Η Κωνστάνς Ζαφείρη μάς συστήνει τον Κορνήλιο, έναν γάτο αλλιώτικο από τους άλλους

cornelius-test-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο Κορνήλιος είναι ένας γάτος μαύρος, πονηρός που κυκλοφορεί ανάμεσά μας, τρυπώνει στις τσάντες μας, στολίζει τους τοίχους μας, μετράει το χρόνο μας και όλα αυτά τα κάνει με στυλ!

Εργάζεται ως art photographer και ως designer, από τη σύλληψη του concept κάθε δημιουργίας έως την τελική υλοποίηση και την προώθηση. Ανήκει παρόλα αυτά εδώ κι ένα χρόνο στο συνεταιρισμό IN FULL BLOOM με άλλους 7 καλλιτέχνες, που σκοπό έχουν να αναπτύξουν, στο άμεσο μέλλον, μια ομαδική παρουσία με όλα τα οφέλη μιας συνεργασίας.

Ο λόγος για την Κωνστάνς Ζαφείρη, «μαμά» του Κορνήλιου τον οποίο και θα γνωρίσουμε στη συνέχεια. Σπούδασε marketing στα ΤΕΙ Αθηνών, έχει κάνει μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό για multimedia κι έχει ολοκληρώσει 3ετή κύκλο σπουδών σε ιδιωτική σχολή φωτογραφίας και video art.

Κατοικεί στην Αθήνα, που θεωρεί φιλική πόλη με υπέροχο καιρό και για την οποία τονίζει πως «ναι, έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα και πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσεις», αλλά προσπαθεί να μένει και κάποια διαστήματα στο εξωτερικό, ώστε να ανοίγει νέους ορίζοντες στο μυαλό και τη δουλειά της. Αυτή την περίοδο μάλιστα, βρίσκεται στο Λονδίνο. «Παίρνω ιδέες, δοκιμάζω τα λονδρέζικα markets και προσπαθώ να κάνω ένα άνοιγμα στα μαγαζιά».

Μότο της να... «κάνω μόνο πράγματα που μου δίνουν χαρά, πιστεύοντας στα φτερά μου κι αυτό είναι πολλά παραπάνω από μια απλή φράση» και στόχος της να «αποκτήσουν οι δημιουργίες μου επαφή με το κοινό σε ευρεία κλίμακα, ώστε να μπορώ να προτείνω νέα πράγματα και να φυσικά να ζω από αυτά χαρίζοντας χαρά».

«Ασχολούμαι με την καλλιτεχνική φωτογραφία πάνω από 20 χρόνια. Τα προϊόντα Love Cornelius ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, σχεδόν ταυτόχρονα με το συνεταιρισμό IN FULL BLOOM.

Έτυχε να κάνω την επαγγελματική μου στροφή πάνω στην κρίση. Βίωσα όλον τον ερασιτεχνισμό, την πλεονεξία και το νεοπλουτισμό των περασμένων "χρυσών" ετών και πιστεύω ότι η οικονομική κρίση δίνει τόπο σε αυτούς που πραγματικά αξίζουν και θέλουν να δουλέψουν.

Έχοντας πολύ πρόσφατα εγκαταλείψει την προηγούμενη επαγγελματική μου ενασχόληση ως web developer και SEO specialist, βρίσκομαι στη φάση που δοκιμάζω κι οργανώνω την πορεία μου, επαγγελματικά πια, ως καλλιτέχνης. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως από πολύ νωρίς οι προσπάθειές μου έδειξαν να έχουν καλές προοπτικές, οπότε και προχωρώ αξιοποιώντας το feedback που λαμβάνω.

Κατάλαβα πως μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω επάγγελμα και δεν είναι απαραίτητο να ασχολούμαι με κάτι που δε μου αρέσει μόνο και μόνο για να βγάλω λεφτά. Είμαι καλλιτέχνης, νιώθω καλλιτέχνης οπότε και θα ζήσω χαρούμενη από αυτό.

Το θετικό που κρατάω είναι ότι όλες οι γνώσεις και η εμπειρία που απέκτησα από τις σπουδές και το προηγούμενο επάγγελμά μου ως web developer τροφοδοτούν τώρα την πρόοδό μου στη νέα μου ενασχόληση.

Καταπιάνομαι από τη μία κυρίως με την ασπρόμαυρη καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ ως designer δημιουργώ τα προϊόντα «Love Cornelius»,  με κεντρικό χαρακτήρα το γάτο Κορνήλιο, που του αρέσουν τα ταξίδια!  

Πηγή εμπνευσης είναι η ίδια η ζωή. Είχα ήδη αποφασίσει ότι θα δημιουργήσω κάποια προϊόντα με δικά μου σχέδια. Ο Κορνήλιος είναι ένα γατί που γεννήθηκε στον ακάλυπτό μου. Απλά παρουσιάστηκε στο μπαλκόνι μου, έκανε ζημιές και μετά πόζαρε για να τον βγάλω φωτογραφίες. Μου άρεσε τόσο το προφίλ του, που αμέσως άρχισα να χτίζω την ιστορία και τα σχέδια του.

Η αλήθεια είναι ότι το πραγματικό γατί το είχαμε ονομάσει Πέλοπα, μετά, όταν άρχισε να γεννάει έγινε Πελοπίνα και ως σχέδιο πια, αυθόρμητα σε μια στιγμή, ονομάστηκε Κορνήλιος... Θα επιστρέψει ανανεωμένος στην Αθήνα την άνοιξη και σίγουρα θα τον βρείτε στο Meetmarket.».

Τον Κορνήλιο μπορείτε προς το παρόν να τον βρείτε

καθώς και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Η Κωνστάνς θα χαρεί να επικοινωνήσετε μαζί της και μέσω e-mail στο: [email protected]. Δείτε τη φωτογραφική της δουλειά στο www.inlenso.com.

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]