Στην τελική ευθεία για το World Class 2016

world-class-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Με δύο εκδηλώσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε το θέμα της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού World Class Bartender of the Year 2016.

Το World Class, ο κορυφαίος θεσμός στον κλάδο του bartending και του mixology παγκοσμίως, παρουσίασε στους bartenders το θέμα της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού που θα αναδείξει τον Έλληνα World Class Bartender of the Year για το 2016.

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις στο Palmitas Pop Up Bar στην Αθήνα και στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε η δοκιμασία της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, με θέμα “Fruits & Plants”.

Με τη δοκιμασία “Fruits & Plants”, οι bartenders θα κληθούν να δημιουργήσουν δροσερά cocktails, με ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό άρωμα, φτιαγμένα αποκλειστικά με σκεύη που μπορούν να βρουν στην κουζίνα τους, καθώς απαγορεύεται η χρήση των παραδοσιακών εργαλείων του bar.

Η φαντασία και η δημιουργικότητα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο στην επιλογή της συνταγής, όσο και στα εργαλεία παραγωγής του cocktail. Ωστόσο, ένα γευστικό cocktail που τηρεί τις παραπάνω προδιαγραφές δε θα είναι αρκετό. Η παρουσίαση των cocktail θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, ειδικότερα αν είναι βασισμένη στην τάση του sensploration που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το World Class σε συνεργασία με το Future Laboratory.

Το sensploration εστιάζει σε όλες τις απόψεις της εμπειρίας απόλαυσης του cocktail – όχι μόνο στη γεύση του. Σε ένα κόσμο γεμάτο εμπειρίες αισθήσεων, οι bartenders χρησιμοποιούν το sensploration για να δημιουργήσουν cocktail πέρα από το συνηθισμένο, πιέζοντας τα γευστικά όρια στα άκρα και εξερευνώντας όλες τις αισθήσεις.

Guest Speaker στις δύο εκδηλώσεις της δεύτερης φάσης του World Class ήταν ο Will Thompson, Global Brand Ambassador της τεκίλας Don Julio, ενώ στην Αθήνα, ο Δρ. Αλέξανδρος Καναπίτσας, Τεχνολόγος – Χημικός Τροφίμων MSc, παρέθεσε μία αναλυτική παρουσίαση σχετικά με τη σημασία της εποχικότητας και της ποιότητας των νωπών φρούτων και λαχανικών – βασικά συστατικά των cocktails που θα κριθούν στη δοκιμασία “Fruits & Plants”.

Στη Θεσσαλονίκη, για το ίδιο θέμα μίλησε στους καλεσμένους της εκδήλωσης ο Τρύφων Αδαμίδης, Διευθυντής του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Κολέγιο Περρωτής.

Οι bartenders θα έχουν στη διάθεσή τους το portοfolio των λευκών spirits των World Class Spirits για να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τα cocktail τους για αυτήν τη δοκιμασία. Τα ποτά αυτά αποτελούνται από τις βότκες Ketel One Vodka και Cîroc, το τζιν Tanqueray No. TEN και όλη τη γκάμα της τεκίλας Don Julio (Don Julio Blanco, Don Julio Añejo & Don Julio Reposado).

Οι bartenders που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στη 2η φάση του διαγωνισμού World Class Bartender of the Year 2016, θα πρέπει να καταχωρήσουν το cocktail τους στο theworldclassclub.com, από τις 18 έως τις 30 Μαρτίου. Έπειτα, η κάθε συμμετοχή θα παρουσιαστεί στην κριτική επιτροπή του World Class – αποτελούμενη από κορυφαία ονόματα και gurus του κλάδου – ώστε να αναδειχθούν οι 6 νέοι φιναλίστ που θα συμπληρώσουν τη δωδεκάδα του Ελληνικού Τελικού.

Ο Ελληνικός Τελικός του World Class Bartender of the Year 2016, θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου όπου θα αναδειχθεί ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2016 και θα ταξιδέψει στο Μαϊάμι των Η.Π.Α. για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό του κορυφαίου διαγωνισμού στον κλάδο του bartending και του mixology παγκοσμίως.