Dj Kondaktor: «Αν δεν υπάρχει επαφή με τον κόσμο, δεν μπορώ να αποδώσω»

kondaktor-1
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο Dj Kondaktor (aka Γιώργος Παπαγεωργόπουλος) που πάντα έχει στο μυαλό του, ότι πρέπει να κάνει τον κόσμο να χορεύει, γιατί πάνω από όλα αρέσει και στον ίδιο να χορεύει όταν βγαίνει για διασκέδαση, αποκαλύπτει στη συνέντευξη που παραχωρεί στο click@life πως, όταν βρίσκεται στο booth, η σκέψη που κάνει για το κοινό είναι: «Χα! Τώρα θα δείτε τι πάθετε, είστε δικοί μου, θα σας ξεπατώσω...».

Ο 27χρονος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε music production, αλλά καταπιάνεται και με την διοργάνωση events. Στον ελεύθερό του χρόνο βλέπει αγώνες μπάσκετ, ταξιδεύει ανά τον κόσμο και φυσικά, κάνει clubbing, ενώ πιστεύει ακράδαντα πως πρέπει να... «Respect what you don’t expect» και παράλληλα μας παροτρύνει να... «Support your local heroes».

Πρώτο του ψευδώνυμο ήταν το «Slydex», αλλά μιας και θεωρούσε πως δεν είναι αρκετά σοβαρό για να συνεχίσει να παρουσιάζει τις παραγωγές του μ' αυτό, το άλλαξε. Βέβαια, όπως μας αποκαλύπτει, επειδή ο ίδιος δεν σοβάρεψε και τόσο, οι φίλοι του εξακολουθούν να τον φωνάζουν Sly

Πώς προέκυψε η ενασχόληση με το χώρο του djing

«Ήρθε από μόνο του, δεν ήταν ότι το αποφάσισα σε ένα βράδυ. Όλοι, ακόμα και στο σχολείο ήξεραν ότι έχω «αρρώστια» με τη μουσική, ότι ανέκαθεν είχα μεγάλη συλλογή από cd κι έτσι από την στ’ δημοτικού ήμουν ο άνθρωπος που επιμελούταν τη μουσική στα παιδικά πάρτι. Στο γυμνάσιο γνώρισα κάποιον που είχε τα απαραίτητα μηχανήματα και κάπως έτσι κόλλησα το μικρόβιο του dj. Μέχρι τότε όμως, δεν είχα καν στο μυαλό μου ότι θα μπορούσα να μιξάρω κάποια στιγμή μουσική. Απλά μου άρεσε πάρα πολύ να γράφω cd με επιλογές και να τα δίνω σε φίλους. Στη δουλειά μου, μου αρέσει επίσης, το ότι μπορώ και ταξιδεύω συχνά, γνωρίζοντας μέσω της μουσικής νέα μέρη και ανθρώπους, κάτι που ονειρευόμουν να συμβεί από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το djing».

Τι τον εμπνέει όταν δημιουργεί set

«Ο κόσμος στο dance floor. Είμαι dj ψυχολογίας, αν δεν υπάρχει το διαδραστικό κομμάτι, η επαφή με τον κόσμο δεν μπορώ να αποδώσω τα βέλτιστα. Γι αυτό και δε συμφωνώ με πολλούς του κλάδου μου, που λένε ότι τα μόνα που χρειάζονται είναι ένα καλό ηχοσύστημα και ένα σκοτεινό δωμάτιο».

Ποιος ήχος τον αντιπροσωπεύει

«Μεγάλωσα με disco και house, ανδρώθηκα με techno και στην πορεία ανακάλυψα την πειραματική μουσική. Γενικά μου αρέσουν διάφορα στυλ και είδη, αλλά νομίζω ότι ο ήχος που με αντιπροσωπεύει στο dancefloor είναι η groova, εκείνη που δεν μπορείς να αρνηθείς να χορέψεις».

Συνεργασία με άλλους ανθρώπους του χώρου του, που θαυμάζει

«Συνεργάζομαι μόνο με ανθρώπους που θαυμάζω και αυτοί είναι και φίλοι μου συνήθως. Είμαι πολύ συναισθηματικός με κάποια πράγματα. Αν κάποιος δεν μου κάνει σαν άνθρωπος αυτομάτως σταματώ να συνεργάζομαι μαζί του και χάνω όποιο ενδιαφέρον μπορεί να είχα για τη μουσική του. Με λίγα λόγια για μένα δεν υπάρχουν καλύτεροι djs από τους φίλους μου».

Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και του 'χει μείνει αξέχαστη

«Είναι πολλές σίγουρα όμως, τίποτα δεν συγκρίνεται με το να ευχαριστείς τους δικούς σου ανθρώπους, εκείνους με τους οποίους έχεις μοιραστεί κοινά βήματα και παραστάσεις. Γι αυτό και θα σου πω τα περσινά Bloom και Fasma Festival».

Το περιστατικό που θυμάται έντονα

«Πάντα γελούσα όταν μου έκαναν παραγγελιές. Μου έχουν πετάξει 50 ευρώ στα deck για να παίξω Βέρτη, αλλά κι αυτό πλάκα είχε. Εκείνο που δεν αντέχω είναι να μπαστακόνονται στο booth ή να χορεύουν στα ηχεία».

Oι εμφανίσεις του στο εξωτερικό

«Έχω παίξει σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Μεξικό κ.α. Νομίζω πως υπάρχει μια κοινή γλώσσα παντού κι αυτή είναι η μουσική. Απλά κάποιοι είναι περισσότερο και άλλοι λιγότερο εκδηλωτικοί. Οι συνθήκες είναι λίγο διαφορετικές σε σύγκριση με την Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από την υπόλοιπη Ευρώπη, πόσω μάλλον από την Αμερική, που δεν υπάρχει ιδιαίτερη dance κουλτούρα στην καθημερινότητά τους, ακόμα και αν όλα ξεκίνησαν από εκεί. Γενικά στη Μεσόγειο είναι γνωστό πως έχουμε ένθερμο κοινό και μας ταιριάζουν τα πιο psycedelelic ακούσματα. Βοηθά και ο καιρός και το κλίμα σ' αυτό».

Επικείμενες εμφανίσεις 

  • «Fasma Festival 2016 στη βραδιά του label Where To Now?
  •  8 Απριλίου στο Six d.o.g.s.
  • 29/4 και 14/5 με την Μodal Analysis σε Αθήνα και Μπορντό, αντίστοιχα».

Περισσότερη ενημέρωση μέσω της σελίδας του στο facebook και στο soundcloud.

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]