν χρόνια φιλίας και κάθε παραγωγή γράφεται, δημιουργείται και χορογραφείται πάνω τους, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους χαρακτήρες τους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Nefelopetra
Σκηνοθετική επιμέλεια:Πέμη Ζούνη
Σύνθεση - χορογραφίες: Nefelopetra
Κείμενα - στίχοι: Γιάννης Φίλιας
Video art: Βασίλης Πολίτης - Nefelopetra
Ηλεκτρική κιθάρα: Πέτρος Πολίτης
Ηλεκτρικό βιολί: Νεφέλη Μαρκάκη
Ηλεκτρικό πιάνο: Χρίστος Σερενές
Βιολεντσέλο: Νηρέας Μαρκάκης
Τύμπανα: Ιάκωβος Παυλόπουλος
Τραγούδι: Αλεξάνδρα Κόνιακ
Χορός: Νεφέλη Μαρκάκη, Νάστα Κοντοπίδη,Ανθούλα Χαιροπούλου
Ακροβατικά: Δανάη Μαλτέζου,Νεφέλη Μαρκάκη
Ξυλοπόδαρα-φωτιές:Blake Blakemore

Info

El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7, 104 36 - Μεταξουργείο
Πληροφορίες & κρατήσεις: 210 5200602.gr