Τα zombie πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας

zompi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

To Zombie Walk Athens επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 18.00, με αφετηρία τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, η παρέλαση ξεκινά!

Ήρθε η στιγμή για τον ετήσιο, τερατώδη περίπατο των «διαφορετικά ζωντανών», μια φρέσκια, τρελή ιδέα ζόμπι παρέλασης στο κέντρο της πόλης, στα πλαίσια αντίστοιχων εκδηλώσεων του εξωτερικού.


Tι είναι το zombie walk;

Ξεκίνησε από την Αμερική (2001 Sacramento, California) αλλά επεκτάθηκε και στην Ευρώπη. Είναι μια παρέλαση «νεκροζωντανών», στην οποία πλήθος κόσμου ντύνεται, μακιγιάρεται σαν ζόμπι και περιφέρεται στην πόλη, πειράζοντας και ανατριχιάζοντας τους περαστικούς.
Το event αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και διοργάνωση πολλών ομάδων που σχετίζονται με τις ταινίες και σειρές τρόμου, τη μουσική και το cosplay (διαγωνισμός μεταμφιέσεων). 

Η φετινή συνάντηση αφιερώνεται στη δεκαετία του '80, τους «κακούς» ήρωες και αντιήρωες της παιδικής μας ηλικίας. Στα 80's θα βρούμε τις πρώτες μας ανατριχίλες. Κούκλες δαιμονισμένες, λυκάνθρωποι με swag και εκτοπλασματικά φαντάσματα γέμιζαν τις οθόνες, μεγάλες και μικρές. Από τον Freddy Krueger στον Darth Vader και από τον Skeletor, στα αλητόπαιδα της Cobra Kai, μοχθηρές φάτσες και σατανικά γέλια «έδιναν και έπαιρναν» μπροστά στα παιδικά μας μάτια.

Η ανατριχίλα συνεχίζεται επί των δρόμων της πόλης!