Οι fun προορισμοί της Αθήνας για αυτή την εβδομάδα

citylife
ΤΡΙΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το click@life συγκέντρωσε για εσάς τα περισσότερα από τα events που θα γίνουν στην πρωτεύουσα από την Τρίτη 2 έως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

- Το Athenaeum Κελάρι σας προσκαλεί στο «CAROUSEL PARISIEN» για να απολαύσετε τις μεγαλύτερες γαλλικές επιτυχίες και να ταξιδέψετε μαζί στην πόλη του έρωτα. Η Κατερίνα Κουρεντζή θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια του γαλλικού ρεπερτορίου, διασκευασμένα με στοιχεία latin, pop και jazz. Μαζί της οι: Roman Gomez (πλήκτρα), Λάμπρος Κουνένης (κρουστά) και Demian Gomez (τύμπανα). 
Ώρα έναρξης 22.00 - Είσοδος :10 ευρώ με πρτήρι κρασί /μπύρα

Athenaeum Κελάρι
Αδριανού 3 Θησείο, Αθήνα (σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο»)
Τηλ. 210 3210 239 & 6945 160 385

- Οι «dark impulse trio» είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2014, από τους Αποστόλη Κυριάκο στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Θάνο Μπέκα στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Σπύρο Οικονομόπουλο στα drums. Η μουσική του σχήματος αφορά στο ευρύτερο φάσμα της jazz, από το blues, το be bop και το hard bop, τη modal και τη latin jazz και τις προεκτάσεις τους, με βασικό σκοπό την έκφραση μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την επικοινωνία των τριών μουσικών μεταξύ τους.

Το σχήμα έχει ήδη διασκευάσει υλικό κάποιων από τους σπουδαιότερους συνθέτες και μουσικούς της jazz μεταξύ των οποίων είναι οι Charlie Parker, Miles Davis, Joe Henderson, Steve Swallow, Thad Jones, Wayne Shorter ενώ επίσης έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει και προσωπικές συνθέσεις των μελών. 
Ώρα έναρξης 22.00 - Είσοδος ελεύθερη

JAZZPOINT 
Ακαδημίας 18, Σύνταγμα
Τηλ. 210 323 5911

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

- Στις 18.00 θα παρουσιαστεί η νέα ποιητική συλλογή της Αναστασίας Βούλγαρη «Το φως λιγόστεψε στην άκρη της πόλης» στο φιλόξενο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η παρουσίαση θα γίνει με ένα θεατρικό αναλόγιο από τους ηθοποιούς Ευγενία Αποστόλου, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Τάκη Νάτση και τον Βασίλη Παλαιολόγο, οι οποίοι θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου. 

Στο πιάνο ο Στέφανος Κορκολής, με το ευφάνταστο μοναδικό του ταλέντο, θα συνοδεύσει τις αναγνώσεις με μελωδίες εμπνευσμένες από τα ποιήματα του βιβλίου, ενώ δίπλα του η Σοφία Μανουσάκη θα ερμηνεύει με την ονειρική φωνή της.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 
Πειραιώς 206
Τηλ. 210 341 8550

-  Οι Athens Swing Cats σας περιμένουν σε ένα πάρτυ με πολύ όρεξη για χορό στον πιο αριστοκρατικό κι αυθεντικά swing χώρο της Αθήνας... Στο ισόγειο του πανέμορφου νεοκλασσικού στην Αιόλου με την προσεγμένη Art Deco διακόσμηση και το κυριότερο δίπλα στο Μετρό στο Μοναστηράκι. Από τις 22:00 μέχρι την 01:30 - Είσοδος δωρεάν

Αιόλου 77 & Ευριπίδου
Τηλ. 210 360 9633

- Ο Mr.Bachata και οι Los Mafiosos, βρήκαν το στέκι τους. Μετά το sold out live που έγινε, στις 5 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε να "συνεδριάσουν" μερικές φορές ακόμα στο El Convento Del Arte. H θρυλική μπάντα μαζί με τον πρωτοπόρο της bachata στην Ελλάδα, θα εμφανιστούν για 2 ακόμα Τετάρτες, στις 3 και 10 Φεβρουαρίου, στο stage του El Convento Del Arte, για να σας χαρίσουν βραδιές γεμάτες χορό, κέφι και θετική ενέργεια. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και το live ξεκινάει στις 22:00. 
Γενική είσοδος 5 Ευρώ (χωρίς ποτό).

 El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο
Τηλ. 210 500 0602

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

- Οι Jazz Vibes Trio είναι ένα Jazz group με μεγάλο εύρος στη μουσική του έκφραση. Βιμπραφωνίστας συνθέτης και ενορχηστρωτής, ο Jacques Marugg με μακρά πορεία στην Jazz και με διεθνείς συνεργασίες, όπως ο Dominic Di Piazza (John McLaughlin), Michel Perez, Tony Rabeson, δίνει το δικό του στίγμα μέσα από αυτό το τρίο με original συνθέσεις, αλλά και γνωστά standards. Τον πλαισιώνουν ο Γιώργος Μούρτος στα drums, γνωστός από τη θητεία του στην Αμερική και ο Στάθης Λόντος στο electric bass. Ώρα έναρξης 22.00 - Είσοδος 5€

JAZZPOINT
Ακαδημίας 18, Σύνταγμα
Τηλ. 210 323 5911

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

- Δυναμισμός, αστείρευτη ενέργεια και performing πολλών χιλιάδων WATT, αποτελούν πλέον το σήμα κατατεθέν του George Zervos και της μπάντας -φωτιά- που θα σας εκτινάξει παρουσιάζοντας ένα dance πρόγραμμα σ' ένα show απόλυτη εμπειρία. 
Ο Γιώργος Ζερβός, ιδρυτικό μέλος και side performer των Penny & The Swingin’ Cats, παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον βασιλιά του Rock ‘n’ Roll.
Μια μουσική αναδρομή στη δισκογραφία του θρυλικού Elvis, μπολιασμένη με την προσωπική νότα του Γιώργου Ζερβού, ο οποίος θα σας δώσει και μία γεύση από τα δικά του τραγούδια. 

FLORAL
Θεμιστοκλέους 80 Εξάρχεια
Τηλ. 210 380 0070

- Το Cabrio Bar από τις 21.00 θα φιλοξενεί για πρώτη φορά τους Jazz Friends. Αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε μια βραδιά γεμάτη από Jazz Mainstream ακούσματα, διασκευασμένα δεν έχετε παρά να δώσετε το παρών. 

Cabrio
Καστοριάς 34-36
Τηλ. 210 348 0010

- Οι Eva Sakellari & The SoulVibes σας προσκαλούν σε μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση, στο Athenaeum Kελάρι. Θα "ντύσουν" τη βραδιά με ήχους soul, blues, pop, funk επιτυχίες, παλιές αλλά και καινούργιες. Από την Amy Winehouse και την Adele έως και την Etta James θα σας ταξιδέψουν σε όμορφα μουσικά μονοπάτια, όλα παιγμένα με το μοναδικό τους στύλ. Το πρόγραμμα φυσικά θα πλαισιώνεται και απο το καινούργιο single τους με τίτλο "Maybe".

Εύα Σακελλάρη φωνή / Άγγελος Κραβαρίτης κιθάρα / Γιάννης Βουτσινάς μπάσο / Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου σαξόφωνο / Αλέξης Παπαλεξίου τύμπανα
Ώρα έναρξης 22.00 - Είσοδος 5 ευρώ

Athenaeum Κελάρι
Αδριανού 3 Θησείο, Αθήνα (σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο»)
Τηλ. 210 3210 239 & 6945 160 385

- Πρόκειται για μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής. Ο λόγος για την Katerine Duska, της οποίας η χροιά μας ταξιδεύει στις «μαύρες» φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τoυς στίχους και τη μουσική της, αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια παρασύροντάς μας ταυτόχρονα με τη μαγευτική σκηνική της παρουσία. 

Gazarte 
Βουτάδων 32-34
Τηλ. 210 346 0347

- Η Thinkbabymusic Collective παρουσιάζει το 1ο της festival γιορτάζοντας το αθηναικό DIY underground με live μπάντες, djs και artists στο Second Skin. Συμμετέχουν: Skållhal, Angry Boy Jester, The Rattler Proxy, Touched, Kooba Tercu, Themistocles Lambridis, Marina Tikinina, Leecheri Designs, ενώ θα προβληθεί και το φιλμ “The Thing About Greece” / A Snowboard Documentary.
DJ Sets από τους Nasty Skimmed Milk και τον Haris G.Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε δύο stages. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30 και η γενική είσοδος κοστίζει 7 ευρώ.

Second Skin
Δαμοκλέους 8, Γκάζι
Τηλ. 697 680 1029

- Οι Distortion Tamers στην πρώτη τους εμφάνιση για το 2016 στην Αθήνα. Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στο νέο stage venue της πόλης ΙΛΙΟΝ PLUS και στο ''Give me soul festival'' το αγαπημένο μας trio θα παρουσιάσει ξανά επί σκηνής όλα τα στοιχεία που το έχουν καθιερώσει σαν μία από τις καλύτερες rock & roll μπάντες της χώρας. 

Εκρηκτικοί ρυθμοί, αλήτικες γκαραζογραμμές, κολασμένες ταχύτητες και χασίματα και ιστορίες για απόκληρους, καταχρήσεις, για το κοινωνικό γίγνεσθαι, την τρέλα, την πίστη και την αλληλεγγύη. Ένα γνήσιο rock & roll δίωρο set και μία ακόμη κατάθεση ψυχής “on stage” από τους Distortion Tamers, που όπως έχει γραφτεί: «κάθε τους live είναι και μια γροθιά στο στομάχι».

Μαζί τους οι “Spiral Drift” του Κώστα Οικονόμου με καινούργιο 10ιντσο (και συμμετοχές μελών των Last Drive) και οι punk rockers “Dismissers” του Νίκου Τσουλούφη (Deus Ex Machina, Bad Luck Souls, ANFO).

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17
Tηλ. 210 882 4383, 6983 600 510

- Μια μουσική παρουσίαση για το «πειραιώτικο» ρεμπέτικο σε σχέση με τα τοπωνύμια του μεγάλου λιμανιού που συνδέθηκαν με αυτό. Ζωντανή μουσική από τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Σπύρο Γκούμα και το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι». Κείμενα, συλλογή υλικού και παρουσίαση από τον Θανάση Βλάχο. 

Mε ζωντανή μουσική παράλληλα με προβολή φωτογραφικού και ψηφιακού υλικού, θα ακουστούν τραγούδια των Βαμβακάρη, Δελιά, Μπαγιαντέρα, Μπάτη, Στράτου, Κερομύτη, Παπαϊωάννου κ.ά., τα οποία αναδεικνύουν τις πειραιώτικες περιοχές στο πέρασμα των χρόνων.
Παίζουν οι μουσικοί: Σπύρος Γκούμας, Γιώργος Μακρής, Σοφία Κονταράτου, Γιώργος Χαρατσής, Κώστας Τρυφωνόπουλος, Φωτεινή Καράμπαμπα.
Ώρα έναρξης 22.00 - Τιμή εισιτηρίου 5 €

Άλικο
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Τηλ. 210 325 3272

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Η Καλλιθέα, το προάστιο όπου μεγάλωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς, είναι δύσκολο να αλλάξει θέση και να μεταφερθεί στον Κεραμεικό. Η «Καλλιθέα» όμως, ο δίσκος που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο τραγουδοποιός, μπορεί κι έχει όλη τη διάθεση να κάνει την εμφάνισή της εκεί,  από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και για λίγα Σάββατα. 
Ο χώρος που θα την φιλοξενήσει, το ολοκαίνουριο Passport-Κεραμεικός, μεταφέρθηκε κι αυτό με τη σειρά του από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας κι έτσι αυτό που θα γίνει εκεί δεν φιλοδοξεί απλώς να αλλάξει τους κανόνες της Αθηναϊκής νυχτερινής ζωής, αλλά και της ...γεωγραφίας.

Ο Φοίβος και οι συνεργάτες του θα φτιάξουν εκεί – με σκηνικά, με πρόζες, με τραγούδια παλιά και νέα - ένα καινούργιο προάστιο, ένα στέκι με χαρακτηριστικά γειτονιάς, κατάλληλο για πολλαπλές επισκέψεις και για απροσδόκητες γνωριμίες.
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί, στο bar) | 20 ευρώ (με ποτό, σε τραπέζι)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30

PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Upstairs
Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος
Τηλ. 210 522 2203, 210 413 0153

- Τα Μωρά στη Φωτιά  έρχονται να χαλάσουν την ησυχία μιας πόλης που κάνει πως δεν καταλαβαίνει και να μας ταρακουνήσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο ξανά και ξανά και ξανά, γιατί απλά το έχουν και το έχουμε ανάγκη, τώρα, περισσότερο από ποτέ. 

Με αληθινή αδρεναλίνη, μελωδίες, γκάζι και στίχους φωτιά, πολεμούν την πλήξη και τις τεχνητές τηλεοπτικές  αναπνοές, ανταλλάσσουν σφυγμό με τους εκατοντάδες πιστούς φίλους σε μια ένωση μοναδική, σε μια τελετουργία όσο ιερή τόσο και αυθόρμητη, όσο τρελή τόσο αποφασισμένη. Μετά από τρεις δεκαετίες και μια διαδρομή στρωμένη μόνο με αγκάθια ο Στέλιος Σαλβαδόρ με μια επταμελή ομάδα καταξιωμένων μουσικών συντρόφων εξαπολύει τα βέλη του στις καρδιές μας και μας παρασύρει στο πανηγύρι του τρελού και του σοφού. 

ΚΥΤΤΑΡΟ Live
Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Τηλ. 210 822 4134, 6977 641 373

- Το Blend υποδέχεται στο Steam έναν από τους πιο ελπιδοφόρους DJs και παραγωγούς της νέας γενιάς της ηλεκτρονικής σκηνής. Ο Ισπανός Cuartero επιστρέφει στην Αθήνα για ένα αισθησιακό groove & bass tech house set, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την υπεροχή του στο μουσικό αυτό στυλ. Μαζί του στα decks οι residents τoυ Blend: Manolaco, Sysex και Ikee.

Steam Athens
Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι
Τηλ. 6938 527 901, 211 221 5122

- Οι Gravitysays_i αφού ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς (Quantum Unknown – σύντομα από την Inner Ear!) ξεκινούν μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων, παρουσιάζοντας μία διαδρομή από τις παλιότερες συνθέσεις τους και ένα δείγμα από τις καινούργιες. Στην Αθήνα συναντούν τους πολυσχιδείς και φουτουριστικούς Chewing Gun, που θα ανοίξουν τη βραδιά με παλιότερα κομμάτια τους αλλά και ολόφρεσκα από τον επερχόμενο δίσκο τους. - Ώρα έναρξης: 21:30 

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17
Τηλ. 210 8824383, 6983 600 510

* Ο Τζίμης Πανούσης και οι Μουσικές Ταξιαρχίες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας στο Gagarin 205 το Σάββατο
* Στο «7 Times» special Spin 'N' Load event με τους Steph, Constantine P, Taso Karamani και Nicola Dale στα decks
* Αυτό, όπως και κάθε Σάββατο, στο Εl convento del arte παρουσιάζεται το «Circus Explosiva»

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

- Το metamatic:taf συνεχίζει να φιλοξενεί το αγαπημένο πλέον bazaar βινυλίου, για πρώτη φορά μέσα στο 2016, προσκαλώντας όλους τους λάτρεις των δίσκων την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 21.00. 
Στο vinyl bazaar θα συμμετέχουν ιδιώτες συλλέκτες παρουσιάζοντας βινύλια από ποικίλα μουσικά είδη (από rock, pop, soul, jazz, blues, funk μέχρι hip hop και electronica), συλλεκτικά και μη, όπως και merchandise (θήκες, καθαριστικά κλπ), ενώ από το πρωί και για όλη τη διάρκεια της ημέρας το bazaar θα συνοδεύουν μουσικές επιλογές αποκλειστικά από βινύλια. - Είσοδος ελεύθερη

the Art Foundation [taf]
Νορμανού 5
Τηλ. 210 323 8757

- Από πού βγήκε ο όρος Rock n Roll; Πώς έγινε η μετάβαση στην πιο δημοφιλή μουσική της δεκαετίας του '50; Από πού προήλθε ο χορός αυτός; Την Κυριακή 07/02 η Jump & Jive - Athens Swing Team σας προσκαλεί να φέρετε μαζί γλυκά, ποτά και φαγητά και να συγκεντρωθείτε στο χώρο τους στο Κουκάκι για να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις. Θα προβληθεί η ταινία του Charles S. Dubin, Mister Rock and Roll (USA, 1957).
18.00 - 22.00 / Είσοδος Ελεύθερη

Jump & Jive - Athens Swing Team
Ζαν Μωρεάς 1, Κουκάκι
Τηλ. 6948 462 754, 215 550 9747

- «Μητέρα και Κόρη: Mια Παράξενη; Υπέροχη; Σχέση;»: Πρόκειται για Βιωματικό εργαστήριο θεατρικής έκφρασης που θα γίνει με οδηγό την Θάλεια Βαλέτα, ηθοποιό, δραματοθεραπεύτρια και δημιουργό της τεχνικής «Metamyth»© Therapy through Art.
Οι συμμετέχοντες, για έξι ώρες (11:00 – 17:00 / με δυο σύντομα διαλείμματα),  δοκιμάζοντας ρόλους από αρχαία και σύγχρονα θεατρικά κείμενα και χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές από την πρόβα, θα αγγίξουν συναισθήματα γύρω από  το υπαρξιακό θέμα της σχέσης μητέρας και κόρης.

Η «Metamyth»© Therapy through Art είναι μία ψυχοθεραπευτική τεχνική που βασίζεται στην δραματοθεραπεία και την μυθολογία. Μέσα από την νοητική και σωματική χαλάρωση, την απόλαυση, την ευφορία, θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν με πτυχές του εαυτού τους και να ανακαλύψουν δικές τους πηγές έμπνευσης και δημιουργικότητας, ίσως και την αυτογνωσία ή τη λύτρωση που θα τους προσφέρει το εργαστήριο αυτό.

Πολυχώρος UNDERGROUND
Πλατεία Κοραή 4, Αθήνα (είσοδος από τον κινηματογράφο ΑΣΤΥ)
Τηλ.: 213 03 70 342

- Για πρώτη φορά το Τρένο στο Ρουφ ανοίγει τις πόρτες των βαγονιών του και αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και ανέκδοτες ιστορίες από τα χρόνια του Όθωνα έως τις μέρες μας, που συναρπάζουν τους ανήσυχους ταξιδευτές αυτής της πόλης. Η μοναδική στον κόσμο καλλιτεχνική αμαξοστοιχία της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Τατιάνας Λύγαρη, μια παγκόσμια πολιτιστική και σιδηροδρομική πρωτοπορία, είναι ένα σπάνιο μουσειακό «αντικείμενο», ένα διατηρητέο μνημείο της νεότερης ιστορίας και πολιτισμού.

Τέσσερις μοναδικές ξεναγήσεις τις Κυριακές 7, 14, 21 και 28 Φεβρουαρίου μας προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε το Ρουφ, αυτή την ήσυχη κι απόμερη γειτονιά του δήμου της Αθήνας, όπου σταθμεύει από το 1997 ο γνωστός πολιτιστικός συρμός, να μάθουμε άγνωστες ιστορίες των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, να αφεθούμε στη γοητεία των θρυλικών τρένων πολυτελείας του περασμένου αιώνα, να ακολουθήσουμε τις διαδρομές και τις περιπέτειες των πολυταξιδεμένων βαγονιών, να μαγευτούμε από τον μύθο του Orient Express, να ξεναγηθούμε στο παρελθόν αυτού του σπάνιου βιομηχανικού μνημείου αλλά και στα καλλιτεχνικά ταξίδια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, τα τελευταία 19 χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες: 
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988 - 10:00–14:00 & 18:00–22:00 (εκτός Δευτέρας)

* Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ
* Όλες οι παραστάσεις εδώ και * Οι ταινίες της εβδομάδας

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]