Τα καλύτερα των 17 «Neighbour-hook» του 2015

citylife
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ποιο μαγαζί ξεχωρίζει η Μαρία Πορτοκαλάκη από όσα έχει καταγράψει τους τελευταίους μήνες στα «Neighbour-hook»;

Αρχές του καλοκαιριού εγκαινιάσαμε στο Citylife την ενότητα του Neighbour-hook, με σκοπό να αναζητούμε και να καταγράφουμε τα hot spots των αθηναϊκών γειτονιών, ώστε να έχετε έναν μπούσουλα στις πρωινές, απογευματινές ή νυχτερινές σας εξόδους.

Για το κλείσιμο του έτους λοιπόν, κάνουμε ένα flash back σε όσα Neighbour-hook πραγματοποιήσαμε, ξεχωρίζοντας κάθε φορά ένα ανά περιοχή. Έτσι, αν και δυσκολευτήκαμε λιγάκι σε κάποιες περιπτώσεις, έχουμε και λέμε...

Μαρούσι - Jolie Môme Cocktail Bar (Θέμιδος 4)

Με διακόσμηση εμπνευσμένη από το σινεμά του μεσοπολέμου, θυμίζοντας κάτι από την κλασική, γαλλική φινέτσα, το συγκεκριμένο στέκι εύκολα μπορεί να ταξιδέψει τους θαμώνες του στο χρόνο. Πίσω από την μπάρα μάς υποδέχονται ο Αντώνης Απέργης και ο Γιώργος Καρνέσης, αμφότεροι υποσχόμενοι να τρελάνουν τους ουρανίσκους μας με τις δημιουργίες τους! Top -spicy- cocktail, μιας και είμαι φαν του είδους, το «Fragolia spicy smash», με Gin, σιρόπι από μαύρο πιπέρι και τσίλι, λάιμ, πουρέ και μαρμελάδα φράουλας και βασιλικό.

Χαλάνδρι 9BHTA Home Bar (Θουκυδίδου 9Β)

Καθώς εισέρχεσαι στον πεζόδρομο σου προκαλεί δέος η τεράστια τοιχογραφία του Jimi Hendrix. Στη συνέχεια, δεν γίνεται να μην αισθανθείς άνετα και οικεία, μιας και το 9ΒΗΤΑ είναι ένας cosy χώρος, με indie rock, soul, funk και dance μουσική, με ευγενικό κι ευδιάθετο προσωπικό και barmen με βαθιά γνώση του αντικείμενου τους.

Μη διστάσετε να τους εκφράσετε τις προτιμήσεις σας σε γεύσεις, αφού μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο για εσάς cocktail ή να προτείνουν την μπύρα ή το κρασί που θ’ ανταποκριθεί ακριβώς στα γούστα σας - συνοδευόμενα πάντα από λαχταριστά κρύα σνακ. Πρόσφατα μάλιστα παρουσίασε στο κοινό και την νέα του cocktail list, με 8 classic twists και 8 signature συνταγές, από τις οποίες προτείνουμε τα: «Black Monk», «Madeleine» και «Walking The plank». Την επιμέλεια του καταλόγου ανέλαβαν ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος και ο Κώστας Λύτρας.

Χαϊδάρι - Cutty Sark (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 55)

Μετρά ήδη 32 χρόνια στον κόσμο της αστικής ψυχαγωγίας και ανέκαθεν αποτελούσε hot spot διαφορετικών ηλικιών στην περιοχή. Mπορείτε να επισκέπτεστε τον φιλόξενο και οικείο, πολυεπίπεδο χώρο του με τις ρετρό – Νεοϋρκέζικες πινελιές από το πρωί απολαμβάνοντας το καφεδάκι σας και γλυκά όπως βάφλες, κρέπες, παγωτά. Το μεσημεράκι γευθείτε χορταστικά και εκλεκτά πιάτα από το all day menu του, ενώ, καθώς έρχεται το βράδυ, έχετε πολλές επιλογές, λόγω της ποικιλίας που διαθέτει το κατάστημα σε κρασιά, μπύρες, αλλά και cocktails, χάρη στην ενημερωμένη του κάβα. Aγαπημένη προσωπική μου επιλογή σε cocktail είναι το ταξιδιάρικο και διεγερτικό «Rum Julep», αποτελούμενο από Bacardi 8, raspberry λικέρ, φύλλα μέντας και aromatic bitters.

Κάθε μέρα εναλλάσσονται στα decks Djs που κινούνται σε ήχους Acid Jazz, Cosmpolitan Lounge, Hip Hop, 80s - 90s, Balearic House και Cosmic Disco, ενώ πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων και βραδιές όπου οι μουσικές επιλογές προέρχονται αποκλειστικά από βινύλια. 

Νέα Φιλαδέλφεια - Old Dog Family Bar (Σάρδεων 6)

Το Old Dog αποτέλεσε μέσα στο καλοκαίρι μια ευχάριστη έκπληξη στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης. Ο Πάνος Καναβέτας (bar leader), ο Πάνος Δεμοίρος, ο Αποστόλης Μπορσοβάνας και o Κωνσταντίνος Μπρατσιάκος δημιούργησαν έναν μοντέρνο, industrial χώρο που κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις. Djs εναλλάσσονται από την Τετάρτη έως και την Κυριακή ξεσηκώνοντας τους θαμώνες υπό τους ήχους της funk, soul, house και disco μουσικής, ενώ πλέον, η κουζίνα του προσφέρει brunch και finger food. Με μεγάλη γκάμα σε ποτά και κυρίως premium, αλλά και μια αξιόλογη Signature cocktail list, το Old Dog είναι must προορισμός. Παρεΐστικο και απόλυτα φιλόξενο περιβάλλον, με master στον τομέα τους bartenders κι εξυπηρετικό προσωπικό. 

Must drink, για δυνατούς...πότες, το «Great Strength», με Diplomatico Anejo, Casadores Reposado, Monin Falernum, chilly mollasses, Orange Curacao και λάιμ.

Νέο Ηράκλειο - Μέθεξη (Νεότητος 2)

Μια σύγχρονη, αρχοντική μπυραρία είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Εκεί μπορείτε να βρείτε ένα συνδυασμό εκλεκτών πιάτων, με επιρροές από την διεθνή γαστρονομία, συνοδευόμενων από ιδιαίτερα κρασιά ή μπύρες παγκόσμιας φήμης. Αφεθείτε στις επιλογές των σεφ, με δροσερές σαλάτες, tortilla, sandwiches, specialities, pasta, burgers, tapas, χορταστικές ποικιλίες ή λαχταριστά πιάτα της ώρας και να είστε σίγουροι πως αυτό το γευστικό ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο.

Δάφνη - Spoiled (Μεγ. Αλεξάνδρου 18)

Μία και μόνο επίσκεψη στο «Spoiled» αρκεί για να σας πείσει ότι δεν πρέπει να το αντικαταστήσετε ή να το συγκρίνετε με κάποιο παρόμοιου χαρακτήρα. Η θετική αύρα που αποπνέει ο μοναστηριακός, all day, φιλόξενος χώρος του με την ιδιαίτερη και παιχνιδιάρικη διακόσμηση (και στα προϊόντα), το ευγενικό και έμπειρο προσωπικό, τα ευφάνταστα cocktails, την ενημερωμένη κάβα, τον εκλεκτό καφέ, σίγουρα θα σας κακομάθουν!
Πρόσφατα μάλιστα παρουσίασε και τον καινούργιο του κατάλογο «Cocktails & Thoughts», ο οποίος, πέρα από γευστικό ενδιαφέρον, έχει και γραφιστική άποψη. Σπεύσατε για περισσότερα και δεν θα το μετανιώσετε!

Θησείο - Συν Αθηνά (Ηρακλειδών 2)

Πολυχώρος με ζωηρά χρώματα που φτιάχτηκε με πολλή όρεξη, μεράκι και σεβασμό για σωστή, ποιοτική και φιλόξενη διασκέδαση. Από το πρωί μπορεί κανείς ν’ απολαύσει το καφεδάκι του στο ισόγειο, να χαζέψει τους περαστικούς και την επιβλητική θέα και να κλέψει λίγη από την ενέργεια του ιερού βράχου. Εκτός από καφέ, εδώ μπορεί κανείς να βρει comfort-πιάτα, φινετσάτα κρασιά, ποικιλία στις μπύρες, γλυκοεδέσματα που διαπρέπουν στην ανασύνθεση της ελληνικής γευστικής παράδοσης. Εντυπωσιακά είναι τα τέσσερα mocktails –cocktails χωρίς αλκοόλ- που έχουν μεγάλη απήχηση στους επισκέπτες: Natural Power, All about shorbet, Morning Light και Mafia. 

Στα αυτιά μας ηχούν όλη μέρα διαφορετικές μουσικές επιλογές με αποκορύφωμα τα βράδια που γίνονται έντονα κεφάτα και χορευτικά, παρέα με guest DJs ειδικά στον πρώτο όροφο του καταστήματος. Το «Συν Αθηνά» αποτελεί επίσης ιδανικό χώρο για κάθε είδους γιορτινό τραπέζι ή event (δεξιώσεις κοινωνικές ή εταιρικές, γενέθλια, reunion, party).

Αθηναϊκή Ριβιέρα - Amigos (Κύπρου 65Α)

Εδώ και 20 χρόνια καταφέρνει να μας ταξιδεύει σε μια από τις πιο συναρπαστικές χώρες του κόσμου, το Μεξικό. Στη φιλόξενη σάλα του με τα έντονα μεξικάνικα στοιχεία και στον καταπράσινο κήπο του με τα εξωτικά φυτά, μπορεί κανείς να απολαύσει γνήσιες μεξικάνικες γεύσεις από φρέσκα, επιλεγμένα υλικά.

Πριν ή μετά το γεύμα, αξίζει μια στάση στο bar-tequileria, που βρίσκεται στην είσοδο του μαγαζιού. Πίσω από τη μπάρα θα συναντήσετε τους βραβευμένους bartenders του Amigos, έτοιμους να δημιουργήσουν δροσερά cocktails, υπό τον ήχο της salsa και να σερβίρουν αυθεντική τεκίλα, από την πιο ενημερωμένη λίστα στην πόλη. Φαγητά που προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι τα fajitas και τα street tacos που, εκτός από την υπέροχη γεύση, αποτελούν και ιδανική επιλογή για να μυηθεί κανείς στη μεξικάνικη κουζίνα και να απολαύσει όλη τη διαδικασία του τυλίγματος της πίτας.

Παγκράτι - Chelsea Hotel (Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, Πλ. Πλαστήρα)

Όπως έχουν δηλώσει και οι ιδιοκτήτες του, Εύα και Γιώργος, πρόκειται για ένα «rest stop for rare individuals». Άνετο και οικείο, με εναλλακτικό στυλ, χαλαρή, χίπικη ατμόσφαιρα, αυθεντικούς ανθρώπους, φιλικές τιμές και pet friendly. Μάλιστα, αν έχεις μαζί σου το κατοικίδιό σου, σου φέρνουν ειδικό μπολάκι με νερό. Εκεί συναντώνται ετερόκλητες ηλικίες και προσωπικότητες που σχεδόν γίνονται μια μεγάλη παρέα, απολαμβάνοντας είτε τον καφέ τους είτε μπύρα, ρακί και μεζεδάκια. Στα αυτιά σας θα ηχήσουν jazz, funk και rock μελωδίες, αλλά πρέπει να είστε αρκετά τυχεροί, μιας και είναι μονίμως κατάμεστο.

Πεύκη - The Moufa Bar (Περικλέους 42)

Με διακόσμηση βασισμένη σε βιομηχανικά στοιχεία, με rock και alternative λεπτομέρειες, αλλά και έμφαση στις τοιχογραφίες, θυμίζει κάτι από την ανεμελιά του αστικού κέντρου. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, προτιμήστε να καθίσετε στο πλακόστρωτο, έξω από το «Moufa» και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποιο από τα special cocktails του.

Εμείς ξεχωρίσαμε το «Red Love», που αποτελείται από ποτό μαστίχας, φρέσκο χυμό λάιμ, σιρόπι ζάχαρης, σπιτικό πουρέ φράουλας και φύλλα μέντας, καθώς και το «Bubble-Bubbles» από βότκα με βατόμουρα, πορτοκάλι, λάιμ και σπιτικό σιρόπι cherry gum. Άλλα must drinks του καταλόγου είναι το Matogianni Street με γιαούρτι, η σπιτική λεμονάδα και το Bueno Chocolate. Εξυπηρετικό κι ευχάριστο προσωπικό, Djs που εναλλάσσονται στα decks και διασκεδάζουν τους θαμώνες κυρίως με rock n' roll, funky και soul ήχους.

Νέα Σμύρνη - Tailor Made (25ης Μαρτίου 11)

Πρόκειται για το αδερφάκι του αντίστοιχου καταστήματος που βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι. Οι καφέδες του καβουρδίζονται κάθε εβδομάδα εκεί, ενώ προσωπικό και ιδιοκτήτες θεωρούν πως η εμπειρία και ο επαγγελματισμός των baristas και bartenders μπορούν να προσφέρουν τα καλύτερα γευστικά αποτελέσματα για τα ροφήματα των πελατών, μιας και δημιουργούν για τον καθένα ξεχωριστά το τέλειο ρόφημα…κομμένο και ραμμένο επάνω του. Αυτό δηλώνει  εξάλλου και με το όνομά του. 

Πετράλωνα - Ο Κήπος της Τρώων (Τρώων 37)

Έκλεισε αισίως δύο χρόνια λειτουργίας και αποτελεί το καμάρι των ιδιοκτητών του, που το δημιούργησαν με μεγάλο μεράκι και σεβασμό για σωστή, ποιοτική και φιλόξενη διασκέδαση, με προσιτές τιμές. Η αυλή του «Κήπου» με κύριο στοιχείο την πέτρα, ένα τζάκι, αλλά και λουλούδια παντού να συμπληρώνουν την καθαρή του ατμόσφαιρα, είναι ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου. Στον «Κήπο της Τρώων», που φιλοξενούνται συχνά και κοινωνικές εκδηλώσεις, μπορείτε από το επιμελημένο μενού να επιλέξετε ανάμεσα σε φινετσάτα κρασιά και ποικιλία από μπύρες, ρακόμελα και οινόμελα, ενώ όσον αφορά στο φαγητό οι επιλογές είναι μία και μία. Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε πως προσφέρονται 18 ορεκτικά, 8 δροσιστικές σαλάτες, ριζότο, ζυμαρικά, κρεατικά, θαλασσινά και 9 προτάσεις του σεφ, ανάμεσα στις οποίες είναι τα χοιρινά φιλετίνια με σως μαδέρα, δαμάσκηνα και πουρέ κάστανο. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους της ελληνικής έντεχνης μουσικής, αλλά και της latin – chill out.

Χολαργός - Bootleg (Φανερωμένης 8)

Ρετρό, βιομηχανικό design, rock & jazz ακούσματα, σε έναν φιλικό χώρο, με όνομα εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και της παράνομης διακίνησης αλκοόλ. Ευδιάθετο προσωπικό, εξαιρετική κουζίνα και ευφάνταστα cocktails θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. 

Γαλάτσι - Nobell (Λεωφόρος Βεΐκου 101)

Εκλεκτό φαγητό, ποτό και cocktail, καφές, ποιοτική μουσική, διακριτός χώρος για παιδιά, ανταγωνιστικές τιμές και επαγγελματική εξυπηρέτηση από έμπειρο προσωπικό, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που καθιστούν το Nobell ξεχωριστό. Στον πρωτοποριακό, μοντέρνο του χώρο, με το βιομηχανικό design, μπορείτε να απολαύσετε μεταξύ άλλων θεσπέσια burgers, μπριζόλα T-Bone, ριζότο και ζυμαρικά, πίτσες και σνακ και αν σας έχει μείνει ακόμα λίγος χώρος στο στομάχι, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα από τα μοναδικά γλυκά παραγωγής του Nobell, όπως σπιτική μηλόπιτα και λεμονόπιτα, σουφλέ σοκολάτας, cheesecake και μικρότερες γλυκές εμπειρίες με cupcakes.

Για τους λάτρεις της υγειινής διατροφής ενδείκνυνται οι «NOBELL Healthy» δημιουργίες με βάση τα φρούτα. Στο bar σας περιμένουν draft και εμφιαλωμένες μπύρες, μεγάλη γκάμα σε επιτραπέζιους οίνους, αλλά και δροσιστικά cocktails και ποτά για όλα τα γούστα.

Περιστέρι - Arch Beer House (Εθνικής Αντιστάσεως 91-93)

Το ειδικά διαμορφωμένο κτίριο, τύπου γερμανικού σαλέ, ο φιλικός διάκοσμος από πέτρα, ξύλο και vitro και ο καταπράσινος περιβάλλοντας χώρος, φιλοξενούνται αρμονικά εδώ. Σταθερά παρεΐστικη ατμόσφαιρα, με αυστηρά rock ακούσματα, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε πάνω από 100 διαφορετικές μπύρες και 19 draught, αλλά και να επιλέξετε ανάμεσα σε κρύα ή ζεστά πιάτα. 

Βύρωνας - Ρολόι (Χρυσοστόμου Σμύρνης 47)

Μετρά ήδη 7 χρόνια στον κόσμο της διασκέδασης των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της και είναι ιδανικό για όλη την ημέρα. Αξιαγάπητο μέρος με ροκ αύρα, ευδιάθετο κι ευγενικό προσωπικό, όπου μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτό καφεδάκι, κοκτέιλ και ποτά. Κυριαρχεί το στοιχείο του ξύλου, αλλά και της πέτρας στον κατάμεστο από ρολόγια χώρο του, στον οποίο οι θαμώνες συνηθίζουν να γίνονται μια παρέα.

Μετς - Skyfall (Μάρκου Μουσούρου 1)

Cocktail & food bar το οποίο μοιάζει με καλά κρυμμένο μυστικό που διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Η πανέμορφη βεράντα του με απέραντη θέα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. O Παρθενώνας και ο Λυκαβηττός απλώνονται επιβλητικοί μπροστά στα μάτια σας και σας µεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Ιδανικό σκηνικό, ενώ εσείς απολαμβάνετε τα signature cocktails, αλλά και την πολύ καλά ενημερωμένη του κάβα. Εκεί δημιουργούνται επίσης μοναδικές γεύσεις από finger food και tapas, μέχρι εξαιρετικά πιάτα ανάλογα με τις επιθυμίες σας. 

Δείτε επίσης:

Neighbour-hook στις γειτονιές των café χωρίς τσιγάρο
Neighbour-hook στα συνεργατικά καφενεία της πρωτεύουσας
Neighbour-hook στα Wine Bars της Αθήνας

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]